Hegymászás

Hegymászás
Suhajda Szilárd és Klein Dávid június elején indult Budapestről a magyar K2-expedícióra – megismerhetjük felkészülésüket, stratégiájukat, korábbi tapasztalataikat és a hegy nehézségeit.
Hegymászás
A nagyváradi hegymászó – a Kalifa Alpin Csapat tagjaként – a 8080 méter magas Gasherbrum I-re szeretne feljutni, pótlólagos oxigén használata, illetve magashegyi teherhordók segítsége nélkül.
Hegymászás
Neszmélyi Emil és Koncz Ákos feljutott a 6194 méter magas Denali csúcsára Észak-Amerikában, ezzel előbbinek második magyarként sikerült teljesítenie a híres Seven Summits-sorozatot.
HEGYMÁSZÁS
Nima Purja arra készül, hogy októberig, hét hónap alatt megmássza mind a tizennégy nyolcezrest. Hatot már meghódított, ám még a rutinos alpinisták is kételkednek abban, hogy sikerrel járhat-e.
Hegymászólegendák
Hazánk egyik legjobb sziklamászója, Urbanics Áron 2003 júliusában az egyik legemlékezetesebb mászását hajtotta végre az angliai Peak Districtben.
Hegymászás
Aki a hegyek közé merészkedik, annak fokozattan kell figyelnie az objektív veszélyforrásokra, amelyek közül vitán felül a lavina az egyik legnagyobb. De rendre felvetődik a kérdés: mi kell ahhoz, hogy az ember túléljen egy hócsuszamlást? Hogyan lehet ellene védekezni?
Hegymászólegendák
Egy csehszlovák sziklamászó páros 1981-ben megmászta a híres Hal-utat az olaszországi Dolomitokban, amelyet akkoriban az egyik legnehezebb feladatnak tartottak. A duó egyik tagjával Budapesten beszélgettünk.
Hegymászás
Hazánkban tartott előadást az elismert Himalája-statisztikus, Eberhard Jurgalski, aki elmondta, szerinte jártak-e a magyar hegymászók a Sisapangma főcsúcsán 1987-ben.
Hegymászás
Kedden egy sajtótájékoztató keretében jelentette be hivatalosan is a Kalifa Alpin Csapat, milyen terveik vannak a 2019-es évre: két nyolcezres megmászása és egy hétezres megsíelése.
INTERJÚ KRZYSZTOF WIELICKIVEL
Megérkezett Budapestre a legendás lengyel hegymászó, Krzysztof Wielicki, aki kedden tart előadást a Lurdy Rendezvényközpontban, de előtte még interjút adott a Csupasportnak.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.