Ausztria

Ausztria
Karintia – egy csodálatos régió az Alpok déli oldalán, közel Magyarországhoz, ahol feledhetetlen perceket tölthetnek és számtalan élménnyel gazdagodhatnak az odalátogatók.
AUSZTRIA
Adventi időszakban nem árt egy-egy forró puncs vagy forralt bor, de akik a stressz levezetéseként testmozgás helyett rendszeresen a pohár után nyúlnak. hosszabb távon több gondjuk lehet.
AUSZTRIA
A vállalkozó szellem és a kalandvágy télen is a szabadba csábít, de vigyázzunk, ha a havon vagy a jégen valami új kipróbálásán törjük a fejünket. Hogy aztán ne törjön semmi…
AUSZTRIA
Az Egészségügyi Világszervezet hiába szeretné, hogy a gyerekek és a fiatalok legalább egy órát sportoljanak naponta, ha a különböző elektromos eszközök jobban lekötik a figyelmüket.
AUSZTRIA
Néhány euróba kerülő tartásjavítót tesztelt egy osztrák újságírónő, s bár közben úgy mozgott, mint akit idegbecsípődés gyötör, néhány órás viselése segít megfelelően tartani a testünket.
Ausztria
A mohó természetjárók még a csecsemőjüket is magukkal viszik, csak hogy több kosarat pakolhassanak tele. Jó a gombászás, de óvatosan a szedésükkel, nem szabad túlzásba esni!
AUSZTRIA
Gyakori jelenség kerékpározás közben a kéz zsibbadása, de ne gondoljunk máris a legrosszabbra; a bécsi egyetem sportorvosa szerint is fontos megvizsgálni, helyesen ülünk-e a nyeregben.
Túrázás
Német nyelvterületen klettersteig, Svájcban, Olaszországban és Franciaországban via ferrata, angol nyelvterületeken fixed rope route. Mind előre kiépített, sziklás, magashegyi túraútvonal – Ausztriában a Sattelberg tökéletes a kezdőknek.
AUSZTRIA
A nyirkos, csapadékos időjárásban megszaporodnak a túrázókat érő törések, ín- és szalaghúzódások, de a linzi klinika baleseti sebésze ajánl néhány megfogadható megoldást a megelőzésre.
Ausztria
Egy felmérés alapján az osztrákok összesen 44 ezer tonna testsúlytól szabadulnának meg, de szerencsére a válaszadók 89 százaléka a testmozgást tartja a leghatékonyabb megoldásnak.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.