Hegymászás

Hegymászás / 1 napja
Vincze Szabolcs
Régi vita került újra reflektorfénybe, mégpedig, hogy az 1987-es magyar Himalája-expedíció tagjai feljutottak-e a Sisapangma 8027 méter magas főcsúcsára vagy sem. Ennek eldöntése ma sem olyan egyszerű.
Seven Summits
Németh Alexandra sport- és természetfotós – Ugyan Anita után – a második magyar nő, aki felért a Mount Everest csúcsára, s az első magyar, aki teljesítette a Seven Summits sorozatot. Interjú.
Hegymászás
Suhajda Szilárd találkozott barátjával Iszlámábádban, s együtt folytatják útjukat a Hidden Peak alaptáborába, ahonnan néhány nap eltéréssel két nyolcezres hegyet próbálnak meghódítani.
hegymászás
Egy évvel a sikertelen csúcstámadást követően dr. Neszmélyi Emil visszatér a Denalira, hogy Észak-Amerika legmagasabb hegyét meghódítva újabb lépést tegyen a Hét földrész hegycsúcsai sorozatban. Interjú!
Hegymászás
Interjú Suhajda Szilárddal, aki a Kalifa Himalája Expedíció 2018 segítségével június 7-én indul Pakisztánba, hogy megmássza a Gasherbrum I-et és a Gasherbrum II-t.
hegymászás
A Kalifa Himalája Expedíció 2018 csupán a tavaszi szezont hagyta maga mögött, a 8000-es csúcsokat nem: nyáron is lesz magyar magashegyi expedíció az eurázsiai hegységrendszerben.
HEGYMÁSZÁS
A Kancsendzönga csúcsmászása ugyan nem sikerült, ellenben a nagyváradi sportember a 2013-ban elhunyt Erőss Zsoltnak és Kiss Péternek emléket állított az alaptáborban.
Hegymászás / 1 hónapja
Vincze Szabolcs
Magyar idő szerint pénteken feljutott a Mount Everest csúcsára Németh Alexandra, ezzel első magyarként teljesítette a Seven Summits kihívást.
Hegymászás
Klein Dávid nagy valószínűséggel nem jut fel az idén a 8027 méteres Sisapangmára, mint ahogy a vihar miatt rajta kívül senki sem, de érdemes körbejárni a kérdést: miért fordul vissza annyiszor a világ legmagasabb hegyein?
Hegymászás
Mintegy 8100 méteres magasságig jutott a 8586 méter magas Kancsendzöngán Varga Csaba, az időjárás azonban megakadályozta a legmagasabb pont elérésében, ami senkinek sem sikerült a szezonban.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.