Horgászat

Horgászat
Ősszel sokan a kisebb csatornák, folyók felé veszik az irányt, mert a csukák a közelgő tél előtt megtömnék bendőiket. Ezúttal a szépségversenyt aligha nyerő, legősibb halunkat mutatjuk be.
Horgászat - módszerek
Amikor este becsukod a szemed, a víz felszínén ide-oda dülöngélő úszót látsz – ez van, ha úszózós módszerrel töltötted a napod a vízparton. Megéri, hiszen ez a horgászat legszórakoztatóbb módszere.
Horgászat
Erősebb tűrőképességűeknek ajánljuk ezt az „etetőlakoma„ elkészítési módszert az eredményesebb halfogáshoz. A végeredmény hatásos, de az odáig vezető út meglehetősen rögös.
Horgászat
Méltatlanul kevés szó esik róla. Pedig az egyik legszebb, legfinomabb halunk, kifogásához pedig nem kevés türelem és ügyesség kell. Ezúttal a süllőt mutatjuk be: mekkorára nő, hol érdemes rá horgászni, és mivel lehet leginkább horogra csalni.
Horgászat
A harcsafogás egyik módszere a kuttyogatás, csakhogy ezt elméletben megtanítani olyan vállalkozás, mintha valakit könyvből akarnánk oktatni hegedűjátékra.
Horgászat - tavak
A Balaton környékén is vannak kitűnő horgásztavak, íme egy a sok közül – a Bugaszegi horgásztó. Na de vajon lehet-e csónakból horgászni? Melyik halfajból van itt a legtöbb?
Kiszakadnál a városi forgatagból, és a tavasz beálltával vidéki friss levegőt szívnál magadba? Nincs erre jobb alkalom, mint amikor horgászni megy az ember. Ezúttal a békésszentandrási duzzasztó–Hármas-Körös szakaszát ajánljuk. Nem véletlenül, magunk is többször jártunk már ott.
Itt az ősz, a csukaidény, érdemes leporolni a villantókat. Ilyenkor, a hidegebb, napos idő beálltával érdemes igazán az egyik őshonos ragadozó halunkra horgászni. Lássuk, mit érdemes tudni a villantókról, milyen fajtái vannak.
Horgászat
Kevés módszert tekinthetünk magyarosabbnak, mint a nádi pontyozást, amely elsősorban a Balatonhoz köthető, de kialakult a Velencei-tónál, a Tisza-tavon és a nádasokkal rendelkező tavainknál.
Horgászat
Új fejezet kezdődött a horgászok életében. Míg hosszú évekig, évtizedekig a kék borítású horgászengedélyt vitték magukkal a vízpartra, hamarosan kártya váltja az elengedhetetlen okmányt.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.