A négyéves kislány túrarekordja

Egy Csádban orvosi missziót teljesítő házaspár és négy gyermeke is teljesítette az Egyesült Államok leghosszabb túráját, az Appalachian Trailt. A csapat legfiatalabb tagja a négyéves Juniper.

Az Appalachian Trail az Egyesült Államok egyik leghosszabb, legnehezebb, mégis az egyik legkedveltebb túrázva teljesíthető útvonala. Évente mintegy kétmillió ember indul neki a kb. 3500 kilométeres kihívás valamelyik szakaszának, a túra Georgiából indul és 14 amerikai államot érintve Maine-ben ér véget. Teljesítése életre szóló élmény, és sok túrázó egyik leghőbb vágya, így volt vele az az orvosházaspár is, amely Afrikában, Csádban él és dolgozik 2010 óta.

Dr. Olen és Danae Netteburg négy gyermeket nevel, a legkisebb mindössze négyéves volt, amikor a család úgy döntött, útnak indul az Appalachian Trailen.

 

Netteburgék négy gyerekkel teljesítették az Appalachian Trailt – Fotók: news.llu.edu

 

„Juniper az egész utat a saját lábán tette meg, leszámítva azt a három sebes folyású patakot, amelyen biztonsági okokból az édesapja a karjába vette – mesélte dr. Danae Netteburg a news.llu.edu oldalnak. – Az út során a »Bestia« becenevet adtuk neki, mert ő ment végig a leglelkesebben. Egyik alkalommal, amikor pihentünk, elkezdett sírni. Amikor megkérdeztem, mi a baja, csak annyit válaszolt: »Az én hátizsákomat mindig anya viszi, én akarom!« Amikor rátettem a hátára, úgy megörült neki, hogy egyből felszaladt a következő domb tetejére.”

A család elmondása szerint a 4 éves Juniper szinte mindig a többiek előtt járt, és egy kidőlt fán vagy nagyobb kövön csücsülve várta, amíg beérik a szülei, valamint 7, 9 és 11 éves testvérei. Netteburgék végül sikeresen megérkeztek Maine-be, Juniper pedig a hírek szerint az Appalachian Trail valaha volt legfiatalabb teljesítője lett.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.