Amióta a Spartant abbahagyta, négyszer annyit fut, de gondolkozik a visszatérésen

Az edző nélkül készülő Krassói Tamás korábban Spartan-, kerékpár- és futóversenyeken is jó eredményeket ért el, mára azonban csak a futás maradt neki.

 

Mikor kezdte a futást?
Kétezertízben – mondta a Csupasportnak Krassói Tamás. – Kezdtek felszaladni rám a kilók, és úgy döntöttem, ideje életmódot váltani. Elkezdtem hát magamtól futkorászni, majd az ismerőseim szóltak, hogy menjek el velük versenyezni, tapasztaljam meg, milyen a hangulat. Az első megméretés egyből megtetszett, remekül éreztem magam, aztán kétezertizenháromban lefutottam az első félmaratonomat Siófokon, azóta minden évben rajthoz állok, körülbelül száz verseny van már a hátam mögött. Edző nélkül, a saját tudásom alapján készülök, van, hogy jobban megy, van, hogy kevésbé. Nem tartom magam sem gyors, sem lassú futónak, hatperces ezreket hozok stabilan.

Aztán idővel teljesítette az első maratont is.
Kétezertizenhétben futottam az eddigi egyetlen maratonomat, akkor voltam negyvenkét éves, éppen jó alkalomnak tartottam negyvenkét kilométert lefutni. Egyáltalán nem volt szenvedős, motivált voltam, végig élveztem a futást. Sokan mondták, hogy harminc kilométer környékén jött nekik a fal, nekem szerencsére nem volt hasonló tapasztalatom. Négy óra húsz perc alatt értem be, elégedett voltam az idővel – persze lehetett volna jobb is, de örültem, hogy sérülés nélkül beértem a célba. Nincs kizárva, hogy futok még maratont.

Ahogy elnéztem a képeket, sikeres volt az elmúlt éve, rengeteg érmet szerzett.
Nem is a tavalyit, hanem a 2019-est emelném ki, amikor még Spartan-versenyekre és kerékpárversenyekre is jártam a futóversenyek mellett, így abban az esztendőben valóban rengeteg érmet szereztem. Tavaly többek között két terepversenyen vettem részt, továbbá 2014 óta minden évben ott vagyok a Vivicittán és a Wizz Airen, valamint a Spar Maraton valamelyik betétszámán. Nyolcadik éve minden évben részt vettünk a munkatársaimmal csapatban az Ultrabalatonon, természetesen idén is ott leszünk.

Ha már a Spartant említette, miért nem űzi már?
Kétezertizenhétben kezdtem barátkozni vele, majd egy évre rá itthon teljesítettem minden távból egyet, valamint elindultam más akadályfutó-versenyen is. Aztán 2019-ben teljesítettem egy Trifecta-hétvégét itthon, de voltam Spanyolországban, Olaszországban, Szlovákiában és Romániában is hasonló versenyeken, illetve a görögországi világbajnokságon, ahol szintén minden távon indultam. Így abban az évben öt Trifectát szereztem, ami tizenöt Spartan-versenyt jelentett.

Aztán a következő évben a koronavírus miatt elmaradtak az események, széthullott a csapat, amellyel versenyezni jártam, és miután elkezdték ismét megrendezni ezeket a versenyeket, már nem volt olyan, mint előtte.

Amióta nem spartanozom, nem gyakorlom az akadályokat, több időm marad a futásra. Például amikor űztem az akadályfutást, inkább az akadályok leküzdésére edzettem, és keveset futottam. Akkor körülbelül évi három-négyszáz kilométert futottam, tavaly ez a szám majdnem ezerkétszáz volt.

Milyen versenyeken vesz részt ebben az évben?
Az biztos, hogy a Vivicittán és a WizzAir félmaratonon ott leszek, és májusban Tokajon tervben van egy terepfutás is, majd az Ultrabalaton csapatban. Az első idei versenyem áprilisban, a City Run keretein belül lesz, és gondolkoztam azon is, hogy ismét el kellene kezdenem a Spartant, ám ehhez sokat kellene gyakorolni az akadályokat. Enélkül kockázatos, nagy a sérülésveszély, de nem zárom ki teljesen…

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.