Karintiában télen is lehet ötvözni a luxust a kempingezéssel

Hófödte pályák, családbarát síterepek, gyönyörű tájak sífutáshoz vagy túrákhoz: a havas Karintiában csaknem húsz kemping közül választhatnak az aktív pihenésre vágyók.

A természet kegyes volt Karintiával, ahol tiszta vizű tavak, hatalmas hegycsúcsok és szelíd dombocskák várják a látogatókat. A szálláskeresők télen mintegy húsz kiválóan felszerelt kemping közül választhatnak. A sífutás szerelmesei felfedezhetik a legszebb útvonalakat, a korcsolyázók tükörsima, természetes jégfelületen tehetik próbára tudásukat, a sítúrázók pedig a Nockberge Trailen barangolhatják be a téli tájat.

Fotó: Tomaz Druml

GLAMPING KARINTIÁBAN
Na de mi az a gampling? A szó az angol glamour és camping szavak összeolvadásából jött létre, jelentése luxuskemping. Ausztriában elsőként (2020-ban) a dél-karintiai Pirkdorfi-tónál alakítottak ki ilyen jellegű, különleges szállást. A Lakeside Petzen Glamping nyolc glampingsátorból, valamint hét faházból áll. A vendégek kikapcsolódásáról úszómedence, szauna, játszótér, tóparti terasszal ellátott étterem és két kandalló gondoskodik.

Ami a további lehetőségeket illeti: a Glamping Village Kötschach egyesíti a természetet a kényelemmel, az EuroParcs üdülőpark Hermagorban és a Presseggi-tónál is exkluzív mobilházakat kínál, a mallnitzi HOCHoben alpesi kemping pedig 18 luxus felszereltségű faházzal, lenyűgöző hegyi környezetben várja a vendégeket. Bővebb információ: www.camping.at

Fotó: Sam Strauss

SÍBÉRLET MINDENKINEK
Karintiában a kezdőktől az újrakezdőkön át a profi síelőkig mindenki megtalálhatja a magának valót. A változatosságot harmincegy karintiai és kelet-tiroli síterep biztosítja, ezek mindegyikét a „TopSkiPass” síbérlettel élvezhetjük. Ezzel párhuzamosan léteznek regionális síbérletek is számos vonzó szolgáltatással – családoknak is. A felejthetetlen élményről összesen 800 kilométernyi, tökéletesen karbantartott sípálya gondoskodik. Ezek részben háromezres hegycsúcsok között, részben pedig szelídebb hegyoldalakon és gyermekbarát lejtőkön vannak.

WELLNESS A TESTNEK ÉS A LÉLEKNEK
Ausztria legdélebben fekvő tartományában gyógyító hatású termálforrások, különleges sparészlegek, illetve a szervezet ellenállóképességét erősítő szaunák és fürdőházak csábítják a vendégeket. Sőt ezekből csodálatos kilátás nyílik a karintiai hegyekre és tavakra. A Millstatti-tó, a Wörthi-tó és a Klopeini-tó mellett tóparti szaunák és fürdőházak várnak, a Dobratsch lábánál pedig mindennap 10 millió liter 29.9 Celsius-fokos termálvíz tör a felszínre és táplálja a villachi Karintia termálfürdő medencéit. Bad Kleinkirchheimban a Római termálfürdő csaknem 12 ezer négyzetméteren kínál egyedülálló felüdülést a testnek és a léleknek, míg a St. Kathrein – Karintia legnagyobb fedett vízfelülete – a karintiai termálfürdők leghosszabb vízi csúszdájával várja a családokat.

Kulcs a kínálathoz
A téli Karintia-kártya amolyan univerzális kulcsként szolgál, legyen szó a hófödte hegycsúcsok meghódításáról vagy a hóborította téli tájon tett hótalpas kirándulásról. A kínálat a Pyramidenkogel kilátóból nyíló impozáns panorámától a karintiai múzeumok kulturális kínálatán át a számtalan hegyi felvonó használatáig terjed. Ráadásul november 5-e és december 23-a között különleges, háromnapos adventi üdülőkártya is váltható.
Bővebb információ: www.kaerntencard.at

(Borítókép: Tarik Saidi)

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A meleg volt a legnagyobb kihívás, a vége borzalmas volt, de győzött a VTM-en
A Késely családban mindenki rendszeresen mozog és nagy terveket sző
Ne rángassuk a súlyokat! – egyedül építette fel magát a nulláról a vb-címekig
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Molnár Péter nem zárja ki, hogy valaha visszatér a versenyzéshez

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.