Üvegkalitka épül az egri főtérre

Országos bajnokság mellé igazi fesztivál: ezt kínálják a szervezők május végén Egerben, ahol a Dobó térre egy külföldről bérelt üvegpályát is felépítenek.

Május 24. és 27. között az egri Dobó téren rendezik a 30. országos bajnokságot, valamint az ezzel egybekötött az első fallabda fesztivált, amely elsősorban a Lengyelországból bérelt látványos üvegpálya miatt számít különlegesnek. A szervezők pedig tényleg mindent beleadnak, és bíznak benne, hogy a négy nap alatt minél többen látogatnak ki a mérkőzésekre és a különböző programokra.

„Messze ez lesz minden idők legrangosabb hazai versenye, és remélhetőleg a következő tíz év squash-életének alappillére – mondta Welesz Balázs, a Magyar Fallabda szövetség elnöke. – Nagyon reméljük, hogy ez a verseny egy korszak kezdetét jelenti, és a jövőben több hasonlót rendezhetünk majd. Leginkább azért szorítok, hogy nem essen az eső, mert az nem tenne túl jót a versenynek. A mérkőzések mellett számos programmal készülünk, lesznek borkóstolók, street food ételek, különböző vetélkedők, fellép az Animal Cannibals és sztárvendégként játszik majd a sportágat rendszeresen űző rádiós műsorvezető, Sebestyén Balázs is.”

A lelátón a VIP-vendégekkel együtt négyszázan férnek el, a szervezők naponta legalább ezer embert, vagyis összesen legalább négy-ötezer szurkolót várnak.

A napijegy ára 2500 forint, az Invest Sportcentrumban rendezendő meccsek azonban ingyenesek. A vasárnap este hat óra után kezdődő döntőket az M4 Sport is élőben közvetíti.

A legizgalmasabb kérdés azonban talán mégis az: vajon mennyi idő alatt, és hogyan építik fel a fő attrakciónak számító üvegpályát, és egyáltalán mennyibe kerül ennek a bérlése?

„Biztosan több napig tart majd, mire felhúzzuk, de olyan sok időnk nem lesz rá. A Lengyelországból bérelt pályát szállító kamion május 19-én érkezik, és csütörtök reggelre már állnia kell és hétfőn bontják majd le. A költségek jelentős részét a pályabérlés teszi ki, éppen ezért a harmincadik, jubileumi országos bajnokság lebonyolítása a sokszorosa lesz az eddigieknek, de cserébe ezért Magyarországon soha nem látott versenyre kerül sor Egerben. Természetesen én is nagyon várom már, hogy végre lássam, hogyan mutat majd az egyébként is gyönyörű Dobó téren” tette hozzá Welesz Balázs.

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.