A német Forrest Gump Föld-kerülése

Jonas Deichmann tavaly szeptemberben döntötte el, hogy triatlonistaként megkerüli a Földet, nagyjából százhúsz Ironmant teljesítve, nem mellesleg hátrányos helyzetű afrikai gyermekeknek segít.

Megérkezett Cancúnba a német Forrest Gumpként híressé vált Jonas Deichmann, aki tavaly szeptemberben határozta el, hogy gyalogolva, úszva és futva megkerüli a Földet. Ennek a kalandnak az egyik utolsó állomása Mexikó. Münchenből indulva Horvátországig kerékpározott, átúszott Montenegróba, majd Európán és Ázsián keresztül eljutott Kína keleti partjáig. Innen kelt át a Csendes-óceánon, Amerikában aztán több mint ötezer kilométert futott, végül hajóval az Atlanti-óceánon Lisszabonig utazik, s onnan tekerne vissza Münchenbe. Ahogy hivatalos honlapján is írja, a világot megkerülő kaland alatt körülbelül 120 Ironmant (40 ezer kilométer) teljesít. Mindezt a honlapján részletesen dokumentálja, minden hétről külön ír, így akit részletesebben érdekel az útja, látogasson el az oldalra.

 

 

A kihívások egyébként sem állnak távol Jonas Deichmanntól, rendszeresen tart motivációs tréninget, és több világrekord fűződik a nevéhez.

Honlapja szerint ő az első, aki pusztán emberi erővel átkelt Eurázsián, és a leggyorsabb, aki kerékpárral keresztülszelte Európát és Ázsiát.

Két évvel ezelőtt ételmérgezéssel, helyi zavargásokkal és logisztikai problémákkal sem törődve a kontinentális Európa legészakibb pontjának számító, a norvégiai Északi-foktól kerékpározott le a dél-afrikai Fokvárosig. Ezek után meg sem lepődünk, hogy úgy döntött, megkerüli a Földet.

„Régóta álmodtam arról, hogy repülőgép nélkül megkerülöm a Földet, s miért ne tehetném ezt triatlonistaként – tette fel a kérdést még tavaly szeptemberben a triathlete.com oldalon. – Az eredeti tervem az volt, hogy Iránon, Pakisztánon és Indián keresztül megyek, de ez most lehetetlen.”

 

 

A különös akció jótékony célt is szolgál. Egy civil szervezeten keresztül minden megtett kilométer után egy eurót kap, és a végösszegből kerékpárokat adományoz afrikai gyerekeknek. Bár nagyszerűen érezte magát és életre szóló élményekkel gazdagodott, a végére eléggé kimerült.

„Kemény egy év áll mögöttem, az elmúlt négy hónapban száztizenkilenc maratonit futottam le, és már a családom is nagyon vár – mondta a Marcának, és azt is elárulta, miért nevezik a német Forrest Gumpnak. – Gyerekként ez volt a kedvenc filmem. Egy ártatlan, jólelkű karakter, ezért döntöttem úgy, hogy szakállasan futok, olyan sapkában, amilyet ő is viselt.”

Fotók: jonasdeichmann.com

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.