A Fidzsi-szigeteken ragadt a csinos szörfös

Sok sporttársával ellentétben Costa Rica legtehetségesebb szörföse, Brisa Hennessy gond nélkül gyakorolhat, és amiatt sem bánkódik, hogy későbbre halasztották az olimpiát, amelyen biztos indulónak számít.

Miközben a legtöbb sportolóval alaposan kiszúr a koronavírus-járvány, akad néhány szerencsés, aki olyan helyen ragadt, ahol minden adva van a tökéletes felkészüléshez. A szörfösök többsége jelenleg a helyi korlátozások miatt nem tud elmenni a tengerhez vagy az óceánhoz gyakorolni, Brisa Hennessy azonban mindennap annyit szörfözhet, amennyit csak akar.

A Costa Rica-i sportoló nemrég harmadik lett egy ausztrál versenyen, majd hazautazott a Fidzsi-szigeteken található Namotu nevű kis szigetre. Bár elméletileg ott nincs járványveszély, mindenkinek azt javasolják, hogy amilyen sűrűn csak tud, mosson kezet, illetve ha lehet, tartson kellő távolságot a többiektől. Ugyanakkor semmi akadálya, hogy a helyiek élvezzék a természet nyújtotta lehetőségeket.

„Nem találom a szavakat, egy álmom vált valóra” – monda a húszéves szörfös, miután kvalifikálta magát a tokiói olimpiára, amelyre ötödikként jutott ki országából. Az ötkarikás játékokon először indulhatnak a szörfösök.

A járvány miatt az olimpiát ugyan elhalasztották, Brisa Hennessy viszont nem kesergett, sőt maximálisan egyetért a döntéssel. A tehetsége egyébként vitathatatlan, ő volt az első Costa Rica-i, aki indulhatott a világkupán.

A járvány alatt igyekszik felhívni a figyelmet a környezetszennyezésre is, az Instagramján megosztott egy képet arról, hogy az egyébként a világtól teljesen elszigetelt, békés szigeten, Namotun is rengeteg szemetet mos partra a víz.

Fotók: Brisa Hennessy Facebook

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.