Vízi sportok

AUSZTRIA
A szakember szerint az osztrákok többsége rossz technikával igyekszik előrehaladni a vízben, ezzel többet árt a szervezetének, mintsem használ. Mit lehet hát tenni?
Extrém Sportok
A bolgár Petar Sztojcsev hét éve még 32 fokos vízben nyert világbajnokságot 25 kilométeren, most ezer métert úszott a Déli-sark közelében a Port Lockroyban rendezett versenyen.
Sporttörténelem
Alább a vízben, vízen és víz alatt űzött (szabadidő)sportok hazai megszületését igyekszünk felidézni. Magunk elé képzeljük a dunai csónakházakat, a nagy folyón vízbe mártott ezernyi evezőlapátot, a vízi cserkészeket...
Vitorlázás
A Kékszalag az idén rekordot döntött a 681 résztvevő vitorlással, most pedig a világ legnagyobb amatőrvitorlás-versenyét rendezték meg Triesztben, a Barcolanát: 2689 hajó állt a rajthoz.
ÚSZÁS
Nemrég negyedik és ötödik masters Európa-bajnoki címét szerezte meg az 57 éves Hajdú László, a HaL, aki jövőre minden korábbinál nagyobbat dobna: szeretné körbeúszni a Balatont.
SUP
Minél gyorsabb, annál stabilabb, hallottunk egy jó tanácsot a SUP-on. A deszkán evezés remek kikapcsolódás, amihez a Népsziget tökéletes helyszínt nyújt.
Pénzügyek - 1. rész, úszás
Vasárnaponként megszokott sorozatunk ezúttal új témát dolgoz fel, s azt vizsgáljuk meg hétről hétre, hogy mennyibe kerülnek a szabadidős sportágak – elsőként az úszás lesz terítéken.
Extrém hosszútávúszás
Majdnem tragédiával végződött Mányoki Attila második kísérete az Északi-csatornán, de a csupasport.hu-nak elmondta, már a kórházban tudta, hogy jövőre újra megpróbálja átúszni.
BALATON-VÉGIGÚSZÁS
A taxis Zimányi András amatőrként, valamivel több mint ötven óra alatt hosszában átúszta a Balatont. Teljesítménye üzenetértékű, vagyis ötven felett is nagyszerű dolgokra lehetünk képesek.
Tatai kaland
Szokás az embert szárazföldi lényként emlegetni, négy méterrel a felszín alatt úszkálva azonban kétségek ébrednek. Megnéztük, mi történik a búváréletben szűz újságíróval, ha bedobják a mély vízbe.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.