Új hosszú távú túraútvonal épül

Az Egyesült Államokban több hasonló túraútvonal halad, de Alaszkában eddig nem lehetett találni ilyet. A helyzet változhat, mivel az Alaska Long Trail első 500 kilométere hamarosan kiépülhet.

A hosszú távú túrázás kedvelői Magyarországon az Országos Kéktúrán (1168 km) és az Országos Kékkörön (2579 km) hódolhatnak szenvedélyüknek, míg nemzetközileg az El Camino (780 km), az Appalachian Trail (3500 km) és a Pacific Crest Trail (4270 km) örvend töretlen népszerűségnek.

A sor hamarosan bővülhet, nemrég ugyanis bejelentették az Alaska Long Trail megépítését.

Az Alaska Trails információja szerint az állam természeti szépségeit érintő és megmutató hosszú távú túraútvonal régóta tervben volt, most pedig az anyagi források is rendelkezésre állnak. Ebben az évben 13.2 millió dollárt fordíthatnak az első 500 kilométer megépítésére, amely Fairbanks településtől indul és Sewardig tart. A táv a későbbiekben 2000 kilométer fölé bővülhet, és az állam North Slope megyéjében érhet véget.

„Fantasztikus, hogy valóban megtörtént az első lépés az Alaska Long Trail létrehozásához. Az ötlet hamarosan valósággá válhat” – nyilatkozta Tony Knowles, Alaszka korábbi kormányzója. A helyi túraszervezetek osztják az optimizmust, elmondásuk szerint az útvonal a kirándulók és kalandorok paradicsoma lesz.

A szervezők nem titkolt célja, hogy turisták ezreit vonzzák magukhoz, és tartsák Alaszkában, hogy minél több pénzt költsenek. Az Anchorage Daily News beszámolója kiemeli, hogy Tim Dillon, a túraútvonal fejlesztéséért felelős cég ügyvezető igazgatója szerint a megépülő túraútvonal meghosszabbíthatja a turistaszezont, amelynek egyetlen plusznapja százmillió dollár bevételt generálhat Alaszka állam kasszájába.

Nyitókép: wikipedia / Beeblebrox

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.