Csécsei Zoltán megszenvedte a 24 órás vb-t

Néhány nappal a franciaországi Albiban megrendezett versenyt követően az ezüstérmes magyar válogatott tagjának lábán vér- és vízhólyagok jelzik, mennyire megterhelte szervezetét a futás.

Csécsei Zoltánt saját bevallása szerint megviselte a 24 órás világbajnokság, s szüksége volt néhány napra, hogy összekapja magát.

„A verseny után hetvennyolc kilóról felment nyolcvanháromra a súlyom, mert a szervezetem elkezdte raktározni a vizet, majd egyik éjszaka nagyjából félóránként ébredtem fel – kezdte Csécsei Zoltán, az ezüstérmes magyar csapat egyik tagja, az idei Spartathlon másodikja. – Nem szoktam álmos lenni, de most voltak nehéz pillanatok a versenyen, ráadásul a bal Achilles-ínam is nagyon fájt, mindennel megpróbáltam csillapítani, de ha nem a magyar csapatért küzdök, biztosan kiszállok.”

Csécsei Zoltán 264.95 kilométert futott, ezzel Bogár János csúcsát javította meg. A Spartathlon utáni héten már 150 kilométert teljesített, utána viszont a vádlija miatt kevesebbet edzett.

„A bal lábam nagyujján akkora a vérhólyag, hogy minden irányból túlnőtt a lábujjamon, a körmöm szinte lebeg felette, de még nem mertem kiszúrni, s emellett is van még néhány kisebb vízhólyagom. A első száz kilométert nagyjából élveztem, jó volt minden, aztán amikor láttam embereket sétálni, nekem is kedvem támadt volna ehhez, a csapat miatt azonban erről szó sem lehetett.

Később kaptuk a hírt, hogy a harmadik helyért futunk, szóval kellett a kilométer, aztán a japánokat elintéztük, és már biztos volt a dobogó, a tizennyolcadik órától tudtuk, nagyjából csak akkor érhetnek utol minket, ha a folytatásban gyalogolnánk.”

Csécsei Zoltán – Bódis Tamás és Halama Levente társaságában – végül a dobogó második fokára állt fel, amellyel kapcsolatban megjegyezte, különleges érzés volt, de szeretné, ha legközelebb ne az amerikai, hanem a magyar himnusz szóljon, ezért dolgozik majd a jövőben, például a jövő évi Európa-bajnokságon.

 

 

A mostani verseny volt a 14. kétszáz kilométer feletti futása, s ezek közül csak egyet adott fel, sőt nyolcadszor futott 24 órát, és ebből hétszer 230 kilométer felett teljesített!

Idén hosszú verseny már nem vár Csécsei Zoltánra, néhány félmaratonit azonban még vállal, de hangsúlyozta, az sem szórakozás, mert jó sebességgel kell teljesíteni a versenyeket, legfeljebb kevesebb időt tölt a pályán.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Példaképe miatt az ultrafutást választotta, amely kiszakítja a rohanó világból
Életveszélyes trükkök során győzte le a félelmét a falakon tekerő BMX-es
Nemcsak nyáron lehet SUP-ozni: szakértő segít, hogyan evezzünk a téli hidegben
Marcel Hirscher, a sípályák korszakos ura
Itt a tél, magasságtól függően egyre több hegységünkben túrázhatunk hóban

Videók

Erdőben is lehet síléccel száguldozni, de senki se csinálja utána
Mint a rajzfilmekben: lufikkal az égig
Magassági rekord: falmászás a felhők között

Hegymászás

Siklóernyő-balesetben szilánkosra tört Lengyel Ferenc három csigolyája
A sziklát érteni kell, a mászás művészet
Eltűnt három francia a Himalájában

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Az osztrák Grand Canyon és más szépségek
Kiterjesztett szabályozás síelőknek
Kizárólag negatív teszttel lehet síelni
Játszótérnek 28 méteres jégmászótorony
Megtelnek a parkok asztaliteniszezőkkel

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.