Világrekord a kerti székből felállva

Richard Branning éppen a kerti székében heverészett, amikor gondolt egyet, felállt és megdöntötte az egy percen belül szerzett hárompontosok világrekordját.

Stephen Curryt és csapattársát, Klay Thompsont, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) és a Golden State Warriors két sztárját a távoli dobások fekete öves (és legalább hat-hét danos) nagymesterének tartják, a világ sportágat szerető része csak ámul és bámul, mire képesek a hárompontos-vonalon kívülről.

Az előbbi tizenhárom, az utóbbi tizennégy hárompontost szerzett már egyetlen NBA-meccsen, ami rekord a profi sorozatban.

Aztán 2017 májusában jött egy Richard Branning nevű amatőr srác, aki otthon a kertben heverészve gondolt egyet, és megdöntötte az egy perc alatt dobott hárompontosok Guinness-világrekordját. Íme a bizonyíték:

 

Egy perc alatt kereken harminc alkalommal talált a gyűrűbe, miközben persze segítsége is akadt: a haverjai megállás nélkül dolgoztak, mérték az időt, szedték a lepattanót és folyamatosan adták neki vissza a labdát

A dolog egyetlen szépséghibája, hogy ez a csúcs már a múlté, 2019 februárjában Andrew Miracola megdöntötte a rekordot, 31 hármast szórt be, ráadásul egyszer sem hibázott közben. Mondjuk nem is volt olyan laza, mint Branning, aki a kerti székből felállva csinálta…

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.