Így lett „atomizmos” Jason Statham

Ez volt 2020! Az ünnepek alatt válogatást közlünk legolvasottabb cikkeinkből. Jason Statham idén volt 53 éves, de a hollywoodi csillagok között még mindig neki van az egyik legjobban kidolgozott teste.

Blöff, A kém, A szállító, Halálos iramban és még sorolhatnánk azokat a filmeket, amelyekről Jason Statham jut az eszünkben. Az angol színész számos akciófilmben megmutatta rátermettségét, olyannyira, hogy a kaszkadőröknek nem nagyon akad munkájuk, ha vele dolgoznak.

Statham világéletében szerette a sportot. Gyerekként már a küzdősportok iránt vonzódott, kungfuzott, karatézott, a kick-boxot is kipróbálta, és a helyi piacokon a krumpliszsákok és zöldségesládák emelgetésével is épített némi izomzatot. Statham ma is aktívan sportol, mindössze heti egy pihenőnapot engedélyez magának.

A színész öt napon keresztül erősítőedzéseket végez, mindennap más típusú tréningekkel tartja karban magát a köredzéstől kezdve a piramisedzésig. Statham nagy hangsúlyt fektet a bemelegítésre is, általában evezőgéppel melegít, ez a kedvence. A gyakorlatokhoz Logan Hood személyi edző adta meg neki az alapokat. Hood olyan hírességekkel dolgozott együtt, mint Zac Efron vagy Liam Hemsworth. Statham nem azért edz, hogy úgy nézzen ki, mint egy testépítő, arra törekszik, hogy vékony, szálkás és dinamikus legyen.

Vannak izmos férfiak és nők, akik feszítenek a tükör előtt pózolva. És akkor mi van? Engem inkább az érdekel, hogy legyen erőm gyorsan futni, erőset ütni, rúgni – nyilatkozta korábban, s ehhez mindig reggel edz, mert úgy véli, ha ezzel indítja a napját az ember, akkor biztosan megcsinálja az edzést, míg napközben megcsúszhat az időbeosztás, közbejöhet valami.

Statham a hét hatodik napján kültéri szabadidős sportoknak szenteli az idejét, szeret szörfözni, búvárkodni.

Ahogyan az edzésben, úgy az étkezésben sem ismer pardont. Étrendjének 95 százaléka egészséges ételekből áll, a maradék öt százalékba néha belefér egy-egy csokoládé. Reggelire gyümölcsöt és zabpelyhet eszik, ebédre barna rizst, zöldségeket. Mindig este 7 órakor vacsorázik, fehérjében gazdag fogást eszik, például halat, marhahúst vagy csirkét és salátát. A főétkezések között fehérjeszeleteket, diófélékét, mogyoróvajat fogyaszt, és minimum napi 3 liter vizet iszik.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.