Ausztria

AUSZTRIA
Grazi kutatók vizsgálták, mennyire elégedettek életükkel Ausztriában az emberek. Az 1200 megkérdezett válaszait a sportolási és táplálkozási szokások is jelentősen befolyásolták.
AUSZTRIA
A via ferrata, vagyis a kiépített vasalt út biztonságot nyújt a hegyoldalban, de osztrák hegyivezetők szerint hiba lenne kizárólag a felszerelésre hagyatkozni, az ellenőrzés életet menthet.
AUSZTRIA
Idősebb korban az emberek hajlamosabbak az elhízásra, de az okokról egyelőre vitatkoznak a szakértők. A szervezet lassabb zsírlebontását illetően a svédek és a németek álláspontja eltérő.
Ausztria
Két keréken, futva vagy sétálva is kihagyhatatlan élményt nyújt az Enns-menti útvonal az aktív programokat kedvelők számára. A bringások számára hat szakaszra osztották a 263 kilométert, ami így kora ősszel is kényelmesen teljesíthető.
AUSZTRIA
Osztrák sportorvosok vizsgálták, megfelelő lehet-e edzés után árpa- vagy malátakészítménnyel felfrissülni, s bár a vélemények ellentmondásosak, egy korsó nem árthat szervezetünknek.
Túrázás
Tökéletes célpont az egész családnak Stájerországban a Schladmingtól Rohrmoos irányába indulva mintegy negyedórás autóútra található Untertal, ahol a Wilde Wasser tematikus parkban minden korosztály élvezetes napot tölthet el.
AUSZTRIA
Bianca Bauer, bécsi iskolaorvos aggódik az osztrák fiatalok egészségi állapota miatt, mert álláspontja szerint a heti egy-két testnevelésóra nem elegendő az elhízási folyamat megállítására.
Ausztria
Osztrák sportpszichológusok vizsgálják, mikor nevezhető egy futó megszállottnak, s az elsődleges vagy a másodlagos sportfüggők csoportjába tartozik-e, viszont a kocogás senkinek sem árthat.
AUSZTRIA
Megfelelő mértékben a kismama is élhet sportosan, hogy felkészítse szervezetét a szülésre. Veszélyeztetett terhesség esetén természetesen kizárólag az orvos utasításait érdemes követni.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.