Extrém sportok

ÓCEÁNÁTÚSZÁS
A rossz időjárási körülmények miatt – nagyjából négy hónap után először – a szárazföldre lépett Ben Lecomte, aki azt tűzte ki célul, hogy a műanyag-szennyezésre felhívva a figyelmet átússza a Csendes-óceánt.
EXTRÉM SPORTOK
Mányoki Attila a műfaj legnagyobbjának nevezte Petar Sztojcsevet, aki nemrég megnyerte az Antarktisz partjainál rendezett 1000 méteres úszóversenyt. A magyar sportoló arról is beszélt, kipróbálná ő is a jégtáblák között úszást.
Expedíció
Rakonczay Gábor a Déli-sark Expedíció 12. napján 20.2 kilométert tett meg, 216 méter szintemelkedéssel. A menetelés nem áll meg, éppen kikerüli a Pensacola-hegységet, amelynek távoli csúcsai ma már meg is jelentek.
Extrém Sportok
A bolgár Petar Sztojcsev hét éve még 32 fokos vízben nyert világbajnokságot 25 kilométeren, most ezer métert úszott a Déli-sark közelében a Port Lockroyban rendezett versenyen.
Extrém sportok
Eric Walter nagyon tapasztalt extrém kajakos, aki félelem nélkül száguld le a vízeséseken, de két éve elege lett a vízből, és a sivatagban bővítette a portfólióját.
Extrém sportok
Nem ismered a félelmet, mindened a kaland? Akkor a következő sportágakat neked találták ki. Mindegyik veszélyes, s csak azok próbálják ki, akik erőnlétileg megfelelően felkészültek – és semmitől sem tartanak.
Extrém sportok
Manapság nincs semmi újdonság abban, ha valaki kiugrik egy repülőből, illetve ha kirakja valaki a Rubik-kockát. A történet akkor kezd érdekessé válni, ha a kettőt egyszerre csinálja.
Snowboard
Megmászni egy hatezer méter magas hegyet egy dolog, na de onnan lesiklani? Márpedig a spanyol Ana Salvador egy ideje ezt csinálja, és a fejébe vette, hogy két év múlva meghódítja valamelyik nyolcezres hegyet.
Ajánló
November 20-án, kedden ismét jelentkezik a Nemzeti Sport Csupasport melléklete, amelyben megírjuk azt is, mit vigyen magával a bátor jelentkező egy vasaltutak-kalandra.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.