Ismét Mamdu Elszbiaj a Mr. Olympia

Tavalyi sikere után az egyiptomi versenyző idén is győzött a profi testépítők csúcseseményének nyílt kategóriájában, míg Molnár Péter a 14. helyen végzett a klasszikus testépítők között.

Október 7. és 10. között az egyesült államokbeli Orlandóban rendezték meg az 57. Mr. Olympiát, amelyen a világ legjobb testépítői és fitneszversenyzői összesen 11 kategóriában mérték össze magukat. A klasszikus testépítők között színpadra állt Molnár Péter is, aki nem vallott szégyent élete első Mr. Olympia-fellépésén.

A legnagyobb érdeklődés természetesen a férfiak klasszikus, súlykorlát nélküli (nyílt) kategória küzdelmeit övezte, amelyen a tavalyi első egyiptomi Mamdu Elszbiaj (Big Ramy) sikerrel védte meg címét, így idén is ő kapta a győztesnek járó Sandow-trófeát, no meg az elsőségért járó 400 ezer dollárt. A második helyen a 2019-es nyílt kategória győztese, az amerikai Brandon Curry végzett, míg a dobogó harmadik fokára az iráni Hadi Csupan állhatott fel. Érdekesség, hogy a szeptemberi Arnold Classic USA nyílt kategóriájának győztese – mint ismert, itt lett nyolcadik Molnár Péter, aki klasszikus testépítésben indult –, az amerikai Nick Walker ötödik lett élete első Mr. Olympia-fellépésén.

Ami pedig a magyar érdekeltséget illeti, a Mr. Olympián idén debütáló Molnár Péter a klasszikus testépítők között a 14. helyen végzett a 27 versenyzőt felvonultató mezőnyben.

A kategória győztese a kanadai Chris Bumstead lett, megelőzve az amerikai Terrence Ruffint és a szintén amerikai Breon Ansley-t.

 

Mamdu Elszbiaj 2020 után ismét megnyerte a Mr. Olympiát. Fotó: Frank Jansky/Getty Images

 

„Egyáltalán nem vagyok elégedett a teljesítményemmel, de szerencsére látom a hibáimat, amelyeket még idén ki kell javítanom. Rendkívül tanulságos volt a verseny, igyekszem derűlátóan tekinteni a történtekre. Dolgozom tovább” – nyilatkozta Molnár Péter.

Mr. Olympia 2021, nyílt kategória: 1. Mamdu Elszbiaj (Egyiptom), 2. Brandon Curry (USA), 3. Hadi Csupan (Irán), 4. Hunter Labrada (USA), 5. Nick Walker (USA)

Mr. Olympia 2021, klasszikus testépítés: 1. Chris Bumstead (Kanada), 2. Terrence Ruffin (USA), 3. Breon Ansley (USA), 4. Urs Kalecinski (Németország), 5. Ramon Rocha Queiroz (Brazília), 14. Molnár Péter

Címlapfotó: Getty Images

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.