A délvidék sokszínűsége

Karintia – egy csodálatos régió az Alpok déli oldalán, közel Magyarországhoz, ahol feledhetetlen perceket tölthetnek és számtalan élménnyel gazdagodhatnak az odalátogatók.

A természet felettébb kegyes és bőkezű volt az Alpok szívében lévő Karintiával, Ausztria napfényes délvidékével, ahol ivóvíz tisztaságú, meleg vizes és fürdőzésre alkalmas tavak sokasága várja a látogatókat. Ne feledkezzünk meg azonban a hegyekről sem, a hatalmas, háromezres csúcsoktól egészen a szelíd dombocskákig terjed a kínálat.

Miért javasoljuk Karintiát téli kirándulásra? Íme, a válasz!

TÚRÁZÁS A SÍVIDÉKEK KÖZÖTT

Kulcs a kínálathoz
A téli Karintia-kártyát az elmúlt évben vezették be. A különleges üdülőkártya amolyan univerzális kulcsként szolgál, legyen szó a hófödte hegycsúcsok meghódításáról vagy a hóborította téli tájon tett hótalpas kirándulásról. A kínálat a Pyramidenkogel-kilátóból nyíló impozáns panorámától a karintiai múzeumok kulturális kínálatán át a számtalan hegyi felvonó használatáig terjed. A téli Karintia-kártya 29 eurótól, vagyis csaknem 9500 forinttól vásárolható meg.

A sítúrázás reneszánszát éli. Karintia sítúrákat bemutató honlapján több mint 160 hivatalos túra található. Különleges a Nockberge Trail, amely öt síterepet, a Katschberget, az Innerkremset, a Turracher Höhét, a Falkertet és a Bad Kleinkirchheim/St. Oswald síterületet összekötő túraútvonal. Ez Ausztria első online foglalható sítúraösvénye, amelyen bárhol, bármikor, bárkivel útnak indulhatnak a vendégek.

Magashegyi túra a kék ég alatt, friss levegőn (Fotó: Michael Stabentheiner)

Elsősorban olyanoknak ajánlott, akik kényelmes, de gyakorlott és jó erőnlétnek örvendő túrázók, ugyanakkor kerülik a magashegyi szakaszokat. Az ötnapos túra egy-egy szakaszára legfeljebb hat órát kell tervezni. Mivel egyes helyeken felvonókkal is utazhatnak a túrázók, minden szakaszon ki lehet váltani egy kaptatót.

Szintén rendhagyó, hogy a túrán – más többnapos sítúrákkal ellentétben – nem matracos hálóhelyeken, hanem kitűnő alpesi-adriai konyhát kínáló, színvonalas (wellness)szállókban éjszakázhatnak a túrázók.

AMIKOR LESZÁLL AZ ÉJ…

A téli napok Karintiában csupa szórakozást, temérdek kalandot, valamint számtalan új és izgalmas élményt nyújtanak. Ezek a pillanatok akkor sem érnek véget, amikor a nap a hegyek mögé bújik. Sőt valójában az élmények csak sokasodnak az éj beálltával: Ausztria délvidékén a vállalkozó kedvű „éjjeli baglyok” is megtalálják a kedvükre való szórakozást.

Télen is nagy élmény az éjjeli túrázás (Fotó: Michael Stabentheiner)

Ilyen például az éjszakai síelés többek között Bad Kleinkirchheimben és a Nassfelden, vagy a fejlámpás sítúra a három ország közös határvidékén, a Dreiländerecknél.

Ezenkívül teliholdas hótalpas túrára várják a vendégeket például a Dobratschon, vagy az éjszakai szánkózás is izgalmas lehet. A Karintia termálfürdőben ráadásul teliholdas szaunafelöntéseket tartanak.

(Bővebb információ: www.karintia.com) (A felső fotó forrása: Kärnten Werbung)

(x)

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.