Hegymászás

Hegymászás
Sokszor halljuk egy-egy himalájai hegymászás után, hogy a kísérlet palackozott oxigén használata nélkül történt, az olvasókat mégis inkább az érdekli, hogy fent volt-e az illető a csúcson. Mekkora a jelentősége 2019-ben az oxigén használatának?
MAGYAR HEGYMÁSZÓ-LEGENDÁK
Babcsán Gábor nemzetközi szinten is a legjobb sziklamászók közé tartozott. Elképesztő nehézségű sziklautakat mászott meg, a Csupasportnak pedig elmondta, ő melyiket és miért tartja a legjobbnak.
Extrém Sportok
A múlt év nem magyar sikerektől volt hangos a Himalájában, de magashegyi hegymászásunk nagyon is létezik, s a tervek szerint idén is több expedíció indul nyolcezresek meghódítására.
MAGYAR HEGYMÁSZÓ-LEGENDÁK
A legjobb magyar hegymászók többször próbálkoztak a világ legnagyobb hegyének megmászásával, mire első magyar állampolgárként Erőss Zsolt 2002 májusában elérte a Mount Everest 8850 magas csúcsát. Egy korszak ezzel lezárult, és egy új elkezdődött.
INTERJÚ
Neszmélyi Emil a napokban feljutott az Antarktisz legmagasabb pontjára, s már csak az észak-amerikai Denali hiányzik, hogy a hét kontinens legmagasabb hegyeit összegyűjtő sorozatot teljesítse.
Hegymászás
Tóth Sándor első magyarként teljesítette a Volcanic Seven Summits kihívást, azaz megmászta minden kontinens legmagasabb vulkánját. Utolsónak a Mt. Sidleyt hagyta, amely az Antarktiszon található.
Hegymászás
Egyedülálló vállalkozásba kezdett a Tibeti Hegymászók Egyesülete, amely tizenhat szerencsétlenül járt hegymászó földi maradványaitól tisztítaná meg a Csomolungma csúcsának környékét.
Hegymászás
Neszmélyi Emil múlt héten elérte az Antarktisz legmagasabb pontját, a Mount Vinsont, ezért megkérdeztük a hegyre 2007-ben első magyarként feljutó Ács Zoltánt, miért nehéz a csúcs megmászása.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.