Hegymászás

Hegymászás
Herczeg Angelika és Kerekes Éva méltánytalanul kevés figyelmet kapott az utóbbi időben, pedig a jógaoktató és a könyvelő hölgy rendületlenül próbálkozik Ázsia csúcsainak megmászásával.
INTERJÚ
Interjút adott a Csupasportnak Ngima Nuru serpa, aki 22-szer állt a Csomolungma csúcsán, és társaival, Lhakpa Tenzinggel és Pasang Dorjee-vel Budapesten és Baján tartott előadást.
HEGYMÁSZÁS
Alapvető, hogy kiemelkedő teljesítményeinket feltüntessék valahol, ahol mindenki jól láthatja. Érdekes, hogy a nepáli himalájai hegymászásban ezt az igényt olyasvalaki elégítette ki, aki maga sosem mászott hegyeket, statisztikusként viszont megkerülhetetlenné vált: az amerikai Elizabeth Hawley.
INTERJÚ
A Kalifa Alpin Csapat tagja idén nyáron feljutott negyedik nyolcezrese, a Gasherbrum I csúcsára, egy másikon, a Dhaulagirin viszont rossz taktikát választott. A nagyváradi hegymászóval a két expedícióról, a nehézségekről, a felkészüléséről és a terveiről beszélgettünk.
Hegymászás
A Mount Everest 8850 méter magas csúcsára idén júniusban huszonkettedszerre feljutó hegymászó november 22-én a fővárosban, november 30-án pedig Baján tart élménybeszámolót.
Hegymászás
Pákozdi Izabella a napokban – egyéves felkészülés után – felmászott a Kirgizisztánban magasodó Juhin-hegy csúcsára, előtte a Grossglockner volt a legmagasabb hegy, amelynek tetején járt.
Hegymászás
A nepáli Nirmal Purja október 29-én reggel teljesítette lehetetlennek vélt küldetését, s április végétől kezdve megmászta a Föld mind a tizennégy nyolcezer méternél magasabb hegyét.
Hegymászás
A világ legveszélyesebb expedíciója sok emberéletet követelt, de sok hegymászó sikeresen tért vissza a veszélyes küldetésből. Galériánkban jöjjenek a legérdekesebb történetek és persze a magyar hódítók is.
HEGYMÁSZÁS
Úgy szól az ismert mondás, hogy „az öreg hegymászó a jó hegymászó”, és ha erre ma is élő példa van, akkor az a szeptember 17-én a 75. életévét betöltött tiroli legenda, Reinhold Messner.
Hegymászás
Varga Csaba néhány napon belül másodszor is megpróbálkozott a Föld hetedik legmagasabb hegyének meghódításával, de a napok óta tomboló hóviharban kénytelen volt meghátrálni.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.