Ötvenévesen a FitModel World dobogóján

Bár testalkatára sosem tettek megjegyzést, egy évvel ezelőtt Gyöngyösi Szilvia tíz kilóval többet nyomott, elmondása alapján elasszonyosodott, ezért aztán a diéta mellett edzeni kezdett.

Az energikus és adrenalinfüggő Gyöngyösi Szilvia „Sziszó” számára eseménydúsan alakult az elmúlt hónap. Az október 16-án megrendezett FitModel World testépítőversenyen SportLady 35+ kategóriában harmadik, FitMom kategóriában pedig ötödik helyezést ért el. Emellett betöltötte az ötvenedik életévét, így a sikeres szereplés után a tengerparton ünnepelte meg a kerek évfordulót.

„Nem szerettem volna itthon tölteni a születésnapomat – kezdte. – Ki akartam szakadni a megszokott környezetemből, tengerparton, nagyon jó barátok társaságában terveztem az ünneplést, és sikerült is. Tartalmas, hosszú hétvége volt, bulival megspékelve.”

A születésnapi hétvége felidézése után rátért arra, miért is kezdett bele a testépítésbe.

„Egy éve ilyenkor tíz kilóval több voltam, kissé elasszonyosodtam. Sokan mondták, hogy nem vagyok kövér, de engem zavart, nem éreztem jól magam a testemben. Sok diétát kipróbáltam addigra, de egyikkel sem értem el azt az eredményt, amit szerettem volna. Az életmódom nem egyszerű, sokat jövök-megyek, ezért kitaláltam magamnak egy faék-egyszerű diétát, így neveztem el, és ezzel kezdtem el a fogyókúrámat tavaly októberben. Mivel a piacon nem találtam olyan táplálékkiegészítőket, amelyeket egy negyvenöt feletti nő is szedhet, akinél már elindul a menopauza, ezért magam válogattam ki az összetevőket és raktam össze a termékeket. Idén év elején már saját termékeimmel vittem tovább a fogyókúrám.”

Természetesen nem csupán diétázott, hanem rendszeresen edzett is, majd miután elérte a kívánt alakot, akkor döntött úgy, hogy a vékony testre elkezd izmot építeni. Ehhez azonban már edző segítségét is igénybe vette.

„Mivel csoportos óraadó edző vagyok, és nem értek az izomépítéshez, elkezdtem saját edzőt keresni, aki felépít. Végül olyan hölgy mellett döntöttem, aki hasonló korú, ötvennégy éves. Ez nagyon sokat számított.”

Szilvia azért is jelentkezett a FitModel World testépítőversenyre, mert elmondása szerint negyven év felett mindenkinek kell egy kihívás. Az ember belefárad a mindennapjaiba, a rohanásba, a munkába, a gyereknevelésbe, ezért is kellett neki valami, ami kiszakítja a hétköznapok megszokottságából. Emellett úgy érzi, személyisége is sokat fejlődött, kitartóbb, türelmesebb lett. Szerencsére a családja is támogatta, két kamasz fia is sportol, és a párja is alkalmazkodott életformájához, mindenben mellette állt. A legnehezebb a versenyfelkészülésben mégsem a heti hét kőkemény edzés volt.

„A fizikai felkészülésnél nehezebb volt a mentális. Ezen az úton derült ki, hogy kik az igazi barátaim, kik állnak mellettem. Sajnos sok negatív megjegyzést is kaptam, hogy minek kell ez már nekem. Ez viselt meg legjobban.”

A győzelemre nem számított, az esélytelenek nyugalmával indult, ezért amikor megtudta, hogy bronzérmes lett, elsírta magát. Ráadásul tíz évvel fiatalabbnak nézték, úgy konferálták fel, hogy a héten ünnepeli negyvenedik születésnapját. Szintén öröm számára, hogy a FitMom kategóriában ötödik helyen végzett, ott elsősorban húsz és negyven év közötti hölgyek indultak – itt az volt a lényeg, hogy az illető anyuka legyen életkori megkötöttség nélkül.

 

 

„Nagyon jó volt a hangulat, nagyon élveztem azt a versenyérzést, hogy sportolók között lehetek. Az emberek nagyon jól álltak hozzám, a személyemhez, rengeteg új kapcsolatot hozott. De a legjobb, hogy egy másik szemszögből is megismertem a testem. Már máshogy tudok edzőként jelen lenni a vendégeimmel.”

Jövőbeli tervei között is szerepel a versenyzés.

„Lehet, hogy még az idén elindulok egy Just Clear-kupán, ahová meghívtak, mint tiszteletbeli korú versenyzőt. Jövőre nemzetközi versenyben gondolkodom, mert Magyarországon még nincs negyvenöt pluszos kategória. Tervezem, hogy elindítok egy női vonalat, amely a negyvenöt év felettiekkel foglalkozik izomépítésben, testépítésben.”

 

 

Gyöngyösi Szilvia vlogot vezet Testépítés 50 felett címmel, amelyben bemutatja mindennapjait, diétákat, edzéseket, heti váltásban mindig más-más témát. Ezzel is segíteni szeretne a hasonló korúaknak, mert szerinte a legfontosabb, hogy ne féljenek az új kihívásoktól, mert számára a félelem óriási gátat jelentett. A fiatalabbaknak pedig azt üzeni, éljék meg a pillanatot, ragadják meg a lehetőségeket sportban, magánéletben, munkában. Mert ez a legfontosabb az életben.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Fesztivál Csongrádon – családias hangulat, jó szervezés
Több százan vettek részt a háromnapos Csömöri Bringafesztiválon
A szembeszél és a szintkülönbség sem törte meg a lendületét Kassától Miskolcig
Azt hitte, nem bírja végig, és még őt magát is meglepte, hogy folytatni tudta
Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.