Hercegnék fitneszpraktikái

Katalin és Meghan hercegné is életük fontos részének tekintik a sportot, amely nem egyszerűen a kifogástalan megjelenés egyik alappillére, hanem személyiségük kifejezése is.

„A fitnesz mindkét királyinak fontos – ám más okokból” – kezdi cikkét a Harper’s Bazaar, amely arról ad bővebb képet, hogy Katalin és Meghan hercegné hogyan tartják formában magukat a koronavírus-járvány miatti lezárások idején, és úgy általában is.

Persze érdemes megjegyezni, Vilmos herceg felesége, Katalin Cambridge-i hercegné és az immár az Egyesült Államokban élő Harry herceg neje, az ezáltal Sussex hercegnéjének számító Meghan Markle címükből fakadóan vélhetően kevésbé korlátozottak – legalábbis jóval több lehetőségük van sportolni, mint az átlagembereknek. Igaz, ők sem a megszokott életüket élik, ezért nyilván változtattak a mindennapjaikon. Az viszont biztos: a fittség nemcsak a rangjukhoz méltó megjelenés miatt fontos nekik. A cikk Roberta Fioritót idézi, aki a királyi családdal foglalkozó Royally Obsessed podcast egyik házigazdája. Ő beszélt arról, hogy

amíg Katalin hercegnőben a versenyszellem dolgozik, Meghan hercegnének a sportban inkább a test és az elme közötti kapcsolat fontos.

A házassága előtt Kate Middletonként ismert hercegné világéletében sportolt valamit, manapság gyakran megesik, hogy férje, Vilmos herceg ellen lép valamilyen pályára. Versengő alkat, ezért amikor csak teheti, szívesen sportol a szabadban, és ebben férje is hasonlít hozzá. Különösen a karantén ideje alatt szeretett futni Anmer Hall vidékén (Norfolk), itt található vidéki háza. Mivel úszómedence és teniszpálya tartozik az itteni otthonukhoz, a mozgás nem korlátozódott a vélhetően a hideg időben is űzött futásra. Ezen kívül imádja a síelést, a kerékpározást és az evezést, illetve emlékezetes, hogy férjével együtt vett részt 2019-ben a King’s Cup regattán. Fiorito információi szerint olyannyira szereti az evezést, hogy otthon evezőpadot is tart.

„Mindennap edz, és nagyon kedveli a plankolást” – így Fiorito, aki hozzáteszi, a hercegné a gyermekeinek is példát mutat.

Bár a futásban, hosszabb sétálásokban Katalint sem nehéz követni, Meghan módszereit még egyszerűbb megvalósítani. Ő ugyanis nem versenyzőtípus, nem a szabadtéri elfoglaltságoknak, hanem a jógának a megszállottja, márpedig a műfaj gyakorlatait a szobánkban is könnyen végrehajthatjuk.

„Míg Katalin szigorúbb edzéseket teljesít, Meghan inkább megnyugtató, meditatívabb gyakorlatokat végez” – folytatta Fiorito. A pilatesen kívül azért a séta is a rutin része, például amikor kutyáit sétáltatja. Korábban ő is futott, 2015-ben a maratoni megtételét is tervezte, ám a térdei gátat szabtak az elképzelésnek. A legfontosabb azonban tényleg a jóga, amely gyerekkorától a vérébe ivódott, hiszen édesanyja jógaoktatóként dolgozott. A karantén miatt Meghant sem kell félteni, Montecitóban (California) található otthonuk kényelmét medence, konditerem, illetve kétféle szauna szolgálja, szóval bőségesen volt lehetősége formában tartania magát.

Ha a körülményekben nem is, egy-két mozgásfajtában bárki követheti a hercegnéket.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.