Öt remek tipp azoknak, akik a nyáron akarnak síelni vagy snowboardozni

A madridi AS összegyűjtötte a világ legkedveltebb zárt télisport-komplexumait, amelyek közül mindegyik vonzó lehet a sí és a snowboard szerelmeseinek.

Bár évről évre népszerűbb a síelés és a snowboardozás, a téli sportágakat a legtöbben még mindig a hideg, téli hónapokkal és a hófedte hegyekkel azonosítják. Pedig manapság, amikor már mesterséges szörfmedencéket is kialakítanak, sincs semmi akadálya, hogy zárt sípályákat hozzanak létre olyan helyeken, ahol egyébként odakint tombol a hőség. Ezek közül gyűjtött össze néhányat a madridi AS oldala, amelyek közül mi is bemutatunk néhányat.


SKI DUBAI

Naná, hogy Dubaiban is van zárt síkomplexum, ami nem nélkülözi a luxust, és az öt pálya közül bárki megtalálhatja a neki leginkább megfelelőt – feltéve, hogy van elég pénze. Az, hogy állandóan mínusz négy fok van, nem annyira meglepő, az már inkább, hogy pingvinekkel is lehet találkozni, és a 22 500 négyzetméteres komplexumban állandóan friss hó biztosítja a tökéletes élményt. Mellesleg nemcsak síelni és snowboardozni, hanem bobozni is lehet, ha valaki arra jár.


HARBIN WANDA

A 2017-ben épült kínai komplexum a maga 80 ezer négyzetméterével a legnagyobb területű ilyen jellegű épület a világon. Olyannyira, hogy talán degradáló lenne, ha csupán zárt sí- és snowboard-pályaként emlegetnénk, mert itt aztán tényleg van minden. Színház, mozi és bevásárlóközpont is található az észak-kelet Kínában található létesítményben. Hat pályát és két sífelvonót használhatnak a vendégek, azt pedig talán említenünk sem kell, hogy a gyerekekre is figyeltek, külön hójátszóteret alakítottak ki nekik.


ALPICENTER WITTENBURG

A fenti kettőhöz képest viszonylag régi létesítményről van szó, ugyanis 2006-ban épült. Hátránya, hogy az oldalán található információ szerint csak októberben nyit, előnye viszont, hogy a Dubaiban és Kínában található épülethez képest jóval közelebb van, így a magyar családok sokkal könnyebben közelíthetik meg. Természetesen itt is van szálloda, étterem, edzőterem, sőt, bowlingpálya és külön gyereksarok is, hogy minél tökéletesebb legyen az élmény.


SNOW WORLD

Hollandiáról a legtöbb embernek nem a télisportok jutnak az eszébe, ezért bizonyára kevesen találnák ki, hogy itt található Európa legnagyobb zárt sípályája. Harmincötezer négyzetméteren hat pálya van, és óriási előnye, hogy az év minden napján nyitva van. Nem csak itt van rá lehetőség, de mivel ez sem megközelíthetetlen, érdemes megemlíteni, hogy van úgynevezett Ice Kart, amit leginkább jéggokartnak lehetne fordítani. Egyszer mindenesetre biztos érdemes kipróbálni.


SNOWZONE

Madridba sok mindenért érdemes ellátogatni, és ha valaki szereti a téli sportokat, a fővárostól jó negyedórára fekvő Snowzone-ba is érdemes elmennie. Bár a maga 18 ezer négyzetméterével nem számít túl nagynak, a célnak megfelel, és nagy előnye, hogy ez is egész évben nyitva tart. A sport szerelmesei egy Real Madrid- vagy Atlético Madrid-meccsel is összeköthetik a Snowzone kipróbálását, amely Spanyolország egyetlen ilyen jelegű épülete.


CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A Mátrix- és a John Wick-filmek sztárja fiatalokat megszégyenítő elszántsággal edz
Első maratonján csicseregtek a madarak, a fal nem jött, csak a jól megérdemelt sör
A Budapest alatt húzódó 31 kilométeres barlangrendszer és a felfedezés izgalma
A kutyasétáltatásnál van menőbb közös program: extrém sport a házi kedvenccel
Ideje elkezdeni készülni a nyárra: négy hatékony gyakorlat a kockás has eléréséhez

Videók

Másfél percnyi félelem: veszélyes séta egy kötélen a havas hegycsúcsok között
Ezért ne nézzük őrültnek, aki egykerekű bringát visz magával a hegyekbe
Íme a bizonyíték: ésszel és erővel a fizika törvényei is legyőzhetőek

Hegymászás

Minőség, súly, ár és kényelem: szempontok és felszerelés a magashegyi túrázáshoz
Patagóniai kaland: elzárva a külvilágtól a legnehezebb utat kellett választaniuk
A Jégharcosok megmutatták a világnak, hogy semmi sem lehetetlen a Himalájában

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?
Karintiában télen is lehet ötvözni a luxust a kempingezéssel
11 jó ok arra, hogy Karintiába utazzunk
A legjobb módja az adventi várakozásnak
Öt csodálatos túraútvonal, amelyek néhány óra alatt teljesíthetők

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.