Öt remek tipp azoknak, akik a nyáron akarnak síelni vagy snowboardozni

A madridi AS összegyűjtötte a világ legkedveltebb zárt télisport-komplexumait, amelyek közül mindegyik vonzó lehet a sí és a snowboard szerelmeseinek.

Bár évről évre népszerűbb a síelés és a snowboardozás, a téli sportágakat a legtöbben még mindig a hideg, téli hónapokkal és a hófedte hegyekkel azonosítják. Pedig manapság, amikor már mesterséges szörfmedencéket is kialakítanak, sincs semmi akadálya, hogy zárt sípályákat hozzanak létre olyan helyeken, ahol egyébként odakint tombol a hőség. Ezek közül gyűjtött össze néhányat a madridi AS oldala, amelyek közül mi is bemutatunk néhányat.


SKI DUBAI

Naná, hogy Dubaiban is van zárt síkomplexum, ami nem nélkülözi a luxust, és az öt pálya közül bárki megtalálhatja a neki leginkább megfelelőt – feltéve, hogy van elég pénze. Az, hogy állandóan mínusz négy fok van, nem annyira meglepő, az már inkább, hogy pingvinekkel is lehet találkozni, és a 22 500 négyzetméteres komplexumban állandóan friss hó biztosítja a tökéletes élményt. Mellesleg nemcsak síelni és snowboardozni, hanem bobozni is lehet, ha valaki arra jár.


HARBIN WANDA

A 2017-ben épült kínai komplexum a maga 80 ezer négyzetméterével a legnagyobb területű ilyen jellegű épület a világon. Olyannyira, hogy talán degradáló lenne, ha csupán zárt sí- és snowboard-pályaként emlegetnénk, mert itt aztán tényleg van minden. Színház, mozi és bevásárlóközpont is található az észak-kelet Kínában található létesítményben. Hat pályát és két sífelvonót használhatnak a vendégek, azt pedig talán említenünk sem kell, hogy a gyerekekre is figyeltek, külön hójátszóteret alakítottak ki nekik.


ALPICENTER WITTENBURG

A fenti kettőhöz képest viszonylag régi létesítményről van szó, ugyanis 2006-ban épült. Hátránya, hogy az oldalán található információ szerint csak októberben nyit, előnye viszont, hogy a Dubaiban és Kínában található épülethez képest jóval közelebb van, így a magyar családok sokkal könnyebben közelíthetik meg. Természetesen itt is van szálloda, étterem, edzőterem, sőt, bowlingpálya és külön gyereksarok is, hogy minél tökéletesebb legyen az élmény.


SNOW WORLD

Hollandiáról a legtöbb embernek nem a télisportok jutnak az eszébe, ezért bizonyára kevesen találnák ki, hogy itt található Európa legnagyobb zárt sípályája. Harmincötezer négyzetméteren hat pálya van, és óriási előnye, hogy az év minden napján nyitva van. Nem csak itt van rá lehetőség, de mivel ez sem megközelíthetetlen, érdemes megemlíteni, hogy van úgynevezett Ice Kart, amit leginkább jéggokartnak lehetne fordítani. Egyszer mindenesetre biztos érdemes kipróbálni.


SNOWZONE

Madridba sok mindenért érdemes ellátogatni, és ha valaki szereti a téli sportokat, a fővárostól jó negyedórára fekvő Snowzone-ba is érdemes elmennie. Bár a maga 18 ezer négyzetméterével nem számít túl nagynak, a célnak megfelel, és nagy előnye, hogy ez is egész évben nyitva tart. A sport szerelmesei egy Real Madrid- vagy Atlético Madrid-meccsel is összeköthetik a Snowzone kipróbálását, amely Spanyolország egyetlen ilyen jelegű épülete.


CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A Késely családban mindenki rendszeresen mozog és nagy terveket sző
Ne rángassuk a súlyokat! – egyedül építette fel magát a nulláról a vb-címekig
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Molnár Péter nem zárja ki, hogy valaha visszatér a versenyzéshez
Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.