Spartan Race: megtartják az orfűi versenyt

Gőzerővel zajlanak az orfűi Spartan Beast & Sprint Race előkészületei, a szervezők 4000 felnőtt és 550 gyermek induló részvételével számolnak június 27-28-án.

A célegyenes előtt járnak az orfűi Spartan Beast & Sprint Race szervezői, a viadalt június 27-28-án rendezik meg, és ami nagy szó, Európában ez lesz az első spártai verseny a járványhelyzet enyhülése óta.

„Nagyon rövid idő állt rendelkezésünkre, az előkészületi munkálatok már zajlottak, amikor még nem tudtuk, hogy megtarthatjuk-e az orfűi versenyt – mondta Sisak Zsófia versenyigazgató. – Május végére javult a járványhelyzet, és a 241-es számú kormányrendelet lehetővé tette, hogy bejelenthessük: megrendezzük az eseményt! Természetesen első a helyi előírások betartása, azonban a Spartan Global is óvintézkedéseket vár el. A biztosítási tervet a szervezőknek kell összeállítaniuk, mert a különféle sportrendezvényekre nincsen egységes szabályozás. A Global Brand előírásai okoztak nekünk néhány álmatlan éjszakát, de megyünk előre!”

Június végén rendezik az orfűi versenyt – Képek: Spartan Race Hungary

Elmondható, hogy a magyarországi versenyeken óriási dzsembori fogadja a résztvevőket, a nézőket – ezúttal a versenyközpont be lesz kerítve, azonban a szervezői csapat így is mindent megtesz annak érdekében, hogy egy felejthetetlen élménnyel gazdagítsa résztvevőit. Sisak Zsófia azt is elárulta, lehetnének ugyan nézők a versenyen, de a számukat és a mozgásukat nehéz lenne kontrollálni, emiatt kizárólag a versenyzők és a gyermek indulókkal egy kísérő léphet be a rendezvényterületre. Nem lesz elkerítve az egész pálya, csak a rajt-cél terület, ahol a legtöbb ember tartózkodik egy időben.

„A rajtoltatás is változott. Korábban egy óra alatt ezer főt indíthattunk, ezúttal a Spartan Global döntése értelmében Orfűn csak hatszázat lehet, vagyis minden öt percben ötvenesével indulnak a versenyzők reggel nyolctól fél egyig.

A legfontosabb az ő biztonságuk, tehát nem lesz ugyanolyan a hangulat, amit megszoktak, de így is élvezik majd ezt a hétvégét, főként, hogy már nagyon ki vannak éhezve a versenyzésre. Sokan jelezték, hogy hálásak az erőfeszítéseinkért. Könnyebb lett volna, ha van egy bevált gyakorlat a biztonsági intézkedésekre és nem mi próbáljuk ki elsőként, de ezzel nem tudunk mit kezdeni. Amerikában, Jacksonville-ben rendeztek már versenyt a múlt héten, ott jóval súlyosabb a helyzet és jelentősebb óvintézkedéseket is kellett tenni – amelyekkel valamilyen szinten nekünk is muszáj szinkronban lennünk.”

Ezúttal is izgalmas feladatok várják a Spartan Race versenyzőit – Képek: Spartan Race Hungary

Az is érthető, hogy a külföldi versenyzők létszáma jóval elmarad attól, mintha szabadon jöhetnének-mehetnének a világban. Elsősorban a szomszédos országokból, Szlovákiából, Csehországból és Ausztriából érkeznek majd kalandvágyó spartanosok, de a számuk minimális lesz, az indulók néhány százalékát teszik ki. Ettől függetlenül az orfűi viadal hatalmas jelentőségű a honi Spartan-mozgalom szempontjából –

noha az összlétszám elmarad az eredetileg tervezettől, így is 4000 felnőtt, továbbá 550 gyermek indulóval számolnak a két napra.

Sisak Zsófia úgy véli, ahhoz képest, hogy mi történt az elmúlt hónapokban és hogy nem maradt sok idő a beharangozásra, ez egy rendkívül jó versenyzői létszám. Az igazgatótól afelől is érdeklődtünk, vajon a magyar szervezők részt vesznek, részt vehetnek-e a jövő heti megméretésen?

„A magyar szervezők a külföldi versenyeken szoktak indulni, vannak, akik szépen és eredményesen szerepelnek, én hobbiszinten űzöm a sportágat, de nagy szerelmem – felelte Sisak Zsófia, akit megkérdeztünk arról is, valós vágy lehet-e a sportág olimpiai műsorra kerülése. – A Spartan Global folyamatosan tárgyal az olimpiáról, nem vagyok kompetens ebben a témában, mert ha ekkora előrelépés történik, az magas szinten dől el, ám alapvetően van rá esély, hogy az akadályfutás a következő olimpiák valamelyikének műsorán jelen lehessen – talán 2028-ban, de kijelenteni nem merném.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Kutyatámadást és villámlást is túlélt az immár kétszeres Spartathlon-győztes
Képeslapról tervezte a csúcshódítást, végül napokig küzdött az életéért a sziklafalban
Spartathlon: feladás a furgon miatt, pluszkilométerek, 14 magyar teljesítő
Kettős siker, afrikai csata, múmiafutás: tíz érdekesség a Londoni maratoniról
Szabó Zsófiának kudarc volt ez az év, abbahagyhatja a bringázást

Videók

Kell egy kis testmozgás a délutáni kávé után: fociőrült kolléga az irodában
Lélegzetelállító videó: egy százméteres sziklatorony megmászása testközelből
Még hogy a bázisugrás nem versenysport? Itt a bázisfutás!

Hegymászás

A hegymászás hőskora: elsőre rögtön tíz magyar jutott fel egy nyolcezres csúcsra
Két hegymászó halálos balesetet szenvedett a Magas-Tátrában
Szombat óta nem találják a Hochkalteren eltűnt 24 éves hegymászót

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Öt csodálatos túraútvonal, amelyek néhány óra alatt teljesíthetők
Öt remek tipp a könnyű karintiai túrázáshoz
Utazzon Karintiába: evezős túra a Dráván vagy 36 hajtűkanyar a panorámaúton
Mozogni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
Tippek a víz szerelmeseinek: termálfürdő, vízi csúszda és egyedülálló kilátás

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.