Napi három kocka étcsokoládé kötelező bűnözés

Minek ücsörögjünk a padon, ha edzeni is lehet rajta? – kérdezi Isabel del Barrio, a népszerű amatőr triatlonista és edző, aki szigorú önmagával, de kiélvezi a fejlődés minden egyes napját.

Az önmagát amatőr triatlonistaként és kávéimádóként aposztrofáló spanyol Isabel del Barrio több mint ötvenhétezer követőt motivál az Instagramon, saját oldala és könyve van, személyi edzőként, bloggerként és íróként rengeteg embert ér el. Ötéves korában kezdett el táncolni, és mint mondja, azóta el sem tudja képzelni az életét sport nélkül, imád újabb és újabb mozgásformákkal megismerkedni. Sokáig egy multinacionális vállalatnál dolgozott, majd otthagyta, hogy minden erejével a sportra koncentrálhasson. A vele készített interjúkból, és a blogbejegyzéseiből szemezgetve igyekeztünk összeszedni az életről és a sportról alkotott legfontosabb gondolatait.

Fotó: instagram

„A KOCKAHAS A KONYHÁBAN KÉSZÜL” „A helyes táplálkozás elengedhetetlen ahhoz, hogy erősek, egészségesek legyünk, valamint hogy fizikailag és mentálisan is jól teljesítsünk.

Nincs sok értelme az edzésnek, ha mellette szemetet eszünk, és nem visszük be a megfelelő tápanyagokat, fehérjéket, ásványi anyagokat és vitaminokat.

Mindenkinek azt javaslom, aki teheti, hogy fogadjon fel egy dietetikust, aki megismerteti a helyes táplálkozás fontosságával. Persze én sem esem túlzásba, ha egy kimerítő edzés után a testem csokoládét kíván, nem tudok nemet mondani. Egyébként minden este megeszem három kocka étcsokoládét vacsora után, kellenek az ilyen apró bűnözések is, és ahogy a spenót, a zöldségek vagy a húsok, úgy a nyolcvanszázalékos étcsokoládé sem hiányozhat soha a bevásárlókosaramból.”

A PIHENÉS FONTOSSÁGÁRÓL. Az étkezés mellett szintén nagyon fontos a megfelelő mennyiségű pihenés. Manapság sokan alábecsülik ennek a hasznosságát, pedig a megfelelő táplálkozás mellett ez a sikeres sportolók egyik alappillére. Hogy emellett mi kell a sikerhez? A szenvedély, az állandóság és a megfelelő erőfeszítés a kulcsa annak, hogy az álmaink valóra váljanak. ”

„NEM MUSZÁJ A PADON ÜLNÖD, HA EDZENI IS TUDSZ RAJTA”. „Mindenkivel előfordul, hogy valamiért nem eléggé motivált. Én ilyenkor mindig arra gondolok, milyen jól érzem majd magam edzés után, és hogy mennyire keményen edzenek azok a triatlonisták, akiket csodálok. Sokszor hallom azt a kifogást, hogy nincs időm elmenni edzőterembe, mert nem fér bele a napi programba. Azonban rengeteg olyan edzési lehetőség van, ami otthon is végezhető, és nem kell hozzá sok felszelés. Emellett ma már számos mobiltelefonos alkalmazás is van, amely segít megtervezni az edzést.”

GONDOLKODÁSMÓDJÁRÓL. „Előbb formába kell hozni magad ahhoz, hogy futhass, és nem fordítva. A futás ennél jóval több, fizikailag jó állapotban kell lenni hozzá, meg kell tanulni a megfelelő mozgásformákat.

Ha valaki futni kezd, általában az az első kérdése, hogy milyen cipőt vegyen, hányszor fusson egy héten, hol fusson, szóval a szokásos klisék. De azt senki sem kérdezi meg, hogyan kell futni.

Pedig mint minden más sportot, ezt is az alapoktól kell kezdeni. Manapság sok sérülés abból adódik, hogy az emberek nem megfelelően és nem a kellő tudatossággal edzenek. Trénerként mindenekelőtt az a legfontosabb, hogy megtanítsam, hogyan kell megfelelően mozogni és kontrollálni a mozdulatainkat. Semmit sem szeretek elsietni. Számomra alapvető, hogy a tanítványaim minden gyakorlatot megfelelően elsajátítsanak, és ezáltal elkerüljék a sérüléseket. Ám a legfontosabb, hogy élvezzék a fejlődés és a tanulás minden egyes lépcsőfokát.”

A CÉLOKRÓL. „Célok nélkül nem tudjuk, hova tartunk, és elveszünk. Éppen ezért fontos, hogy megfogalmazzunk egy teljesíthető és mérhető célt, mert utána teljesen más lesz a hozzáállásunk, és az edzés minősége is javul. Szerintem ha valaki hisz valamiben, ami teljesíthető, akkor el tudja érni a célját, persze ez a legtöbbször időbe telik, ezért kitartónak kell lenni, és végig észben kell tartani, mit akarunk elérni. Fontos a pozitív hozzáállás is, mert mindenre van megoldás, és azzal nem javítunk a helyzeten, ha mérgelődünk és sötéten látjuk a jövőt.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Pókember jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban
Megvannak a hazai bajnokok, jöhet a világbajnokság

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.