Egyéni csúcs hat hónappal a szülés után

Az amerikai Makenna Myler októberben lenyűgözte a futókat, amikor várandóssága kilencedik hónapjában lefutott egy mérföldet, míg néhány hete már kismamaként saját legjobb idejét is megdöntötte.

 

Számtalan példát láttunk az élsportban, hogy szülés után a sportolók szinte szárnyalnak, gyorsan visszatérnek a gyermekáldás előtt mutatott teljesítményhez vagy akár felül is múlják. Ilyen Makenna Myler története is, aki már tavaly októberben lenyűgözte az olvasókat, hiszen 5:25 alatt tett meg egy mérföldet (1.609 km) a kilencedik hónapban járva, a teljesítmény sok, babát nem váró futónak is becsületére válna. A várandósság utolsó hónapjában egyébként sem fogta vissza magát, bár a kilométerszámon csökkentett, heti ötször-hatszor futott – egyébként két orvos is áldását adta az edzésekre, szóval nem felelőtlenül sportolt.

Nemrég ismét hallatott magáról.

Alig néhány héttel a szülés után ismét futni kezdett, majd április közepén vissza is tért, Kaliforniában egyéni csúccsal nyert meg egy 5000 m-es versenyt: a korábbi 16:10.33-as csúcsát 15:45.48-ra faragta le – számolt be a Canadian Running Magazine. Egy héttel később egy mérföldön írta felül addigi legjobbját (4:45.31 helyett immár 4:42.40). Egyébként a 15:45.48-as időeredményről csak annyit, hogy ezzel jelenleg 38. az Egyesült Államok idei ranglistáján, míg az egy mérföld listáján a hatodik.

„Hogy kevesebb mint hat hónapja született meg a gyermekem, arra ösztökélt, hogy merjek segítséget kérni, hogy elérhessem a céljaimat, és megmutassam a kislányomnak, sosem adom fel, hogy jobb legyekfogalmazott Myler. – Mindig nagyobb terveket találok majd ki, és igyekszem megvalósítani őket. Nem az első és nem az utolsó anyuka vagyok, aki megpróbálja.”

Az októberi teljesítménye a TikTokon közzétett videóval egyébként felrobbantotta az internetet, cikkek sora született a 28 éves, az egykor a Brigham Young Universityn futó nőről, aki korábban képviselte az amerikai színeket egy edinburghi nemzetközi futóversenyen. Az elképesztő teljesítményt egyébként az ihlette meg, hogy 100 dollárban fogadott a férjével, a kilencedik hónapban képes-e nyolc perc alatt megtenni az egy mérföldes távot. Párja rosszul tippelt…

Fotók: Makenna Myler/Instagram

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.