Ausztria

Maratoni után
Aki jelentős erőpróbára adja a fejét, készüljön fel arra, hogy célba érését követően fogékonyabb lesz a betegségekre.
Ausztria – Felmérés
Az Eurostat adatai szerint Ausztria csak a középmezőnyben áll a szabadidős sportolók arányának tekintetében – Románia pedig…
Ausztria
A klímaváltozás kedvez a vérszívóknak, ezért érdemes alaposan felkészülni, mielőtt túrázni indulnánk a természetbe. A védőoltás az egyik legmegfelelőbb módja a nagyobb baj megelőzésének.
AUSZTRIA
A salzburgi egyetemi sportklinika elöljárója szerint bárki képes lehet lefutni a maratoni távot, feltéve persze, ha tisztességesen felkészül, normál testsúllyal és testalkattal rendelkezik.
AUSZTRIA
Az osztrák baleseti statisztikák szerint a túrázók rendszeresen alábecsülik az adott hegyen, erdőben, terepen meglévő kockázatot, illetve túlbecsülik saját képességeiket, erőnlétüket.
AUSZTRIA
Megnyílt az online jelentkezési felület Európa legnagyobb női futóversenyéhez, amelyet május 26-án 32. alkalommal rendeznek meg a Prater területén – sőt a felkészítő edzések is megkezdődtek.
AUSZTRIA
A természetben rengeteg veszély leselkedik a túrázókra, olyan is, amelyre nem számítanak, mint például kempingezőre ugró róka, támadólag fellépő hód vagy ideges szarvasmarhacsorda.
AUSZTRIA
Gondolni kell a jövőre, mert az aggkorba lépők egyre nagyobb szeletet hasítanak ki maguknak az osztrák társadalom tortájából, ezért nem mindegy, milyen szellemi és testi állapotban vannak.
AUSZTRIA
Az osztrákok az amatőröket is orvosi vizsgálatra küldenék, mielőtt rajthoz állnak egy-egy versenyen, mert egyre több a szív- és érrendszeri problémák következtében előforduló tragédia.
AUSZTRIA
Profi és amatőr sízőkre egyaránt leselkedik a térdsérülés veszélye, sőt olykor nincs is szükség esésre a lejtőn, pedig kontrollált mozdulatsorral megelőzhetők az operációt igénylő balesetek.
AUSZTRIA
Bár a babaúszás egyre népszerűbb, sok mindenre figyelnünk kell, ha a legfiatalabbakat uszodába visszük. Fontos, hogy a gyermek nem ebben a korban sajátítja el az alapokat – nem is ez a cél.
AUSZTRIA, ÉVES TERV, 2. RÉSZ
Megfogadtuk szilveszterkor, hogy jobban figyelünk az egészségünkre, többet sportolunk. Na de hogyan kezdjük? Összeállításunk második részében ehhez kívánunk némi kapaszkodót nyújtani.
AUSZTRIA, ÉVES TERV, 1. RÉSZ
Megfogadtuk szilveszterkor, hogy jobban figyelünk az egészségünkre, többet sportolunk. Na de hogyan kezdjük? Összeállításunk első részében ehhez kívánunk némi kapaszkodót nyújtani.
Ajándékozás után
Nem mindegy, milyen sportos meglepetést tettünk a karácsonyfa alá. Ha valaki kellemetlen célzásnak vette a legjobb szándékú ajándékot is, máris jött a családi feszültség.
AUSZTRIA
Az elme ugyanolyan, mint egy izom, amennyiben rendszeres tornáztatásra és regenerációra van szüksége – főleg a stresszes, év végi időszakban.
AUSZTRIA
A kellemesnek ígérkező osztrák sítúra könnyen horrorba csaphat át, ha nem vigyázunk kellően magunkra, sőt a téli sportolás előtt elengedhetetlen megerősítenünk különböző izomcsoportokat.
AUSZTRIA
A szakember szerint az osztrákok többsége rossz technikával igyekszik előrehaladni a vízben, ezzel többet árt a szervezetének, mintsem használ. Mit lehet hát tenni?
AUSZTRIA
Egyre népszerűbb a plogging, amely Svédországból indult, s most az osztrák Der Standard újságírónője is kipróbálta. Aki tenni akar környezetünk tisztaságáért, csatlakozhat.
AUSZTRIA
Movemberi futás Bécsben november 24-én, szombaton. Az osztrák fővárosban szervezett eseményt valóban M betűvel írják – németül Movemberlauf 2018 – így utalnak az esemény (egyik) szervezőjére.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.