Hegymászás

Hegymászólegendák
A jelenkor legjobb hegymászójának tartott „svájci gép” elképesztő sebességgel haladt a legnehezebb sziklafalakon is, de amikor senki sem számított rá, őt is utolérte a magányos halál.
HEGYMÁSZÁS
Eddig négy expedíció próbált meg feljutni télen a 8611 méter magas K2-re, de egyik sem járt sikerrel. Januárban a spanyol Alex Txikon újra megkísérli a lehetetlent.
HEGYMÁSZÁS
Hatodik sikeres nyolcezres expedíciójára készül Lina Quesada, aki szerint a férfiaknak könnyebb támogatást szerezniük, pedig aki kibírta a terhességet és a szülést, megbirkózik a heggyel is.
HEGYMÁSZÓLEGENDÁK
A Mount Everestre induló expedíciók hajnalán, a két világháború közötti időszakban hihetetlen tragédia rázta meg a hegymászóvilágot. Maurice Wilsont senki sem tudta lebeszélni lehetetlennek tűnő vállalkozásáról...
Interjú
Tizenöt évvel ezelőtt, 2003-ban állt először magyar nő egy nyolcezres hegy tetején. Nedeczky Júlia a Gasherbrum II 8035 méteres csúcsára jutott fel, vele beszélgettünk.
HEGYMÁSZÓLEGENDÁK
Sokáig a Mount Everest legnagyobb tragédiájaként tartották számon az 1996-ban történt eseményeket. Sőt a történtek továbbra is foglalkoztatják és megosztják a hegymászó-társadalmat.
Hegymászólegendák
Az olasz Walter Bonattit jelenleg is a hegymászás legnagyobb alakjai között tartják számon, amelyhez sikeres csúcselérései mellett hozzájárult korai és váratlan visszavonulása is.
Snowboard
Megmászni egy hatezer méter magas hegyet egy dolog, na de onnan lesiklani? Márpedig a spanyol Ana Salvador egy ideje ezt csinálja, és a fejébe vette, hogy két év múlva meghódítja valamelyik nyolcezres hegyet.
Hegymászás
Miura Juicsiro háromszor is megmászta már az Everestet, és azt tervezi, hogy 2022-ben kilencvenévesen újfent nekivág. Ám előbb az Argentínában fekvő Aconcagua meghódítását tervezi.
Hegymászólegendák
Hermann Buhl két nyolcezresre is elsőként jutott fel, egyre ráadásul szólóban, ami egyedülálló a hegymászás történetében. A Nanga Parbat megmászása után négy évvel a Karakorumban hunyt el.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.