A 21. század legizmosabb futballistái

A futballban a jelentős izomtömeg nem jelent egyet a sikerrel, de vannak játékosok, akik karrierjük során – vagy annak végeztével – különös figyelmet fordítottak rá, hogy kigyúrják magukat.

Bár a népszerű futballisták között sok jó alkatú játékost találunk, a sportág sajátosságai miatt a nagy többségük nem büszkélkedhet látványosan kigyúrt felsőtesttel és nagy izomtömeggel. Ugyanakkor vannak köztük olyanok is, akik egy testépítőversenyen is jó eséllyel indulhatnának – igaz, közülük többen csak profi pályafutásuk befejezése után gyúrták ki magukat.

Fotó: dpa

TIM WIESE
A Kaiserslautern, a Bremen és a Hoffenheim kapusa hatszor szerepelt a német válogatottban, 2014-es visszavonulása óta azonban jelentős átalakuláson ment keresztül. Elképesztő izomtömeget épített, és profi birkózónak állt. Ha az utóbbi két évtized ismertebb futballistái között testépítőversenyt rendeznénk, a dobogós helye szinte garantálva lenne.

Fotó: AFP

ADEBAYO AKINFENWA
A nigériai származású angol csatár sohasem szerepelt a Premier League-ben, mégis rengetegen ismerik a futballvilágban. Nem véletlenül, ugyanis sokáig a világ legerősebb labdarúgójaként tartották számon. Bár tavaly visszavonult, és pankrátornak állt, most tavasszal visszatért, és a regionális bajnokságban szereplő Faversham Town csapatához igazolt. A karját nézve simán el tudnánk képzelni testépítőként vagy egy erősember-versenyen.

Fotó: AFP

CRISTIANO RONALDO
Naná, hogy neki is helye van egy ilyen összeállításban. Bár nincs akkora izomtömege, mint a fenti futballistáknak, és nincs akkora karja, mint Torresnek vagy Akinfewának, nagyon kidolgozott és látványos az izomzata. Persze tesz is érte. Köztudott, hogy a pályafutása kezdete óta nagyon odafigyel magára, és az egészséges életmódjának is köszönheti, hogy minden idők egyik legjobb futballistájaként emlegetik.

HULK
A brazil Givanildo V. De Sousa, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Hulk, az Atlético Mineiróban játszik, de futballozott a Portóban és a Zenitben is. A beceneve sem véletlen, óriási termete miatt tökéletesen illik hozzá a Hulk név. A 49-szeres válogatott csatár szintén rendszeres vendég a konditeremben, de bizonyára a kiváló genetikájának is köszönheti a látványos izomzatát.

ROMELU LUKAKU
Az Internazionale csatára gőzerővel készül a Manchester City elleni BL-döntőre, de bizonyára egy amatőr testépítőversenyen sem vallana szégyent. Ő akkor gyúrta ki magát látványosan, amikor Angliába igazolt, ma pedig a topfutball egyik legizmosabb labdarúgója. Ehhez csaknem kétméteres magasság társul, azaz az ellenfél védőinek nincs könnyű dolguk, ha fel akarják tartóztatni.

Fotó: Adama Traoré – Instagram

ADAMA TRAORÉ
A Barcelona ifjúsági játékosaként még viszonylag vékony srác volt, Angliába igazolva azonban úgy kigyúrta magát, hogy szinte rá sem lehetett ismerni. Az átlagfutballistákhoz képest neki is hatalmas karja van, ennek ellenére évek óta magas szinten teljesít. Rövid időre a Barcelonához is visszatért, jelenleg a Wolverhamptont erősíti, és nyolc alkalommal szerepelt a spanyol válogatottban is.

Fotó: AFP

FERNANDO TORRES
Az utóbbi években látványosan kigyúrta magát a világ-és Európa-bajnok csatár. Az átalakulás annyira látványos lett, hogy ma már az egyik spanyol testépítőlánc résztulajdonosa. Pedig fénykorában kimondottan vékony játékos volt, a 2008-as Európa-bajnokság idején kevesen gondolták volna róla, hogy valaha helyet kap egy ilyen összeállításban.

Fernando Torres átalakulásáról korábbi cikkünkben írtunk bővebben.

(Nyitókép: imago images)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.