Horgászat

Horgászat
A horgászat sokak számára életforma, mások képtelenek felfogni, mi veszi rá az embereket, hogy egy helyben üljenek órákig és a horgászbotot bámulják. Ezúttal képeken keresztül mutatjuk be, mit is jelent a horgászat.
Horgászat
A jó idő beköszöntével ellepték a horgászok a Balaton-partot. A rekordméretű pontyra vágyóknak a két és fél évvel ezelőtt kifogott óriáshalat kellene felülmúlniuk, a több mint egy méteres pikkelyest akkor vaksötétben sikerült szákba csalni.
Horgászat
Idehaza Magyarországon is kezd beindulni a horgászidény, az amerikai Minnesota államban viszont már egy rekord is megdőlt, 198 centiméter hosszú tokhalat húztak partra. Nem is akárhogyan.
Horgászat
A Balaton, az Balaton. A legtöbb embernek egészen más érzés hazánk legnagyobb taván kapásra várni, mint egy néhány hektáros telepített horgásztó partján. Ezúttal a „magyar tengert” térképeztük fel, hol érdemes horgászattal próbálkozni.
Horgászat
Itt a március, végre terepre mehetnek a horgászok. Kedvcsinálóként nézzük át, melyek voltak az elmúlt évek legnagyobb fogásai.
Horgászat
A magyar horgászválogatott két világbajnoki győzelemmel, egy ezüstéremmel és egy nyolcadik helyezéssel az éremtáblázat élén zárt a horgász-világjátékok édesvízi szakágában. A csapat húzóemberének számító Walter Tamással beszélgettünk.
Horgászat
A magyar horgászválogatott két világbajnoki győzelemmel, egy ezüstéremmel és egy nyolcadik helyezéssel az éremtáblázat élén zárta a múlt héten Dél-Afrikában megrendezett 4. horgász világjátékokat az édesvízi szakágban.
Horgászat
Ha horgászat, akkor halak… A csalikat a vízbe lógató sportemberek már csak olyanok, minél nagyobb, minél hosszabb halat szeretnének kifogni. Most azonban bemutatjuk a világ legkisebb halacskáját – amit nem túl fantáziadús felfedezői horgászhalnak neveztek el.
Horgászat
Harcsából sosem lehet elég nagyot kifogni. A horgászok a világ minden pontján igyekeznek minél hatalmasabb példányt zsákmányolni, és az elmúlt években, bizony, olyan is horogra akadt, amelyik egészben le tudna nyelni egy embert.
Horgászat
Keszegre és kárászra ment az az ausztrál sporthorgász, aki végül egy hetvennégy kilogrammos, a kontinensen őshonos, amúrra hasonlító pontyot fogott ki egy tóból, különleges szerelékkel.
Kiállítás
Aki szeret horgászni vagy vadászni, ott a helye a Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) kiállításon. Lesz óriásponty- és látványos vadászkutya-bemutató, de egy fárasztó szimulátoron is kipróbálhatjuk horgásztudásunkat.
Horgászat
Állandó dilemma, hogy alszanak-e a halak egyáltalán, mert hát annyi biztos, hogy szemhéjuk nincs, tehát látószervük sosem csukódik be. Élettani funkcióik megismerésével kiderül a válasz.
Horgászat
Bojlit főzni külön tudomány! A legelszántabb horgászok saját kezűleg gyártják otthon a csalikat, ami már csak azért is jó, mert nem lesz kit szidni, ha végül egyetlen ponty sem akad a horogra.
Horgászat
Ilyenkor télidőben kevés haljfajra lehet eredményesen horgászni, ha kisüt a nap, és valaki elég elszánt, csukát akasztani ilyenkor is van esély. A leghatékonyabb módszer a villantózás, ezúttal ezeknek a fajtáit vettük górcső alá.
Horgászat
Cifra kölönte, kurta baing, vaskos csabak és társaik. Messze még az igazi horgászidény, de a holtidőben nem árt „végigzongorázni” a hazánkban élő halfajokat. Kiderül, mit nem érdemes kifogni, s melyek a védett halaink.
Horgászat
Csontkukac, esetleg szúnyoglárva, netalán különböző rovarok bábjai? Melyik a legjobb csali? Ez állandó vita a szakemberek körében. Íme a négy leghatékonyabb, amelyet a halak is szeretnek.
Horgászat
Beköszöntött az új év, az esztendő első napjaiban nem árt néhány alap horgásztippet számba venni. Milyen csali lehet a megfelelő, mikor induljunk útnak, és mire jó a mohás terület…
Horgászat
Egyesek spiccbottal fogják, mások kishálóval, megint mások a legkényelmesebb módot választják, s élve veszik meg a boltban. A méretes példányok elejtéséhez a kisebb halakat is fontos megbecsülnünk.
Horgászat
Szokták mondani, a horgászat a kényelmesek sportja. Mi sem könnyebb, mint leülni a tó-, folyópartra, letenni a pecabotot a tartójába, és várni a kapást. Ezúttal azt jártuk körbe, milyen horgászszékek kaphatók a piacon, és mennyibe kerülnek.
Horgászat
Hiába a szmog, a nyugodtnak semmiképpen sem nevezhető környezet, akadnak, akik a Duna fővárosi szakaszán próbálnak meg halakat horogra csalni. Nézzük hogyan, mikor érdemes próbálkozni.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.