Célszalag vécépapírból

A Bécsi maratoni elmaradt, sokan mégis futócipőt húztak, és a szabályok betartása mellett alaposan megmozgatták magukat.

Április 19-én rendezték volna a Bécsi maratonit, a koronavírus-járvány miatt azonban elmaradt Ausztria legnagyobb ilyen jellegű sporteseménye, amelyre 130 országból mintegy 45 ezer résztvevőt vártak.

Korábbi cikkünkben Wolfgang Konrad főszervezőt idéztük, aki interjút adott a Vienna Marathon hivatalos oldalán. Ebben többek között érzelmi hullámvasutazásról, gazdasági károkról és az emberiségre váró jövőről beszélt.

Az elmaradt esemény „emlékére” a hivatalos honlap legutóbb „Ilyen lett volna” címmel terjedelmes összegzést jelentetett meg. Ebben kiemelte, milyen felfokozott várakozás előzte meg a rendezvényt, mennyi újdonsággal készültek, és mennyire sajnálatos, hogy futók ezrei csalódtak, miután kevesebbek lettek egy álommal.

Zárásként az is kiderült az írásból, hogy a szervezőkben felvetődött egy kvázi „virtuális esemény” lebonyolításának gondolata, vagyis olyan futóversenyt rendeznek, amelyen mindenki betartja a távolságtartás szabályait. Belátták ugyanakkor, hogy nem sok értelme lett volna, ráadásul szembement volna a koronavírus-járvány megfékezésére tett erőfeszítésekkel.

A Der Standard című lap szerzője, Thomas Rottenberg (szintén a futás nagy szerelmese) így is rengeteg maratoni futóval találkozott és szólaltatott meg április 19-én. Volt közöttük olyan, aki az eredetileg megadott útvonalat teljesítette, más csupán egy töredékét, s látni lehetett olyat is, aki az idővel történő versenyzés helyett családtagjaival élvezte a testmozgást.

A riportból kiderült: egy fiatal nő hosszú-hosszú hónapokig készült a maratoni táv teljesítésére, és mert kihívás nélkül maradt, barátja saját kezűleg készített neki befutóérmet, amelyet a futóedzése végén adott át. Mást hajtott a versenyszellem, neki a barátai tartották az átszakításra váró célszalagot – amely vécépapírból készült.

Közös vonás volt a futókban, hogy mindannyian figyeltek a szabályok betartására, és ügyeltek rá, nehogy veszélybe sodorják saját vagy mások egészségét. Közös volt bennük az is, hogy legalább nem maradtak sportélmény nélkül. A közösségi élményről viszont – érthető okokból – ezúttal le kellett mondaniuk.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Heti aktuális: Brutálfutás Nyáregyházán
Vitorlással menekült a járvány elől
Tekerés után taco, a nap fénypontja
Megoldódott volna a Djatlov-rejtély?
Világrekord a kerti székből felállva

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Kalandra fel: menő mászóbirodalmak
Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.