Ahol sok jó futó van, ott jók az eredmények is: remek hangulat és rekordok a BUFF-on

A múlt hétvégén volt a Balatonfüredi UltraFutó Fesztivál sok indulóval és sok szép eredménnyel.

A múlt hétvégén rendezték a Balatonfüredi UltraFutó Fesztivált, amelyen többféle kategóriában mérhették össze erejüket a sportolók. Az esemény a Magyar Ultrafutó Liga 24 órás, valamint a 12, illetve a 24 órás senior bajnoksága is volt egyben.
Ahogy korábban, most is remek hangulatban telt a verseny, sok futó jelezte indulását, és érdeklődőkből sem volt hiány a MUL és a Balatonfüredi Atlétikai Club által rendezett eseményen.

Huszonnégy órás kategóriában a férfiak között Drexler Gábor végzett az élen (224.574 kilométer), mögötte Filep Ákos (219.377 kilométer) és Nagykéri György (210.781 kilométer) zárt. A nőknél Varga Dóra győzött (220. 343 kilométer), a második Turós Izabella (203.827 kilométer), harmadik pedig Kelemen Anett (192.888 kilométer) lett.

A tizenkét órás versenyen a férfiaknál Tóth Zoltán nyert (139.33 kilométer), őt követte a kiváló szezont teljesítő Beda Szabolcs (138.158 kilométer), majd Benke György (134.845 kilométer). A nőknél a román Mara Guler lett az első (131.57 kilométer), aki román országos rekordot futott. Őt követte Horn Zsanett (119.083 kilométer) és Szöllősy Edina (118.251 kilométer).

A hatórás kategóriában a férfiaknál Puskás Máté végzett az első helyen (73.592 kilométer), a második Nagy Árpád (72.337 kilométer), a harmadik Szintay Ágoston lett (72.223 kilométer). A nőknél Megyeri Krisztina győzött (74.098 kilométer), érdemes megjegyezni, hogy ő abszolútban is az élen végzett. A második Stefanovits Anna (69.79 kilométer), míg a harmadik Szivós Orsolya lett (65.283 kilométer).

„Ismét remek hangulatú verseny volt, szuper eredményekkel – mondta a Csupasportnak Baranyai Máté versenyigazgató. – Rengetegen vettek részt az eseményen, jó visszajelzés, hogy egyre népszerűbb a BUFF.

A nagy számok törvénye alapján, ahol sok kiváló futó van, ott sok szép eredmény születik. Ami a versenyeket illeti, a férfi tizenkét órásoknál Tóth Zoltán kiegyensúlyozottan és szépen futott, megelőzve Beda Szabolcsot, aki nagyon hosszú, és kiemelkedő eredményekkel teli versenyév vége felé jár mind a hazai, mind a nemzetközi színtéren. Nagy csata volt közöttük, le a kalappal mindkét futó előtt.

A hatórás kategóriában ki kell emelni Megyeri Krisztinát, a BAC-Márton Team versenyzője a férfiakat is legyőzte, s abszolútban is az élen végzett. Szép számmal voltak rekorddöntések, a román Mara Guler a tizenkét órás szekcióban országos csúcsot futott, míg Nagykéri György huszonnégy órásban korosztályos rekordot döntött a hatvanöt év felettiek között.

„Ráadásul a hatórás Balaton-kupa betétszámban is szép eredmények születtek, az ott versenyzők is minden dicséretet megérdemelnek – fogalmazott Baranyai. – Csapatbajnokságban a hat-, tizenkét és huszonnégy órás eredményeket vettük figyelembe, ez alapján első helyen a BAC, másodikon az ELTE Sashegyi Gepárdok, míg a harmadikon az Esztergomi Futóművek csapata végzett. Jövőre ugyanezen a pályán lesz a negyvennyolc órás világbajnokság, bizakodásra adnak okot ezek az eredmények, de rengeteg munkánk van még addig – nagyon várjuk már azt a versenyt is. Köszönjük a futóknak e nagyszerű esztendőt, eredményes alapozást és sikeres felkészülést kívánunk kétezerhuszonnégyre.”

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Motiválta a hazai pálya, 2 másodperces előnnyel lett 2.
Bevállalta egyéniben, magát is meglepve győzött első ötven kilométeres versenyén
Erős Tibor nyerte meg az Ultrabalatont, a nőknél Nagy Katalin ért először célba
Krikett, avagy a játék, amihez egy élet sem elég
Ne csapjuk be a szervezetünket! – így kerülhetjük el a sokkhatásokat

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.