Hegymászás

Hegymászás
Eötvös Loránd fizikus két lánya 1901-ben megmászta a Tofana di Rozes 3225 méter magas csúcsát, szeptemberben pedig egy mászócsapat korhű felszereléssel szeretné megismételni a teljesítményt.
Hegymászás
Az enyhe időjárás nem kedvezett a Kalifa Alpin Csapat tagjainak, akik az osztrák Jégaréna legmagasabb jégfalát próbálták megmászni, de hegymászóinknak így is megérte a hatnapos összetartás.
Hegymászás
Expedíciók hiányában a Kalifa Alpin Csapat tagjai, Héjja Bálint, Lengyel Ferenc és Varga Csaba közös, hatnapos stájerországi jégmászással, sítúrával próbálják megtartani erőnlétüket.
Hegymászás
Két hegymászó, Lengyel Ferenc és Varga Csaba találkozott Nagyváradon, s intenzív három napot töltöttek a Bihar-hegységben, alaposan kihasználva a térség adottságait a téli sportoláshoz.
Hegymászás
A helikopteres keresés eredményeként megtalálták Alex Goldfarb holttestét, az amerikai-orosz hegymászó akklimatizációs túra közben zuhant le. Szlankó Zoltán mielőbb visszatér Magyarországra.
Hegymászás
Ez volt 2020! Az ünnepek alatt válogatást közlünk legolvasottabb cikkeinkből. Nem sok kellett volna a magyar hegymászó-válogatottnak, hogy elérje a célját a Kaukázusban.
Hegymászás
Szlankó Zoltán szolnoki hegymászó Iszlámábádban találkozik amerikai-orosz mászótársával, s egy hónap áll rendelkezésükre, hogy télen meghódítsák a Föld tizenkettedik legmagasabb hegyét.
Hegymászás
Mivel az elmúlt hetven évben sokat vitatkoztak rajta, hogy milyen magas is a Föld legmagasabb hegycsúcsa, a Mount Everest, a kínaiak újra lemérték az idén, és kiderült, nincs új a nap alatt.
Hegymászás
A lengyel Magdalena Gorzkowska a Föld második legmagasabb csúcsára, a 8611 méter magas K2-re készül, a világbajnoki ezüstérmes atléta a profi sportot is befejezte a sikeres expedíció érdekében.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.