Lódarazsak végeztek egy túrázóval

Egy idős tajvani házaspár a népszerű Sandiaoling Trailen túrázott, amikor egy hídhoz érve lódarazsak támadták meg őket. Bár mindketten kórházba kerültek, az asszony életét nem tudták megmenteni.

Tragikus véget ért egy kellemesnek inudló túra Tajvanban, egy idősebb házaspár éppen a gyönyörű vízeséseiről ismert Sandiaoling Trailen kirándult, amikor az egyik hídon lódarazsak támadták meg őket reggel 9 órakor. A taiwannews.com.tw beszámolója szerint a férfit és a nőt is rengeteg szúrás érte, és segítséggel bár, de visszatérhettek a túra kiindulópontjára, ahonnan kórházba szállították őket, de a 62 éves feleség életét már nem tudták megmenteni.

Szervezete feladata a csípésekkel bekerült méreg elleni küzdelmet.

A jelenleg az intenzív osztályon fekvő 73 éves férj állapota kritikus. A lódarazsak nem sokkal később két női túrázóra is lecsaptak, a 24 és 43 éves hölgyeket szintén több csípés érte, és megfigyelésre szintén a közeli kórházba szállították őket, de állapotuk azóta javult, így hazamehettek. A történtek után a kedvelt túraútvonalat a hatóságok lezárták. Szakembereket hívtak, akik a híd alól elszállították a lódarázsfészket, amelyben elmondásuk szerint már csak néhány rovar maradt.

A lódarazsak Magyarországon is megtalálhatók. Nem nehéz őket észrevenni, mivel a királynő akár 3.5 centiméteres is lehet, és a többi példány is elérheti a két és fél centiméteres méretet. Csípésük veszélyes, enyhébb esetben bőrpírt, duzzanatot okoz, súlyosabb esetben ezt kiütés, zsibbadás és erős fájdalom is kísérheti.

A lódarázs csípésére allergiásak esetében ajánlott azonnal mentőt hívni, nekik akár egyetlen csípés is halálos lehet.

A lódarazsakról korábbi cikkünkben írtunk bővebben.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.