Vízi sportok

Extrém Sportok
Aniol Serrasolses vadvízi kajakosként állandó veszélynek van kitéve, de alkalmazkodott az extrém sportokkal járó kockázathoz. Egy-egy félelmetes mutatvány előtt azért hevesebben ver a szíve.
Búvárkodás
A búvárkodásnak különleges fajtája a freediving vagy apnea, azaz a szabad tüdős merülés. Ezt a sportot mutatjuk be az egyik legjobb hazai búvár segítségével.
VÍZITÚRA
A Hévízi-tó termálvizének hála a tóból táplálkozó patak télen sem fagy be, így decembertől márciusig kellemes hőfokú vízben vehetünk részt egy-egy vízitúrán.
Extrém körülmények
Vigyünk füldugót, de kerüljük a forró zuhanyt – Mányoki Attila, hazánk legismertebb hosszútávúszóinak egyike adott tanácsokat azoknak, akiket néhány hét múlva a 12-15 fokos víz sem riaszt vissza az úszástól.
Úszás
Az egyik legnépszerűbb szabadidős sport az úszás, mert a test valamennyi izmát megmozgatja, az egészségre is jó hatással van, és ha kalóriát akarunk égetni, a szárazföldi edzést is helyettesítheti.
AZ ÉV EMLÉKEZETES PILLANATAI
Sikereivel önmagát is meglepte a 21 éves Rasovszky Kristóf, aki 2019 legfontosabb céljaként az olimpiai kvótaszerzést nevezte meg – a legszebb az volna, ha világbajnoki éremmel kvalifikálná magát Tokióba.
KITESURF
Hazánkban egyelőre talán kevésbé ismert a vízisí és a sárkányeregetés „házasságából született” kitesurf vagyis sárkányszörf, pedig a sportág 2024-ben már olimpiai sportág lesz. Úgyhogy nem árt nyomban megismerkedni a tízszeres világbajnok katalán Gisela Pulido Borrellel.
Teljesítmény
Diego López mind a hét kontinensen teljesítette a legnehezebb nyílt vízi úszóversenyt. Utoljára hagyta az Antarktiszt, ahol élete legnagyobb élményével gazdagodott.
AUSZTRIA
A szakember szerint az osztrákok többsége rossz technikával igyekszik előrehaladni a vízben, ezzel többet árt a szervezetének, mintsem használ. Mit lehet hát tenni?
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.