Hátraszaltó 11 évesen a BMX freestyle ob-n

Debrecenben rendezték meg július 24-én az olimpián is bemutatkozó sportág hazai bajnokságát, amelyen mások mellett a gyermekkorú Polacsek Kende is világszínvonalú trükköket mutatott be.

Július 24-én, szombaton rendezték meg a debreceni DESE Skateparkban a BMX freestyle országos bajnokságot, amelynek sztárja a juniorkategória-győztes, mindössze 11 esztendős Polacsek Kende és a profi kategóriában ezüstérmet nyerő 15 éves Krausz Kristóf volt.

Világszínvonalú trükköket mutattak be a gyakran 4-5 méter magasságba repülő BMX-esek, junior, amatőr és profi kategóriában. Extra versenyszámként szerepelt a programban a best trick (legjobb trükk), vagyis az indulók egy szabadon választott trükköt mutattak be a lehető legtökéletesebben kivitelezve.

„Nemzetközi színvonalú verseny volt, nagyon nívós trükköket és teljesítményeket láttunk – nyilatkozta P. Nagy Tamás, a BMX freestyle-szakág képviselője. – Az utánpótlás egyik legnagyobb tehetsége, Polacsek Kende tizenegy évesen hátraszaltót ugrott, ami világszinten is kiemelkedő. A mindössze tizenöt éves Krausz Kristóf trükkrepertoárja is rendkívüli, európai versenyeken is eredményesen szerepel a felnőttmezőnyben, így nem meglepő, hogy most ezüstérmet szerzett. Ez az országos bajnokság nagyon fontos állomás volt a BMX freestyle-szakág életében – egyrészt közösségépítő jellege miatt a hazai BMX-eseknek, másrészt a szakág jövőbeli tervei miatt, amelyről most még nem beszélnék.”

A női mezőnyben két lány induló is volt, juniorkategóriában Molnár Noémi bronzérmet, amatőr kategóriában Cserepenyin Noémi különdíjat nyert.

 

 

A BMX freestyle-versenyszám a tokiói olimpiai játékok egyik legjobban várt új sportága. Az extrém sportversenyek a fiatalok megszólításának és motiválásának leghatékonyabb eszközei, éppen ezért hazánknak is fontos cél jelen lenni, indulni az egyre népszerűbb extrém sportágak versenyein. Többek között ezt a célt is van hivatva támogatni ez a debreceni országos bajnokság.

 

Eredmények

Junior: 1. Polacsek Kende, 2. Varró Áron, 3. Molnár Noémi. Amatőr: 1. Bohács Tamás, 2. Homolya Ádám, 3. Bábel János. Különdíj: Cserepenyin Noémi. Profi: 1. Ficsor Kornél, 2. Krausz Kristóf, 3. Újváry Zoltán. Best Trick: Gál Tamás

 

Fotók: Vanik Zoltán/Bringasport

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.