Arra figyelt, nehogy elájuljon a magabiztos győzelmet hozó Európa-bajnokságon

Bogdán Szofia a világbajnokság után a testépítő és fitnesz Európa-bajnokságon is aranyérmes lett, most kicsit pihen, de azért nem engedi el magát.

Az őszi világbajnoki aranyérem után nemrégiben az IFBB testépítő és fitnesz Európa-bajnokságon is a csúcsra ért artistic fitness kategóriában.

Sokkal jobb formában éreztem magam most, mint a világbajnokságon – mondta Bogdán Szofia a Csupasportnak. – Érdekes, mert jóval nehezebb dolgom volt az Európa-bajnokságon, mint az őszi vb-n, igaz, előzetesen is azt mondták, hogy a kontinenstorna bonyolultabb lesz. Erősebbek voltak az ellenfelek, keményebb volt a mezőny. Edzőm, Cservenyák Gabriella új gyakorlatot rakott össze nekem, ami ismét sikeresnek bizonyult, ugyanis megnyertük ezt a fordulót is. Sőt, ezúttal a testfordulóban is az élen végeztünk, szóval mondhatjuk, hogy dupláztunk Spanyolországban. Az őszi világbajnokságon tíz ponttal előztem meg a második helyezettet, most, az Európa-bajnokságon tizenöttel. Valóban kihoztuk a maximumot a versenyből. A vébé után az Európa-bajnokságon is át akartam élni, hogy eljátsszák a magyar himnuszt, és szerencsére sikerült.

A pontok alapján valóban magabiztos győzelmet aratott. Gyanítom, csak jókat tud mondani az eseményről.

A rendezés és a szervezés kifejezetten színvonalas volt, és ahogy az imént mondtam, kifejezetten erős mezőny gyűlt össze. Előzetesen nem volt olyan, akitől tartottam, csak magamra figyeltem, bíztam magamban. Ahogy a szüleim is bíznak bennem, ezúton is köszönöm nekik, hogy mindenben támogatnak, mindig mellettem vannak és a helyszínen drukkolnak nekem a versenyeken. Felemelő érzés volt látni őket, ahogy sírtak az eredményhirdetéskor. Továbbá köszönöm a páromnak, aki sokat segít a fejlődésben, támogat és kihozza belőlem a legjobbat. Nem utolsósorban köszönöm edzőmnek, Cservenyák Gabriellának a munkáját és a szeretetét, nem véletlen, hogy mindig megnyerjük a gyakorlatot. Tíz éve dolgozunk együtt, hatalmas sikereket értünk el, amelyeket kellően meg is ünnepeltünk.

Visszatérve az Európa-bajnokságra: mi volt a legnagyobb nehézség?

Az, hogy az eredményhirdetésen ne ájuljak el… Annyira izgultam, hogy elmondani sem tudom. Annyira hozzászoktam már a versenyzéshez, a gyakorlathoz és a testfordulóhoz, hogy izgalom már nincs közben.

Amikor kihirdették az eredményt, azt sem tudtam, hol vagyok, alig hittem el, hogy győztem, ismét az jutott az eszembe, hogy minden fáradság, lemondás megérte. A csodálatos Európa-bajnoki trófea bekerült a szobámba a vb-serleg mellé, ezek el vannak különítve a többi díjamtól, nagyon büszke vagyok rájuk.

Az év végén jön a világbajnokság Japánban. Milyen célokat tűzött ki a vb-re?

Egyértelműen a címvédést. Az Európa-bajnokság után győztem a budapesti Diamond Cupon is, ez is nagy siker, és ezzel véget is ért a tavaszi szezon, majd jön egy rövid pihenő és augusztusban kezdjük a felkészülést. Hogy a pihenő alatt elengedhetem-e magam? Szeretek jókat enni, ez most is így lesz, de a mértékre figyelek, hiszen továbbra is nagy céljaim vannak, és közeledik a világbajnokság.

Bogdán Szofia

Szofia a tavalyi világbajnoki címe után az Európa-bajnoki győzelmet tűzte ki célul, amit el is ért. Óriási öröm volt ismét hallgatni a magyar himnuszt, amely ismét neki szólt az eredményhirdetésen. Bevallom, rendesen meg is ünnepeltük a világbajnoki címét, hatalmas hangulatot varázsoltunk a hotel halljában. Volt is mit ünnepelni, hiszen Szofi vb-aranyán kívül három bronzérmet és három döntős helyet szereztünk artistic és acrobat fitness kategóriában. Azért is ér sokat ez a sikeres szereplés, mert fiatal versenyzőket vittünk az Eb-re, olyanokat, akiknek a gyermekversenyek után ez volt az első junior- és felnőttviadaluk. Visszatérve Szofira, a 2024-es felkészülését a Marcipán Tánc és Fitnesz Közhasznú Sportegyesület , míg a versenyzését a Magyar Fitness- és Testépítő-szakszövetség támogatja. Rendkívül elkötelezett a sportág iránt, ami az eredményeiből is jól látszik. Ráadásul az Európa-bajnokság után megnyerte Budapesten a Diamond Cupot is, amely szintén nagy siker. Ezzel a tavaszi versenyszezon Szofinak lezárult, és egy rövid pihenés után folytatjuk a felkészülést az őszi megméretésekre. A jókedve, lelkesedése határtalan, hiszen meghozta az eredményét a tíz év alatt befektetett rengeteg munka. A tízéves évfordulónkat egy csodálatos ajándékkal és pár kedves mondattal köszönte meg a mindig mosolygós tanítványom, amit ezúton is nagyon szépen köszönök neki. Mit is kívánhatok edzőként? Még legalább ennyi gyönyörű évet együtt.

Cservenyák Gabriella
Bogdán Szofia edzője

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Nem mindenki lesz ultrafutó, de amit lefutsz, az a tiéd, nem veheti el senki!
Toldi Péter nyerte meg a világ egyik legkeményebb futóversenyét
Emberek a Dunában: több mint ezerötszázan úsztak Budapest szívében
Mészáros Tamás a Balaton-kör után dupla Spartathlont futna
Hasznos alkalmazások rövidebb és hosszabb túrákhoz

Videók

Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon

Hegymászás

A Mount Everest máig megoldatlan százéves rejtélye
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.