A leghasználhatóbb túraalkalmazások

Ha a megszokott útvonalak helyett másra vágynánk, érdemes letölteni néhány appot, amelyek nemcsak tippeket adnak, hanem a navigációban is segítenek, és hasznos információval látnak el.

Közeledik a tavasz, és egyre többen térnek vissza kedvelt szabadidős tevékenységükhöz, a túrázáshoz. A még mindig érvényben lévő veszélyhelyzet miatt a teljesítménytúrák szervezése továbbra is szünetel, a lehetősége azonban mindenkinek megvan – a kijárási korlátozás és egyéb szabályok betartásával –, hogy egyénileg vagy a vele egy háztartásban élőkkel útra keljen. Az alábbiakban olyan mobiltelefonos alkalmazásokkal foglalkozunk, amelyek segítenek választ adni a „Ma merre kiránduljunk?” kérdésre, sőt még a navigációban is segítenek.

 

AllTrailsAndroid, iOS

Világszerte több mint százezer túraútvonal található benne, a választékot leszűrhetjük állatbarát, családi, akár kerekesszékkel teljesíthető útvonalakra is. Mindegyik túraútvonalat az alkalmazás valamelyik használója töltötte fel, és ha kedvet kapunk, mi is közkinccsé tehetjük sajátunkat. Használata ingyenes.

 

Gaia GPSAndroid, iOS

Az alapverzió ingyenes, a prémiumért nagyjából évi 40 dollárt kell fizetni. A túraútvonalakat az alappal is böngészhetjük, megtalálhatjuk a nekünk valót. A prémium leginkább azzal nyújt többet, hogy a térképeket le is tölthetjük, így internetkapcsolat hiányában is böngészhetjük.

 

GuthookAndroid, iOS

Hosszabb – többnapos, -hetes, -hónapos – túrákhoz ajánlott. Letöltése ingyenes, a térképekért ugyanakkor 5-10 dollár közötti összeget kell fizetni. A ráfordításért cserébe gyakorlatilag minden fontos információt megtudunk az adott túráról, a szintemelkedéstől a szálláshelyig. Különösen külföldi túrák tervezésekor (pl. El Camino) vehetjük hasznát.

 

KomootAndroid, iOS

Egyszerű, könnyen használható alkalmazás. Képes kezelni az importált GPS-útvonalakat, mi több, hangalapú navigációval végig is vezet minket rajta. A térképek kicsit egyszerűek, de ez nem sokat számít. Mindenképp érdemes tenni vele egy próbát.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.