Deszkáspálya építése a tét az olimpián

Ha jól szerepelnek a tokiói játékokon, München után Bejrútban is fedett deszkapályát építtetne a Németországban élő libanoni testvérpár, hogy bizonyítsák az eredményes felkészülés létjogosultságát.

A hivatalosan 2020-as, jó esetben az idén megrendezendő tokiói olimpián öt új sportág mutatkozhat be, a sportmászás, a hullámlovaglás, a karate és a visszatérő baseball/softball mellett a fiatalok körében évtizedek óta hatalmas népszerűségnek örvendő gördeszkázás. Nagy problémát jelent azonban, hogy sok nagyvárosban még mindig nincsen fedett pálya, márpedig ez elengedhetetlen lenne, hogy a leendő versenyzők felkészülhessenek a játékokra.

Sokáig hasonló volt a helyzet Münchenben is, csakhogy egy ott született libanoni testvérpár, Pacel és Ali Khachab gondolt egyet, és közösségi finanszírozásból építtetett egy fedett deszkapályát a bajor fővárosban. A tervek szerint áprilisban nyílik meg, de nem állnak meg ennyinél, mernek még nagyobbat álmodni.

A cél, hogy ha sikeresen szerepelnek az olimpián, hazájukban, Libanonban, lehetőleg Bejrútban is építtetnek egy fedett pályát, hogy az ottani deszkásoknak is több lehetőségük legyen edzeni és felkészülni.

 

Fotó: shutterstock

 

„Ha fel akarsz készülni az olimpiára, fontos, hogy legyen egy hely, ahol tudsz normálisan edzeni – idézte a Reuters Pacel Khachabot. – Libanonban viszont egyetlen fedett pálya sincsen, és ezen szeretnénk változtatni. Ezért ha már Münchenben elértük a célunkat, és kellően sikeresek leszünk az olimpián, szeretnénk, ha Libanonban is épülhetne egy deszkáscsarnok, lehetőleg Bejrútban.”

Címlapfotó: shutterstock

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.