Népszerű osztrák túraútvonalak

Négy osztrák túraútvonalat ajánlunk azoknak, akik felfedeznék nyugati szomszédunk gyönyörű tájait. A fővárosban és környékén is lehet kirándulni, de aki kimelegszik, megmártózhat az Achenseeben.

Ausztria változatos vidéke mindig kínál felfedeznivalót. Ezúttal azoknak igyekszünk jó tanácsot adni, akik két lábon, sétálva szeretnék alaposabban megismerni nyugati szomszédunk tájait. Ajánlunk négy igazán remek és izgalmas túraútvonalat!

 

BÉCS

A kahlenbergi túraútvonal remek lehetőséget biztosít, hogy eltávolodjunk a nagyváros zajától, és egy teljesen új oldalát ismerjük meg az osztrák fővárosnak. A körtúra a Nussdorf elnevezésű városrészből indul, majd erdőn és szőlőhegyeken át egészen a Kahlenbergre, a Stefaniewarte kilátóhoz vezet fel, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk a nyüzsgő Bécsre. A túrázók csaknem négy órát szánjanak a programra, hogyha nem akarnak rohanni.

Jó tudni: a túraútvonal a D jelzésű villamos végállomásánál kezdődik.

 

KARINTIA

Az Ossiachi-tó trail csaknem 35.2 kilométer hosszú túraútvonal Ausztria harmadik legnagyobb tava körül. Lenyűgöző vízesések, mély szakadékok és lélegzetelállító kilátás kecsegteti a kalandra vágyó, ugyanakkor gyakorlott túrázókat. Nem kell sietni, az útvonal két szakaszra osztható, előbb az északi, majd a déli partot érdemes alaposabban felfedezni.

Jó tudni: a tókerülő túrát Annenheimből vagy Steindorfból kezdhetjük – mindkét település 1500 méterrel tengerszint felett található.

 

Az Ossiachi-tó Fotó: Stefan Leitner

 

BURGENLAND

A Serpentinenweg elnevezésű túraútvonal a tartomány legkedveltebb kirándulóhelyei közé tartozik. A majd’ 9 kilométeres túra Neudörfl (Lajtaszentmiklós) templomterétől indul, és elvezet a 26 méter magas kilátóhoz Bad Sauerbrunnba (Savanyúkút), ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk Észak-Burgenland tájaival. A kellemes útvonal mintegy két és fél óra alatt teljesíthető.

Jó tudni: a túraútvonal mentén hasznos információkat kaphatunk a tartomány növény- és állatvilágáról, aki pedig elfárad, függőágyban pihenhet kicsit.

 

TIROL

Az Achensee mentén haladó túraútvonalat azoknak ajánljuk, akik kedvelik a hegyeket és a tavakat is. Az útvonal Pertisauról indul és meredek sziklák mentén vezet. Jellemzője, hogy bokros vidékek, virágos rétek, fenyőerdők és kavicsos terepek jellemzik a vidéket. A mintegy 15 kilométeres kirándulásra legalább négy órát érdemes szánni.

Jó tudni: aki fürdőnadrágot vagy bikinit is visz magával, túrája során megmártózhat az Achensse frissítő vizében.

Címlapfotó: Kärnten Werbung/Franz Gerdl

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.