Hegymászás

Hegymászás
A hegymászó-válogatott Kerekes Bence nagyszerű teljesítményt tett le az asztalra, miután megcsinált egy 170 kilométeres terepfutóversenyt a svájci Alpokban.
Hegymászás
Augusztus 13. és 16. között rendezik a világ legrégebbi sziklamászóversenyét. Az Aggteleki-karszt kulisszái között küzdenek az ország legjobb sportmászói a 47. MHSSZ Aggtelek-kupáért.
Hegymászás
Suhajda Szilárd tavaly július 25-én mászta meg első magyarként a híres-hírhedt K2-t, mégis magyarázkodnia kellett itthon. Most részletes összefoglaló készült, amiben választ kapunk mindenre – már ha voltak egyáltalán kételyeink.
Hegymászás
Az orosz ügyészség hivatalos magyarázatot adott a több mint hatvan évig megoldatlan Djatlov-rejtélyre, bár meglepetés lenne, ha ez megnyugtatna bárkit is...
A sas-út
Nemcsak a szépsége teszi kiemelt turistaútvonallá a Sas-utat a Magas-Tátrában, hanem az is, hogy miközben bárki külön engedély nélkül végigmehet rajta, tapasztalat és megfelelő erőnlét hiányában rálépni sem szabad.
Hegymászás
A Föld legmagasabb hegye, a Mount Everest magasságát a második világháború óta többször is lemérték. Mivel eltérő adatok születettek, egy kínai expedíció idén újra próbálkozott.
Hegymászás
Az ember hetven éve, 1950. június 3-án állt először nyolcezres hegy csúcsán, a franciák a 8091 méter magas Annapurnát hódították meg, ezzel új korszakot nyitva a magashegyi hegymászásban.
Hegymászás
Koncz Ákos 1990 őszén első magyarként lépett a himalájai Cso-Oju 8201 méteres csúcsára, az expedíció tagjai ma már szinte elképzelhetetlen előkészületekkel indultak a sikeres mászásra.
Hegymászás
Vasárnap töltötte be kilencvenedik életévét a legendás amerikai színész és rendező, Clint Eastwood, aki annyira komolyan vette a munkáját, hogy 1974-ben a világ legveszélyesebb sziklafalától sem riadt vissza.
Hegymászás
Lavinabalesete után a 2010-es Cso Oju expedíción tért vissza a Himalájába Erőss Zsolt, Kollmann András pedig vele tartott és filmet forgatott róla. A Csupasportnak elmesélte, hogyan emlékszik vissza a tíz évvel ezelőtt történtekre.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.