Töltődj fel sporttal az Európai Sporthéten

Aki kimozdulna otthonról, azt többek között Guinness-rekordkísérlet és országszerte ingyenes programok százai várják a szeptember végi Európai Sporthéten.

A nyár után az ősz is sok sportélményt tartogat a mozogni vágyóknak, az Európai Bizottság kezdeményezésére elindul a Magyar Szabadidősport-szövetség (Masport) rendezvénysorozata, az Európai Sporthét, amely szeptember 23. és 30. között ingyenes programok százait kínálja országszerte.

A rendezvény egyik különleges eseménye a szeptember 25-i BeActiveNight, amelynek keretében egy ugróköteles Guinness-rekordkísérlet is várja a résztvevőket Kőszegen.

„A sporthét egyik kiemelt eseménye lesz, hogy délután négy óra és éjfél között online, egy virtuális lakásban lehet majd csatlakozni az edzésekhez: a táncteraszon, a fitneszfolyosón, a nagyi szobában, a kihívások alagsorában, a harmónia térben és a családi nagyszobában oktatóik vezetésével tánc, jóga, aerobic, pilates, kettlebell, capoeira, kangoo és coretraining, illetve zsírégető torna is lesz, az ugróköteles edzést pedig én tartom” – nyilatkozta a többszörös világ- és Európa-bajnok ugróköteles, Bánhegyi Adrienn, a rendezvény nagykövete, aki aznap Kőszegen egy csoporttal Guinness-rekord felállítására is készül tíz órától.

A rekordkísérletre a Gyöngyös-patakhoz közel eső területen kerül sor, négyen fognak ugrókötelezni mintegy másfél–két órán át, miközben háromszáz ember követi kötél nélkül a ritmust, amit dobbal diktálnak és zenei aláfestés kísér. Ha hibátlanul teljesítik, Guinness-rekord lesz, amiről a jelenlévő ugróköteles bírók által hitelesített felvételt készítünk.

Az egyhetes rendezvénysorozat szlogenje: Töltődj fel sporttal!, amelyhez szervezőként is csatlakozhat bármely egyén és közösség, amennyiben nonprofit sporteseményt rendez és azt regisztrálja az europaisporthet.hu gyűjtőoldalon, ahol a részletes programról is tájékozódhatnak.

A Magyar Szabadidősport-szövetség

A Masport közhasznú civil szervezet, legfőbb feladata a mozgásban gazdag életmód népszerűsítése. Tagszervezeti hálózatának köszönhetően az ország minden megyéjében jelen van, több száz helyi sportegyesület, szabadidős társaság is kapcsolódik hozzá, amelyekben összesen közel 170 ezren sportolnak. A szövetség 2015 óta koordinálja az Európai Sporthét eseménysorozatot, emellett számos egyéb nagyszabású sportprogramot szervez, mint a Kihívás napja, a Világ gyalogló hónap vagy más mozgásfesztiválok.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.