Hegymászás

HEGYMÁSZÓLEGENDÁK
Két angol sportember csaknem tragédiába torkolló perui kalandja megváltoztatta a hegymászásról alkotott képünket. Simon Yates és Joe Simpson életben maradásának története az Andokból.
Hegymászó-legendák
Reinhold Messner egyet jelent a hegymászással, pedig pályafutása a Himalájában családi tragédiával kezdődött. Egy lavinában elveszítette öccsét, és sokan még mindig őt hibáztatják.
Hegymászás
8000 méter magasan nincs gyorsétterem, és pizzát sem lehet rendelni. A hegymászóknak legalább akkora kihívás megoldani az étkezést egy csúcstámadás során, mint felérni a Mount Everestre.
Hegymászólegendák
Az őt megmenteni igyekvőktől néhány méterre hunyt el a 23 éves Toni Kurz, az Eiger rettegett északi falának legismertebb áldozata, aki három társával 1936 júliusában vágott neki a függőleges sziklarengetegnek.
Hegymászólegendák
Csaknem egy évszázada, hogy George Mallory társával örökre a Csomolungmán maradt, s meglehet, sosem járt a csúcson, akkor is legenda marad, ha egyszer megtalálják elveszett fényképezőgépét.
Hegymászás
Afrika legmagasabb hegycsúcsa nem kizárólag a profi mászókat vonzza. Különböző ügyek érdekében sportolók, színészek, előadóművészek is szerettek volna feljutni 5895 méter magasba, többek között Abramovicsnak sem sikerült.
Hegymászás
Két hölgy, Herceg Angelika és Kerekes Éva úgy döntöttek, hogy megpróbálják megmászni a 8163 méter magas Manaszlut Nepálban.
Hegymászás
Az olajos magvakat és aszalt gyümölcsöket forgalmazó cég az elmúlt egy évben robbant be a magashegyi expedíciók sorába, s a tervek szerint hosszabb távon szponzorálna kihívásokat. (x)
Hegymászás
Mindig is kíváncsi voltál, a hegymászókat mi vonzza a hegyekbe? Már itthon is választ kaphatsz a kérdésre: irány a via ferrata, amely a hegy- és sziklamászás előtti lépcsőfok.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.