Megállapodás a hazai e-sport fejlesztéséért

A Szerencsejáték Zrt. stratégiai partnerségre lépett a Magyar E-sport Szövetséggel (HUNESZ), hogy a társaság az e-sport területén is támogassa a professzionális alapokon működő hazai élsportot.

A Szerencsejáték Zrt. és a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) közös online sajtótájékoztatóján jelentették be, hogy 2021 áprilisától a nemzeti lottótársaság a hazánkban is dinamikusan fejlődő sportág meghatározó támogatójává válik. A nemzeti lottótársaság első stratégiai szintű tagként csatlakozik a HUNESZ szervezetébe, és a felek együttműködési megállapodást írnak alá a szektor további fejlesztésének elősegítése érekében. A megállapodás átfogja a hazai E-sport Tudásbázis (ESB) működését mind a szakmai, mind a társadalmi és üzleti célcsoportok felé, elősegíti szakértői kommunikációs fórumok létrehozását pedagógusok, szülők irányába, és közös kommunikációs kampány megvalósítását szélesebb társadalmi üzenetekkel. Támogatja a hazai versenyek megvalósulását, a professzionális versenyszervezés érvényesülését a versenybírók képzésének, kapcsolódó vizsgarendszer és infrastruktúra kialakítása területén.

A nemzeti lottótársaság 2020. augusztusában az e-sport fogadással bővítette sportfogadási piacait hatékony választ adva a pandémia okozta kihívásokra és a legújabb globális játéktrendekre. A Tippmix földi és a Tippmixpro online fogadási rendszerében a legnépszerűbb 11 hagyományos e-sportjáték, illetve a szimulátor típusú bajnokságok esetében további három sportág számos piaccal vált fogadhatóvá. Az elmúlt 8 hónap kiemelkedően sikeres eredményeket hozott a területen, hiszen az e-sport fogadás mára a 6. legnépszerűbb sportággá vált az 50 sportágat tartalmazó sportfogadási listán. A hazai fogadók körében különösen népszerűek a szimulátor típusú e-sportok, például a pre-match (mérkőzés előtti bontásban) fogadásban az e-labdarúgás (FIFA), élő fogadásban pedig az e-kosárlabda (NBA2K) jelentősége kiemelkedő. A nemzetközi trendektől eltérően hazánkban leginkább a szimulációs e-sport játékok emelkednek ki (FIFA20, NBA2K, NHL), a teljes e-sport bevétel 87-90%-át adva. További érdekesség, hogy a bevezetés előtt várt jelentős online fogadási többlettel szemben az összes fogadás több mint fele a lottózókban valósul meg.

 

 

A Szerencsejáték Zrt. tovább erősítve szerepét az e-sport kedvelő célközönség körében, 2021. áprilistól egy minden szempontból egyedülálló weboldalt indított a tippmixpro.hu felületen a gamer társadalom és a téma iránt érdeklődő sportfogadók számára. Az oldal exkluzív, naprakész és máshol nem elérhető tartalmakat nyújt, teljeskörű információs és szakmai hátteret biztosítva a fogadók számára a sportággal, bajnokságokkal kapcsolatban, amelyek magyar nyelven kizárólag ezen a felületen érhetőek el. A Szerencsejáték Zrt. az e-sport fogadás szolgáltatás során is kiemelt figyelmet fordít a felelős játékos tudatosság erősítésére, amely az új oldal tartalmában is érvényesül. A nemzeti lottótársaság együttműködő tartalomszolgáltatója az esport1.hu szakértői csapata.

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.