Bokatörés után egy évvel maratonit futott

Pásztory Krisztián életében fontos szerepet játszik a futás és a túrázás. Gerincproblémái ellenére rendszeresen sportol, és súlyos sérülése sem tántorította el a 42 kilométer teljesítésétől.

Pásztory Krisztián életében fontos szerepet játszik a futás és a túrázás, ráadásul a Kékes Kutató Mentőcsoport tagjaként fontos munkát lát el szabadidejében.

„Kétezertizenháromban elveszítettük Kiss Péter hegymászót, majd a család és a túrázóközösség létrehozta a róla elnevezett emléktúrát a Mátrában – mondta a kezdetekről a 45 esztendős Pásztory Krisztián. – Meghívást kaptam az eseményre, amelyen minél jobb időt akartam teljesíteni. Kétezertizenhétben aztán Berkesi Judit, az M4 Sport műsorvezetője hívta fel a figyelmet a közösségi futásra. A Wizz Air Félmaratonon egyből indultam is, sokan hármas váltóban teljesítették, én egyedül. Lefutottam, túléltem, az eredményemmel nem voltam elégedett, de mivel ez volt az első versenyem, boldog voltam, hogy célba értem. Azóta majdnem húsz félmaratonit teljesítettem. Mindig jobb eredményt akarok elérni, de gerincproblémák hátráltatnak, így pedig nehéz.”

A Heves megyei futballbajnokságok különböző osztályaiban bíráskodó sportoló elmondta, bokatörése után napra pontosan egy évre nagy tettet hajtott végre.

„Kétezertizenhét októberében a Galya 50 elnevezésű túra ötven kilométeres távján néhány kilométerrel a rajt után külső bokatörést szenvedtem. Igazi csoda volt, hogy két hónap gipszviselés után, pontosan egy évvel később teljesítettem életem első maratoni távját a Spar Maratonin.”

Pásztory Krisztián kétszer is lefutotta Barcelonában a félmaratonit.

„Kétezertizennyolcban megláttam az egyik ismerősöm bejegyzését a barcelonai maratoni versenyről, akkor eldöntöttem, én is futni akarok a katalán városban. Egy évvel később megvalósítottam az egyik álmom, lefutottam a félmaratonit Barcelonában. Örök emlék marad, ahogy Kenenisa Bekele olimpiai és világbajnok hosszútávfutó melegített közöttünk. Majdnem húszezer versenyző, kellemes tizenöt Celsius-fok, remek hangulat jellemzi az eseményt. Rá egy évre is kint voltam, és teljesítettem a versenyt.”

A sportember mesélt néhány emlékezetes viadaláról, illetve hogy az idén ismét ott lesz az Ultrabalatonon.

„Kétezertizenkilencben a Szabadka Félmaratoni nehéz volt. Remek volt a pálya, gyönyörű Szabadka belvárosa, ám szeptember elsején harminc Celsius-fok feletti hőmérsékletben kemény volt. Sokan fel is adták a versenyt, én beértem a célba. Ugyanebben az évben négyen teljesítettük az Ultrabalatont, az elején futottam tizenegy kilométert, majd a végén ötvenet. Utólag kiderült, akkor már voltak problémák a gerincemmel, éreztem is a teljesítményemen. Ezúttal is részt veszünk az Ultrabalatonon, tíztagú csapatban futjuk le a távot. A Panoráma Trail negyvenöt kilométeres terepfutóverseny is szép, de kemény emlék. A rajt után nem sokkal már tudtam, hogy nehéz lesz. Van benne jócskán emelkedő, vegyes burkolat, murva, kő, agyag, aszfalt… Jobb időt akartam futni, de büszke vagyok rá, hogy teljesítettem.”

A futás mellett nagy szerepet játszik életében a túrázás is.

„A túrázás az egyik legfontosabb az életemben, a mai napig rendszeresen járok. Doboznyi túrázós jelvényem van, az évek alatt különböző hosszúságúakat teljesítettem, többek között húsz, harmincöt, ötvenhét, hatvan vagy éppen nyolcvan kilométereseket.”

Címlapfotó: Panoráma Trail

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A szembeszél és a szintkülönbség sem törte meg a lendületét Kassától Miskolcig
Azt hitte, nem bírja végig, és még őt magát is meglepte, hogy folytatni tudta
Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
A triatlon a szabadidősportban is hódít
A tarahumara csodafutók titka évszázadok óta megfejthetetlen

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.