Extrém sportok

Extrém sportok
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy extrém sportot űzni nemcsak élvezet, hanem életveszély is egyben. Hiába a bátorság és a sokéves tapasztalat, sokan az életükkel fizetnek a szenvedélyükért. 
Extrém kajak
Az extrém kajakos Rafa Ortiz elképesztő kalandokba vágott bele az elmúlt évtizedben, most kitalálta magának, hogy nem elég simán lecsorogni egy vízesésen, jobb, ha meg is gyújtja magát.
Extrém sportok
Néhány popsztár is megirigyelheti a skót Danny MacAskillt, akinek hatalmas rajongótábora van a YouTube-on, és tavaly óta minden igényt kielégítő fekete luxuslakókocsival járja a világot.
Extrém sportok
A különböző extrém sportokról először a veszély juthat az eszünkbe, ám a falmászás vagy a szélcsatorna-szimulátor nemcsak egy szabadidős élmény, hanem a lelki gyógyulás eszköze is lehet.
Gördeszka
Egykor naponta gúnyolták a gördeszkázás miatt, manapság viszont milliónyian irigylik a több mint százmillió dolláros vagyont felhalmozó Tony Hawkot. Ki gondolná, hogy a népszerű videojátékok sztárja lassan ötvenegy éves lesz, és büszkén tanítja gördeszkázni tízéves kislányát.
Extrém kétéltű
Gondolkoztál már azon, vajon mit érezhet egy delfin, miközben a tengerben úszva száguldozik és folyamatosan ugrál ki a vízből? Többé már nem kell keresgélni a választ.
Extrém sportok
Letícia Bufoni nemcsak csinos, de a világ egyik legjobb gördeszkása, aki Neymarral is remek kapcsolatot ápol. Pedig az édesapja eleinte annyira ellenezte amit csinál, hogy kettétörte a deszkáját.
Extrém sportok
Minden évben összejön a világ huszonnégy legjobb síelője és snowboardosa, hogy eldöntsék, ki közülük a király és a királynő.
Sziklamászás
A National Geographic vasárnap este vetíti az Oscar-díjas Free Solo – Mászókötél nélkül című dokumentumfilmet, amely új dimenzióba helyezi a sziklamászást, s vászonra viszi a tökéletességet.
Extrém gyógymód
A dán Stig Pryds súlyos betegségből felépülve vált a világ egyik legjobb szabadtüdős merülőjévé, ezen a videón pedig megmutatja, ez mit is jelent valójában.
Barlangászat
Ismeretterjesztő film készült a 2016-os, négytagú expedíció kalandjairól a Kaukázusban, amely a világ legmélyebb barlangjáról elsőként dokumentált nem mindennapi fotókat.
Extrém Sportok
Bár a világcsúcsdöntés nem sikerült Dawn Woodnak, a 42 esztendős brit hölgy így is óriási tettet hajtott végre, hogy a világon hetedik nőként átevezte a föld második legnagyobb óceánját. Mindezt ötvenhárom nap alatt, amellyel elsősorban a környezetszennyezés veszélyeire akarta felhívni a figyelmet.
Extrém sportok – videó
Kílian Jornet nem nyugszik. A spanyol ultrafutó és hegymászó tavaly februárban lesízett Európa legmagasabb függőleges sziklafaláról, két hete pedig – ugyancsak Norvégiában – megdöntött egy furcsa rekordot.
Extrém sportok
Aki életében egy percet sem snowboardozott, Travis Rice-nak köszönhetően az is átélheti egy kicsit, milyen érzés.
Terápia
Manapság megannyi módszerrel javítható egy sportoló teljesítménye, ezek egyike a hipnózis. Bár ez elsőre meghökkentőnek tűnhet, az elmúlt évtizedekben több klasszis alkalmazta ezt a teljesítménye javítására.
Extrém sportok
Kriss Kyle gyerekként arról álmodozott, hogy profi BMX-es lesz. Álma valóra vált, ám azt talán ő sem gondolta volna, hogy tériszonyosként kiugrik egy helikopterből egy 321 méter magas szálloda tetejére.
Extrém sportok
Ma már évről évre annyit változik a világ, hogy egy húsz évvel ezelőtti videó is nosztalgiával tölti el az embert. Mint ez a videó egy két évtizeddel ezelőtti, budapesti gördeszkaversenyről.
Expedíció
A Mount Everestet és a Déli-sarkpontot is meghódító Chus Lago a befagyott Bajkál-tó átszelésére készül. A spanyol alpinista hölgy így hívná fel a figyelmet a Föld emelkedő hőmérsékletére.
Extrém sportok
Az élet túl rövid ahhoz, hogy őrültségek nélkül teljen el… Sokakban buzog ez a szemlélet télen, s meg is találják a módját, hogy kiéljék a veszélyes sportok iránti vonzalmukat. Nézzük is meg őket, a teljesség igénye nélkül.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.