Aki többet fut Lubics Szilviánál

A kiváló ultrafutónő többnyire vizslái, Marcipán és Mangó társaságában edz, de az elmúlt napokban a fiatalabb „energiabomba” teljesítőképességét tesztelte, s szavazásra invitálta követőit.

Lubics Szilvia a Facebook-oldalán február végén írt először arról, hogy az őt futásai során lelkesen kísérő kutyái közül (a yorki Maszatról, s a két vizsláról, Marcipánról és Mangóról ebben a cikkünkben írtunk korábban) fiatalabbik vizslájának teljesítésére lesz kíváncsi. A gazdi mellett fegyelmezetten futó kutyus, a rengeteg energiával megáldott Mangó a közös edzések során kitérőket is tesz, így valóban érdekesnek tűnt, hogy az ifjú vizsla valójában mennyi kilométert hagy maga mögött. Nos, egyetlen edzésre lebontva kiderült, míg Lubics Szilvia 41 kilométert futott terepen (1038 méter pozitív szintemelkedéssel), Mangó 53-at tett meg (ráadásul a szintemelkedés az ő esetében 1380 méter volt).

Mangó fantasztikus ultrafutó! Fotó: Lubics Szilvia (facebook)

A legendás hosszútávfutó ezek után kiterjesztette a felmérést egy teljes heti edzésadag összehasonlítására. Tippversenyre hívta követőit közösségi oldalán, hogy minél pontosabban saccolják meg Mangó heti edzésteljesítését. A legjobban kalkuláló rajongó a „Másfél nap az élet” című könyvvel gazdagodott, a belső oldalon Szilvi kéz- és Mangó tappancsnyoma volt a dedikáció.

Ennyi bevezető után nézzük, miként összegezte Lubics Szilvia a nagy futást, s hogy vajon ő vagy Mangó tett-e bele több kilométert az egyheti edzésekbe.

„Sokszor gondolkodtam rajta, mennyivel futhat többet Mangó, a kisebb vizslám, mint én – hála a technikának, most kiderült…
Az elmúlt héten Mangó mindennap velem futott, és kölcsönbe kapott egy GARMIN.hu órát, amellyel mértem az adatait. Miközben én hat futás és egy séta alatt 118 kilométert tettem meg, addig Mangó 163-at futkározott össze. Mindezt úgy, hogy cseppet sem látszott rajta a fáradság, ide-oda cikázott mellettem, előttem, de mindig körülöttem. Minden egyes nap amint meglátta rajtam a futóruhát, alig fért a bőrébe, nyüszkölt, sivított, pörgött-forgott, amíg el nem indultunk… 😃
A megtett távok 10 és 53 km közöttiek voltak, Mangó átlagtempója 4:30 és 5:50 között volt (hiába, sokat kellett rám állva várnia 😃), a maximális sebessége 41.2 km/h volt (minden alkalommal futott 40 km/h környékén). Sok érdekes adat született…

 Örülök, hogy ennyien játszottatok – rengetegen próbáltátok kitalálni, mennyit futhatott Mangó (a tippek 53 km-től 450 km-ig jöttek) –, győztem is megtalálni a helyes válaszokat. 😅 Jó páran találták el a 163 km-t, közülük Jakabfy Krisztinának kedvezett a szerencse, ő kapja meg a tappancsokkal dedikált Másfél nap az élet című könyvemet. Gratulálok!”

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.