Hegymászás

Hegymászás
Egy hegymászó családba született brit kisfiú a legfiatalabb, aki valaha ilyen magas hegyre feljutott. A Svájc és Olaszország határán magasodó Piz Badile csúcsára ért fel.
Hegymászás
Carlos Soria nem adja fel, és a tavasszal tizenegyedik alkalommal is nekivág a Dhaulagiri megmászásának, majd a Sisapangmát is meghódítaná – nyolcvankét évesen…
Hegymászás
Az amerikai Emily Harrington tavaly ugyanott majdnem meghalt, az idén viszont a világon negyedik nőként mászta meg a legendás, 914 méter magas El Capitan gránit sziklafalát.
Hegymászás
Nem mászik meg több nyolcezrest a baszk Juanito Oiarzabal, aki az elmúlt húsz évben nyújtott teljesítményével végleg beírta magát a sportág történelemkönyvébe.
E-magazin
Bogár János és Földingné Nagy Judit ma is csodálatos teljesítményt nyújt, de havi lapozgatónkban írunk az új magyar Everest-expedícióról, Eva Longoriáról és a háromperces workout-edzésről is.
Hegymászás
A szolnoki Szlankó Zoltán és az amerikai-orosz Alex Goldfarb januárban a 8051 méter magas hegy megmászásával próbálkozik, de a vállalkozásra mindössze hat hét áll majd rendelkezésükre.
Hegymászás
Klein Dávid és Suhajda Szilárd a járványhelyzet miatt az idén nem tudott elindulni a Makalu-expedícióra, így a naptár egy évvel csúszott: 2021 helyett 2022-ben célozzák meg újra a Mount Everestet oxigénpalack nélkül.
Hegymászás
Az elmúlt két évtizedben tizennyolc hegymászó expedícióban vett részt, eddig négy nyolcezres hegycsúcson állt, 2016-ban az Annapurnán első magyarként. Klein Dávidnál jártunk érdi otthonában, és beszélgettünk vele gyerekkoráról, családjáról, sikerről és kudarcról, hegymászásról és szabadságról, az idáig vezető útról és persze arról, hogyan látja magát a világban.
E-MAGAZIN
Havi magazinunkban a triatlon és a futás hazai nagyágyúi mellett arról is írunk, meddig bírhatja az ember tüdeje a víz alatt, és kiderül, Tóth Attila miért nem indulhat az Ultrabalatonon.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.