Hegymászás

PORTRÉ / 2 napja
Smahulya Ádám
Az ultrafutásban és a túrasízésben is jeleskedő, a Mount Everestet rekordidő alatt megmászó, harmincéves Kílian Jornet portréja, életfilozófiája rajzolódik ki a spanyol lapoknak adott interjúkból.
Képgaléria
Békésen reggeliző hegymászók, tibeti zászlócskák, leparkolt terepjáró - képeink a sokszor rettegett Himalája egy másik, szó szerint naposabb oldalát mutatják meg.
Hegymászás
Suhajda Szilárd és Klein Dávid elindult Magyarországra, miután az elmúlt két hétben tett csúcstámadásuk sikertelenül zárult a Karakorumban – véget ért az idei Kalifa Himalája Expedíció.
Csoda a hegyekben
Társa halálos zuhanása után hat napot töltött egyedül 6300 méteren az orosz hegymászó Alekszandr Gukov, az érte indult mentőexpedíció végül kedd reggel járt sikerrel.
Hegymászás
A Magas-Tátra népszerű kirándulóhely a magyarok körében is, ugyanakkor nemcsak profiknak kell tisztában lenniük vele, hogy egy napsütötte déli lejtőre tilos túrát szervezni. Archív cikk.
Hegymászás
Befejeződött a Kalifa Himalája Expedíció 2018 a Hidden Peaken, miután Suhajda Szilárd és Klein Dávid belátta, a több mint egy hete tartó havazásban nincs esélye felérni a csúcsra. Gyorshír.
Hegymászás
Eredménytelenül zárult az újabb Denali-expedíció Neszmélyi Emil számára. Az ügyvéd nem adja fel, jövőre visszatér Alaszkába, addig pedig folytatja a Seven Summits-sorozatot.
Hegymászás
Suhajda Szilárd és Klein Dávid kénytelen leereszkedni a Gasherbrum I alaptáborába az életveszélyessé váló magasabb régióból, de kedvező időjárási helyzetben még újra próbálkozhatnak.
Hegymászás
Suhajda Szilárd és Klein Dávid 7200 méteren jár, s bár az időjárási előrejelzések ellentmondásosak, a tervek szerint szerda délelőtt meghódíthatják a 8080 méter magas Hidden Peaket.
Hegymászás
Elindult a Gasherbrum I csúcsa felé Suhajda Szilárd és Klein Dávid, az időjárás továbbra is kedvező, s már a kettes táborban pihennek, hogy kedden újult erővel folytathassák a felfelé vezető utat.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.