Úszás mellé kalandok

Bécs számos ingyenes stranddal kecsegtet – ezek azonban nemcsak a fürdőzni vágyóknak kedveznek, hanem azoknak is kikapcsolódást ígér, akik a mozgás más formáját szeretik élvezni.

Az utolsókat rúgja a nyár, érdemes megbecsülni a kellemes meleget, valamint a napsütést. Sokan még egyszer, az ősz beköszönte előtt nekiindulnak, hogy vízparton vagy strandon töltsék gyermekeikkel az óvoda- vagy iskolakezdés előtti kurta időszakot.

Ausztria e tekintetben valóságos paradicsomnak számít, és még csak nem is kell messzire utazni.

Az osztrák főváros számtalan lehetőséget kínál a fürdőzésre vágyóknak. Ezek közül rengeteg helyszín ingyenes belépéssel kecsegtet.

A krone.at portál a legfelkapottabb helyekből szemezgetett.

DUNA-SZIGET

Számos kikapcsolódási lehetőséget kínál: a bécsiek szabadidős paradicsomában, az Új-Dunánál 42 kilométernyi homokos, kavicsos vagy füves strand, fürdésre alkalmas öblök, labdázóhelyek és játszóterek, egyenletes futó- és görkorcsolyapályák, csónak-, kerékpár-, valamint szörfkölcsönzők, bárok, kávézók és éttermek várják a látogatókat.

Tipp a kalandvágyóknak: Dunauinsel Kletterpark a falmászás szerelmeseinek

ÖREG-DUNA

A kertekkel, füves napozóterületekkel övezett Öreg-Duna gyalog- és kerékpárutakkal övezett sétányokkal vonzza az úszni, vitorlázni, evezni és szörfözni vágyókat. Eltölthetünk egy délutánt a Gänsehäufel strandon, ahol két kilométer hosszú strand, egy hullám- és egy sportmedence, játszóterek, kávézók és nudista terület ígér nyugodt pihenést.

Tipp a kalandvágyóknak: bérelhetünk evezős vagy elektromos csónakot és vízibiciklit is

LOBAU

A Lobau Bécs keleti részén, az egykori Donau-Auen Nemzeti Park vidékén van. Az osztrák főváros „dzsungele” nagy kalandra csábít: ha nem akarunk úszni, felfedezhetjük a környéket vezetett gyalogtúrák során is. Májustól októberig a Nemzeti Park hajójával lehet eljutni ide a Salztorbrückétől, a Pratertől kerékpárral is könnyen megközelíthető.

Tipp a kalandvágyóknak: kerékpártúra során is megismerkedhetünk a környékkel

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.