Hegymászás

Óceán-átevezés
Mark Delstanche korábban a Himalájában tette próbára magát, ezúttal pedig nagy viharok után elsőként evezett át egyedül New Yorktól Londonig, átszelve az Atlanti-óceán északi részét.
Hegymászás
Akinek nincsen tériszonya, sziklamászásban bármire képes. Még arra is, hogy több száz méteres mélység felett függőleges sziklafalon töltsön el egy vagy több éjszakát.
Hegymászás
Már a Föld legmagasabb hegycsúcsának meghódítása sem lehetséges koronavírus elleni oltás nélkül, bár a helyiek még nem tudják pontosan, hogyan tartassák be a szabályt.
Hegymászás
A nagyváradi sportember két év után ismét szeretne feljutni a Föld hetedik legmagasabb hegyére, amelynek megmászásával a korábban már útnak induló Klein Dávid és Suhajda Szilárd is próbálkozik.
Hegymászás
A Kazbeken ereszkedett társaival Kerekes Éva, amikor a lezúduló hó eltüntette a völgybe vezető utat – a hegyen tartózkodó külföldi mászók közül nem mindenkinek volt szerencséje.
Hegymászás
Klein Dávid és Suhajda Szilárd szeptember 1-jén indult Nepálba, hogy az őszi szezonban felmásszon a 8167 méter magas csúcsra, amelyen eddig egyetlen magyar, Erőss Zsolt állt.
Hegymászás
Háromtagú expedíció próbált feljutni a 6096 méter magas csúcsra, amelyen magyar mászó még sosem állt, sőt a hegyen sem járt, de az időjárás visszafordulásra kényszerítette valamennyiüket.
HEGYMÁSZÁS
A Magyar Hegy- és Sportmászószövetség arról tájékoztatta honlapunkat, hogy világbajnoki ezüstérmes paramászónk a bajorországi Berchtesgaden mellett emelkedő Watzmann csúcsgerincéről zuhant le.
Hegymászás
A Kalifa Alpin Csapat három tagja már a Karakorumban tartózkodik, s a következő hetekben megpróbálnak feljutni a 6096 méter magas csúcsra, ahol korábban egyetlen honfitársunk sem állt még.
Hegymászás
Július elején Grúziában járt egy hattagú, amatőr mászókból álló csapat, hogy feljusson az 5054 méter magas csúcsra, de az időjárás nem volt kíméletes, és visszafordulásra kényszerítette őket.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.