Magyar sikerek az orfűi Spartan Race-n

Az elmúlt hétvégén jelentős biztonsági intézkedések mellett is jó hangulatban rendezték meg a Spartan akadályfutó versenyét, honfitársaink több kategóriában is nagyszerű eredményeket értek el.

Hogy minden a tervek szerint alakult a június 27-én és 28-án megrendezett orfűi Spartan Race-en? Nem, még annál is jobban! A koronavírus a rendezvényszervezők és mindenki más életét is alaposan felforgatta, temérdek sportesemény is a járvány áldozatául esett – de szerencsére nem a baranyai akadályfutás, a népes versenyzői létszámmal lebonyolított kétnapos nemzetközi eseményen ráadásul szép magyar sikerek is születtek. A szervezők a járványügyi óvintézkedésekre is fokozott figyelmet fordítottak.

„Azt tapasztaltuk, hogy ezeket a törekvéseinket nagyra értékelték az indulók – hangsúlyozta portálunk megkeresésére Sisak Zsófia versenyigazgató. Az elsődleges szempont az volt, hogy legyen biztonságos az esemény, illetve, hogy az emberek érezzék biztonságosnak a körülményeket a versenyzéshez. Az intézkedések megtervezésénél figyelembe vettük a hatályos kormányrendeleteket, eleget tettünk a Spartan Global nemzetközi szintű előírásainak, ezen túlmenően pedig bevezettünk olyan szabályokat, amelyekre kifejezetten a helyszín adottságai miatt volt szükség.

A versenyzők elégedettek voltak, annál is inkább, mert csodás helyszíneken, változatos pályákon és domborzaton teljesíthették a távokat – a felnőtteknek vízen átkeléseket is beiktattak, ami a 30 Celsius-fok feletti hőségben talán nem is jött rosszul…

 

 

Az eseményen dolgozók szinte egész nap a tűző napon dolgoztak, amely rendkívül megterhelő volt számukra, azonban a hangulat és a sok-sok új élmény kárpótolta őket.

„A sprint- és a beastkategóriában is remekeltek a mieink – taglalta Sisak Zsófia. – A beasten az elitkategóriás versenyzőknél a férfiaknál Kívés Bendegúz a dobogó harmadik fokára léphetett fel, Szabó Dávid hatodik, a sérüléséből visszatérő Tóth Ádám a tizedik helyen zárt, a hölgyeknél Groholy Babett szerzett harmadik helyezést. A sprint elit férfi futamát Szabó Dávid nyerte, míg Kívés Bendegúz ötödik, Tóth Ádám nyolcadik lett, a hölgyeknél Purgai Evelyn harmadik, Groholy Babett negyedik helyen zárt. A korcsoportos kategóriákban induló magyar versenyzők is rendkívül szép eredményeket értek el.„

Sikerült az érdeklődők kedvében is járni, mert bár a szervezők teljes mértékben zárt kapusra tervezték az orfűi eseményt, miután a versenyközpontból majdnem az összes rajthoz álló kifutott, úgy döntöttek, az elkerített területen kívül tartózkodó hozzátartozókat, szurkolókat beengedik. Mivel kontroll alatt tudták tartani a zárt területen belüli létszámot, megoldható volt a biztonságos távolságtartás.

Mivel a nézők akadályokkal küzdő versenyzőket is láthattak, szólt a zene, szpíker szórakoztatta őket, így semmiben nem szenvedtek hiányt.

 

 

A rendezők és az önkéntesek csupa pozitív megjegyzést találhattak a Spartan-közösség Facebook-felületein. A sportolók nagyon ki voltak már éhezve a versenyzésre és átérezték, hogy mennyire bonyolult volt összehozni az orfűi viadalt a rendelkezésre álló idő rövidsége, valamint a különleges intézkedések miatt.

„Április negyedikén és ötödikén Veszprémben Európa legnagyobb versenyét rendeztük volna meg telt házzal, ám el kellett halasztanunk a járvány miatt. Ezt augusztus végéig biztos nem, de még ebben az évben feltétlenül szeretnénk pótolni. Október második hétvégéjén lesz Miskolcon a Trifecta-versenyünk.”

Fotók: Spartan Race Hungary Facebook

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.