Júliusi eseménynaptár: Balaton-átevezés SUP-pal a Lelle Beach Club elől

A teljes táv oda-vissza tizenkét kilométer, de hat kilométerre is lehet nevezni.

Futás

Július 2., szombat – Verőce

Éjszakai terepfutóverseny a Börzsönyben. Három táv (16, 27, 50 km) közül lehet választani, rajt és cél Verőcén. Mivel a rajt időpontja 19 és 20 óra, a futás első óráiban az erdei naplementét is lehet élvezni. A verseny útvonalát a rajttól a célig egyedi fényvisszaverős szalagozással jelölik a szervezők. Létszámlimit 16 és 27 kilométeren 200-200 fő, 50 kilométeren csak 100 fő. Részvételi feltételek, nevezési lehetőségek, részletesebb információk az esemény weboldalán.

 

Kerékpározás

Július 2., szombat – Hosszúhetény

Kerékpáros teljesítménytúra a Mecsek Ringnél, hagyományos kerékpárral és e-bike-kal. Rajt 11 órakor, a két távra (42 és 91 kilométer) 1500, illetve 3000 forint a nevezési díj. Útzár nem lesz, vagyis az útvonalon a KRESZ szabályai érvényesek. Minden fontos információ itt megtalálható.

 

Futás

Július 2., szombat – Budapest

A 28. K&H mozdulj! futóestet rendezik Budapest szívében, a versenyközpont és a rajt-cél terület a Hősök tere. Az 5 és 10 kilométeres távokat 18.30-kor, a félmaratonit és a háromtagú félmaratoni váltót 20.30-kor indítják. További részletek itt, míg a nevezési lehetőség itt érhető el.

 

Kerékpározás

Július 2–3., szombat-vasárnap – Tiszafüred

Ismét Ultra Tisza-tó 65 és 130 kilométeren, immár hatodik alkalommal. A szervezők nem változtattak a tavalyi útvonalon, amely érinti az új hidakat is. Versenyközpont Tiszafüreden a szabadstrand melletti Morotva kerékpáros-pihenőben. Egyéniben mindkét táv választható, csapatban és bringázva viszont csak a hosszabb. Vasárnap rendezik az 5, 10 és 21 kilométeres rövidtávokat. Információk, nevezései feltételek, árak, frissítési pontok megtalálhatók az ultratiszato.hu weboldalon.

 

Kajakozás

Július 2–3., szombat-vasárnap – Baja

Hétvégi kajaktúra a Gemenci-erdőben. Találkozó 10 órakor a Nagy-Pandúr-szigetnél, pontos helyszín e-mailben a szervezőktől. Első nap rövid oktatás után vízre szállás, visszaérkezés késő délután a kiindulási pontra. Ha alacsony a vízállás, a túra rövidebb lesz, aki bírja, rövidebb gyalogtúrát tehet a Pörbölyi Titánhoz, Magyarország legvastagabb törzsű fájához. Második nap bográcsozás is szerepel a programban, részvételi díj 6500 forint naponta, aki egyben fizeti a két napot, annak 12 ezer forint, de kilencéves korig csupán 3500 forint. A részvételi díj tartalmazza a hajó, evező, mentőmellény, vízhatlan tároló, szervezés, túravezetés, bográcsozás díját. Lehetőség van csak egyik napra is csatlakozni. Jelentkezés és bővebb információ az info@bodritura.hu e-mail címen vagy a 20/287-7203-as és a 70/418-5650-es telefonszámokon.

 

Túrázás

Július 3., vasárnap – Simontornya

Barlangászás Aggteleken, indulás Simontornyáról a Tulipán Étterem elől, a kora reggeli órákban. Az indulási időt az utazás hetében pontosítják a szervezők a jelentkezőkkel. Simontornyán a központi buszmegállóban lesz lehetőség felszállni a buszra, illetve még Sárbogárdon, Cecén, Mezőfalván, Nagyvenyimben és Dunaújvárosban. A barlangtúra hossza egy kilométer és nagyjából egy óra. A barlangban a hőmérséklet 10 Celsius-fok, vagyis ennek megfelelő meleg ruha és túracipő ajánlott. Hazaérkezés az esti órákban. Részvételi díj 18 600 forint, amely nem tartalmazza az Aggteleki-barlang belépőjét. Felnőtt 3200, diák és nyugdíjas 2400 forint. Érdeklődni és jelentkezni a 20/507-9794-es vagy a 74/680-715-ös telefonszámon lehet Pápainé Tóth Annánál.

 

Supozás

Július 3., vasárnap – Tata

SUP-túra a tatai Öreg-tónál. Találkozó 15.30-kor a Fáklya utcában a Faló büfé utcájának végén, a nyilvános parkolóban, vízre szállás 16 órakor. A túra nagyjából 4 órás, regisztráció a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen szükséges, részvételi díj 10 ezer, saját deszkával érkezőknek 4500 forint. További információ a 20/437-8733-as telefonszámon. Bérelhető SUP-ok száma: 16.

 

Futás

Július 3., vasárnap – Diósjenő

Börzsöny Trail 8.6, 19 és 30 kilométeren. Csóványos, Nagy-Hideg-hegy, Oltárkő, Rakodó, Nagy-Mána – az útvonala nem érint lakott területet. Részletek, nevezések, távok, térképek itt megtalálhatók.

 

Túrázás

Július 8., péntek – Budapest

Éjszakai túra 18 órai indulással az Ezüst-Kevélyhez. A rajt megközelítése: a békásmegyeri HÉV-megállótól induló 243-as busszal a Pince köz megállóig kell utazni, onnan néhány lépés a rajt. Az íróeszköz és a zseblámpa kötelező felszerelés. Előnevezés nem szükséges, minden egyéb információ a Stabil Sportegyesület oldalán megtalálható.

 

Futás

Július 9., szombat – Balatonlelle

Csillagok útján elnevezéssel éjszakai futást rendeznek Balatonlellén. A résztvevők 3.5, 7 és 10.5 kilométeres távok közül választhatnak, de gyerekeknek rendeznek 400 méteres futamot is. Létszámlimit 600 fő. Részletes információt a rajtról, a helyszínről és egyebekről a fussneki@fussneki.info e-mail címen lehet kérni.

 

Futás, akadálysport

Július 9., szombat – Látrány

A 6. Látrányi Löködöncöt rendezik meg Somogy megyében. A Füzes-tó partjától 8.45-kor startoló őrült akadályfutáson a résztvevőknek 5, 12 vagy 20 kilométert kell teljesíteniük, de terepen, nehezítő akadályokat leküzdve. Nevezési díj 6000 forint, helyszíni nevezésre nincs lehetőség. Nevezési lap, korosztály-besorolás, egyéb információk itt elérhetők.

 

Supozás

Július 9., szombat – Balatonlelle

Balaton-átevezős SUP-túra, ötévenkénti kategóriákban, 6 vagy 12 kilométeres távon. Helyszíni nevezés nincs, kizárólag előzetesen, ezen a felületen lehetséges. Rajt a Lelle Beach Club elől (Balatonlelle, Honvéd u. 8. nyugati Szabadstrand) 10 órakor vagy a próbázó csoportban 11 órakor. A rövidebb távon csak az első három-három férfi és női helyezett kap érmet. További információ, nevezési lehetőségek, versenykiírás a sport@marathon.hu, illetve az info@balatonbeachclub.hu e-mail címen, valamint a 70/370-0002-es telefonszámon Németh Zsoltnál.

 

Futás, kerékpározás

Július 9–10., szombat-vasárnap – Kaposvár

Deseda Ultramaraton a toponári strandon. A kétnapos futófesztiválon éjszaka és nappal is rendeznek külön maratoni távokat, illetve számtalan rövidebb-hosszabb versenyt is. A leghosszabb, 252 kilométeres táv kerékpárral is teljesíthető. Nevezési feltételek, árak, távok, egyéb információk ezen a felületen megtalálhatók.

 

Kenuzás, futás, kerékpározás

Július 10., vasárnap – Tiszafüred

Ismét megrendezik a TRI-Nyúlsz eseményt a Tiszánál. A program: kenuzás egy óra, futás vagy gyaloglás hat kilométer, illetve bringázás a Tisza-tó körül 65 kilométeren, szervezett teljesítménytúra keretében, lehetőleg 8 órán belüli teljesítéssel. Minden célba érkezőnek oklevél és egyedi faérem. Regisztráció szükséges a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen július 8-ig a túra és az induló nevének megadásával. Közös indulás 9 órakor. Nevezési díj 4000 forint, létszámkorlát 50 fő.

 

Túrázás

Július 10., vasárnap – Kallósd

Zalai körtúrák 3, 10, 20, 30 és 40 kilométeren. Rajt és cél valamennyi távnál a helyi Faluház (8785 Kallósd, Kossuth Lajos utca 20.). Nevezési díj távtól függően 2000 és 3000 forint között. Előnevezés a bakancsosturaim@gmail.com e-mail címen név, táv, fő és teljes cím megadásával július 6-ig, 500 forint kedvezménnyel. A rajtban reggeli, útközben frissítés, a célban pedig meleg étel várja a túrázókat. További információk ezen a felületen.

 

Futás

Július 10., vasárnap – Leányfalu

Pilis Trail újra 14, 28 vagy 45 kilométeres távon. Az ezer forintos chipletétet jótékonysági célra a beérkezéskor lehet felajánlani a Bethesda Gyermekkórház részére, amely meseösvényt építene a közeljövőben. Érem helyett pedig 500 forinttal lehet támogatni a szervezők faültetési programját. Helyszín, nevezési feltételek, itiner, frissítési lehetőségek, fontos információk a hellotrails.hu weboldalon olvashatók.

 

Túrázás

Július 10., vasárnap – Nagykovácsi

Nagykovácsi túranap 8, 12 és 21 kilométeren. A rajt megközelítése: a Hűvösvölgytől induló 63-as busszal a Nagykovácsi, Tisza István tér végállomásig kell utazni, onnan néhány méteres séta a Faluház, majd az Ördög-árok felé. A híd után, a Honfoglalás emlékművel szemben lesz a rajt és a cél. Az íróeszköz kötelező felszerelés. Előnevezés nem szükséges, minden egyéb információ a Stabil Sportegyesület oldalán megtalálható.

 

Futás

Július 10., vasárnap – Pétfürdő

A helyi szabadtéri büfé és az Ifjúsági-tó melletti parkban rendezik meg a 13. Pétfürdő–Öskü–Pétfürdő félmaratoni versenyt, amelynek betétszáma az 5 kilométeres futam és a félmaratoni váltó is. Utóbbin csak előnevezéssel lehet részt venni, és legfeljebb 30 csapat indulhat. Rajt 11 órakor, minden egyéb információ itt megtalálható.

 

Akadálysport

Július 16., szombat – Dombrád

Madman, nyári akadály- és terepfutóverseny, amelyet harmadik alkalommal rendeznek meg a dombrádi Tisza-parton. A gyerekfutam másfél kilométeres, de 8-10 akadállyal nehezítve, illetve lesz 5 és 8 kilométeres verseny a felnőtteknek több mint húsz akadállyal. Részletek az esemény honlapján.

 

Futás

Július 16., szombat – Szeged

Holdfény éjszakai futóverseny 7, 14 vagy 21 kilométeren, de a 21 órai rajt előtt délután töb rövidebb táv az egész családnak megfelelő program lehet. A tíz évnél fiatalabbak egy kilométeren indulhatnak 17 órától, míg a 17.30-kor rajtoló babakocsis futás távja 4.5 kilométer, illetve a családi futás is hasonló táv. Versenyközpont az Erzsébet ligetben. Részletek itt.

 

Túrázás

Július 16., szombat – Sukoró

Éjszakai teljesítménytúra, amelyen a hagyományostól eltérően nem turistajelzésekkel ellátott, szalagozással megerősített utat kell végigjárni, hanem a rajtban kapott, és a térképen jelölt pontokat kell felkeresni tetszőleges útvonalon és sorrendben. A pontokon kék színű téglalap mezőben található kétjegyű számot kell feljegyezni az igazolólap megfelelő rovatába. A túra akkor teljesített, ha legalább öt pontot felkeresett a túrázó. Íróeszköz, elemlámpa, tájoló kötelező felszerelés, szintidő nincs, de a cél reggel 5 órakor zár. A Meleg-hegyen frissítőállomás várja a résztvevőket 21 és 3 óra között. Rajt és cél Sukorón a Zsuzsi büfénél. További információ Horváth Istvántól a 20/325-5210-es telefonszámon vagy a vadrigo@freemail.hu e-mail címen.

 

Kerékpározás

Július 16., szombat – Velence

Éjszakai Velencei-tó-kerülő bringatúra. Rajt 20.30-kor Velencén, az Enyedi utca végétől, a kerékpáros-pihenőtől. Itt parkolni is lehet. Indulás közösen, megfelelő kerékpár-világítás kötelező, illetve a rovar elleni szemüveg is. Bukósisak használata erősen ajánlott. Regisztráció e-mailben szükséges, július 14-én reggel 8 óráig a tiszato.bringa@gmail.com címen. Nevezési díj 3000 forint, egy vagy két tókört lehet teljesíteni.

 

Túrázás

Július 16., szombat – Badacsonylábdihegy

Badacsonyi túra 6, 11 vagy 22 kilométeren. Rajt és cél a helyi Ökoturisztikai Látogatóközpontban, a két rövidebb távra egyaránt ezer, a hosszabbra kétezer forint a nevezési díj. Az útvonal érinti egyebek mellett a Rózsa-kőt, a Kisfaludy-kilátót és a Rodostó-házat. További információ Csormai Edinától a cs.edu85@gmail.com e-mail címen vagy a 70/622-3552-es telefonszámon kapható.

 

Futás

Július 16–17., szombat-vasárnap – Velence

Idén már másodszor rajtol el az Ultra Lupa-tó kétnapos (július 16-17.) futófesztivál. A szombat este rajtoló, és a Dunakanyarban zajló verseny egyéniben és váltóban is teljesíthető. Vasárnap a rövidebb futószámokat rendezik meg, a befutók után pedig Budapest homokos strandján, a Lupa Beachen lehet kipihenni a fáradalmakat. Minden további információ az esemény weboldalán.

 

Futás

Július 17., vasárnap – Szentendre

Már az 5. Skanzenfutást rendezik meg. Családi futófesztivál a szabadtéri múzeumban, szintidő nincs, helyette lesznek locsolópontok, illetve zsíros kenyér lila hagymával. A gyermekek részére külön 700 méteres gyermekfutamot is indítanak, felnőtteknek pedig ott a 3.5, 7, 14 vagy 21 kilométer. Utóbbit párban is lehet teljesíteni, illetve hattagú diákváltóban.

 

Túrázás

Július 21., csütörtök – Budapest

A nándorfehérvári diadal a magyar-török háborúk egyik jelentős eseménye, amelynek során 1456. július 4-21. között a keresztények Szilágyi Mihály vezetésével hősiesen védték Nándorfehérvár várát II. Mehmed török szultán túlerőben levő ostromló seregével szemben. A védőkhöz 10 ezer katonájával csatlakozott Hunyadi János, illetve 30-35 ezer keresztesével Kapisztrán János is, és közösen legyőzték a törököket. A pápai rendelettel bevezetett déli harangszó a keresztény világban azóta a nándorfehérvári diadalra emlékeztet. Miként ez a 6.8 kilométeres túra is a Szikla kápolna és a Bécsi-kapu között. Részvételi díj ezer forint, további információ a 70/942-4410-es telefonszámon kérhető.

 

Futás

Július 23., szombat – Budapest

Közösségi futás a Keresztúri-erdőben, a maximumot nem távban, hanem időben határozták meg a szervezők, mert összesen hét óra áll rendelkezésre. Természetesen csatlakozhat, akicsak egy kört szeretne teljesíteni, ami nagyjából négy kilométer, és persze napközben bármikor lehet csatlakozni. Az útvonal sík, széles, jó minőségű jelölt turistaúton, szinte végig az erdőben, árnyékos szakaszon halad. Frissítést a résztvevők dobják össze, vagyis vizet, kólát, izotóniás italt, banánt, dinnyét és egyéb szezonális gyümölcsöt lehet vinni a közösbe. Rajt 9 órakor a futóösvénynél.

 

Túrázás

Július 23., szombat – Bekecs

Hegyaljai barangolás több távon. Kizárólag a 14 kilométeres túra indul (9 és 11 óra között) Tarcalról, a Terézia-kápolnától, és ide is tér vissza 15 óra körül. A többi (11.5, 24.5, 69, 108 km) a bekecsi katolikus plébániától indul (3903 Bekecs, Honvéd utca 126.) és a cél is itt lesz kialakítva. Nevezési díj egységesen 2000 forint, bővebb információ a drhankoczki@gmail.com e-mail címen vagy a 30/225-1747-es telefonszámon kapható.

 

Úszás

Július 23., szombat – Révfülöp

Immár 40. alkalommal rendezik meg az ország legnépszerűbb nyílt vízi szabadidősport-eseményét, a Lidl Balaton-átúszást. Július 23-án, szombaton a fő táv szokás szerint a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5.2 kilométer, amely mellé a tavalyelőtt először megrendezett rövidebb távot kínálják a szervezők, vagyis a Balatonboglárról rajtoló és ugyanoda érkező 2.6 kilométeres fél távot.

 

Túrázás

Július 23., szombat – Bakonybél

A Bakony hatszázas csúcsai egy extrém nehéz teljesítménytúra. Nehézségét a terep, a sok jelöletlen útszakasz és az ellátás hiánya jelenti, miközben kilenc csúcsot kell felkeresni. Az eseményen csak előnevezéssel lehet részt venni a bakonyturistaja@googlemail.com e-mail címen. Minden előnevező megkapja a túra GPS-track-jét és térképvázlatos itinerét. A rajtnál sms-ben kell bejelentkezni (70/942-4410), célzárás 20 órakor.

 

Supozás

Július 23., szombat – Budapest

SUP-túra a Lupától a Gellért térig, vagyis az indulási és kiszállási pont nem azonos, visszajutás a Lupához telekocsis rendszerben. Találkozó 8 órakor a Duna sétánynál, vízre szállás 8.30-kor. A túra nagyjából 4 órás, regisztráció a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen szükséges, részvételi díj 10 ezer, saját deszkával érkezőknek 4500 forint. További információ a 20/437-8733-as telefonszámon. Bérelhető SUP-ok száma: 16.

 

Túrázás

Július 23., szombat – Ajka-Padragkút

Ingyenes, vezetett túra 8.9 és 18.8 kilométeres távon. A Négyszögletes kerekerdőnél (Atibor-hegy) a két túra résztvevői találkoznak, a vezetők predig turista totót osztanak, amelyet a pihenő alatt lehet kitölteni. Mindkét táv célállomása Halimba, Arany János utca 12., várható érkezés 17-18 óra között. Az egésznapos ellátásról mindenki magának gondoskodik (szendvicsek és minimum három liter folyadék). A hosszabb táv Ajka-Padragkút felső busmegállójától indul 8.30-kor, a rövidebb táv Halimbáról 12.45-kor. Információ a bakonyifarkasokte@citromail.hu e-mail címen kapható.

 

Futás

Július 23., szombat – Csókakő

Éjszakai futás a Vértes dombjai és lankái között megbúvó pályán. A 10 kilométeres táv 20.30-kor (5500 forint a nevezési díj), míg az 5 kilométeres 21 órakor (4500 forint) rajtol, de lesz 800 méteres gyerekfutam is. Jelentkezni a 4run.rendeles@gmail.com e-mail címre küldött üzenetben lehet, feltüntetve a gyermek nevét és korát. A verseny után mindenki vendég egy tál ételre. Jelmez vagy valamilyen világító kütyü legyen az indulókon. A téma: Star Wars.

 

Túrázás

Július 23., szombat – Budapest

Városi túra 12 kilométeren a nevezetes templomok felkeresésével. Rajt és cél a Rác-fürdőnél, részvételi díj ezer forint. Az útvonal érinti egyebek mellett a Pesti Szerb templomot, Pesti Ferences templomot, a Szent István Bazilikát és a Szilágyi Dezső téri református templomot is. Információt még a bakonyturistaja@googlemail.com e-mail címen lehet kapni.

 

Futás, gyaloglás, kerékpározás

Július 30., szombat – Mátraháza

A Kékes 10x nyári fordulója. Útvonal: Mátraháza–Kékes-csúcskő–Mátraháza nagyjából 7 kilométer 350 méter szintemelkedéssel és -süllyedéssel, mindezt két óra alatt. Az esemény különlegessége, hogy mindezt akár tízszer is lehet teljesíteni, vagyis akkor több mint húszórás erőpróbával kell számolni, illetve fejlámpa használata a sötétedés miatt kötelező. Nem verseny, a kiválasztott távot futva, kerékpározva vagy gyalogolva is lehet teljesíteni. Előregisztráció szükséges a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen június 28-án éjfélig. Nevezési díj egykörösöknek 2500, öt körig 3000, hat körtől 3500 forint.

 

Evezés

Július 30., szombat – Zamárdi

Az idén is megrendezik a Balaton-átevezést, ezúttal Zamárdi és Tihany között. Emberi erővel, evezővel hajtott vízi sporteszközzel, csónakkal, SUP-pal, evezős hajóval lehet részt venni az eseményen. Az átevezés csak mentőmellényben lehetséges, amelyről mindenkinek magának kell gondoskodnia. Rajt 10 és 14 óra között tetszőleges időpontban lehetséges, a táv oda-vissza 8 kilométer. Minden további információ a balatonatevezes.hu weboldalon olvasható.

 

Futás

Július 30., szombat – Budapest

Generali Night Run – versenyközpont a Várkert Bazárban, ahonnan impozáns látványt nyújt a kivilágított Lánchíd vagy a kicsit távolabb lévő Parlament, meg úgy az egész pesti oldal. Legfeljebb 4000 fő indulhat a 6, 9 és 21 kilométeren. A pályaútvonalak itt megtalálhatók.

 

Kerékpározás

Július 30., szombat – Vasvár

Bringás kaland 71 és 134 kilométeren. Utóbbi 9.30-kor, előbbi 11 órakor rajtol, a szervezők javaslata, hogy Vasváron találkozzon mindenki, és onnan transzferrel utazás Sárvárra. Minden fontos információ, nevezési feltételek, árak, itiner, gyakori kérdések az esemény weboldalán megtalálható.

 

Túrázás

Július 31., vasárnap – Budapest

Városligeti túra 5 és 25 kilométeren, rajt és cél a Szent István Gimnáziumnál (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 15-17.), előbbi távnál ezer, utóbbinál 2400 forint a nevezési díj. Szintén e túra keretében rendeznek 32 kilométeres távot is, a cél ugyanaz, de a rajt Gödöllőn lesz a vasútállomáson. További információ a szghabb@freemail.hu e-mail címen vagy a 30/652-0399-es telefonszámon.

 

Futás, úszás

Július 31., vasárnap – Esztergom

Pala-átúszás, Pala-körbefutás. Gyerekeknek egy kilométer (rajt 10 órakor), míg felnőtteknek három kilométer (rajt 11 órakor) a futótáv. Úszóknak ezer vagy kétezer méter a táv, de lehet csak az öbölt átúszni (200 méter), illetve lehet suppal is indulni külön futam keretében. Minden fontos információ ebben a pdf-fájlban megtalálható.

 

Kerékpározás

Július 31., vasárnap – Csákánydoroszló

Bringás kaland 77 és 141 kilométeren. Utóbbi 9.30-kor, előbbi 11 órakor rajtol az Őrségi Nemzeti Park Vízi Vándor Látogatóközpontjától. Minden fontos információ, nevezési feltételek, árak, itiner, gyakori kérdések az esemény weboldalán megtalálható.

Címlapfotó: MTI/Varga György

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Gyerekharisnyába töltött jéggel hűtötte magát az idei Korinthosz győztese
Arnold Schwarzenegger szerint a profi testépítés túl veszélyessé vált
Vegyes, kiegyensúlyozott táplálkozással segíthetjük immunrendszerünk védelmét
Életveszélyes síelés hétezer méterről, észrevehetetlen gleccserrepedések között
Egy verseny, ami a nehézségek ellenére is elvarázsolta Zétényi Szvetlanát

Videók

Hullámvasút az erdő közepén – így is lehet a természetben bringázni
Ami a tökéletes szlalomhoz kell: vízisí és egy kristálytiszta reggel
Száguldás a világ leggyorsabb kötélpályáján

Hegymászás

Halála előtt nevet adott gyermekének – az Everest egyik legnagyobb tragédiája
Három év után újra magyar síalpinista próbálja megsíelni az Ibn Szína-csúcsot
Klein Dávid bajba jutott mászóknak segített, és nem jutott fel a Broad Peakre

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Öt remek tipp a könnyű karintiai túrázáshoz
Utazzon Karintiába: evezős túra a Dráván vagy 36 hajtűkanyar a panorámaúton
Mozogni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
Tippek a víz szerelmeseinek: termálfürdő, vízi csúszda és egyedülálló kilátás
Felhőtlen szórakozás az Alpok déli oldalán

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.