Ismét itt a Szerelmes Füred – rekordlétszámú nevezés az ultratávon

Vasárnap Balatonfüreden rendezik meg a Szerelmes Füred futóversenyt, aki részt szeretne venni rajta, még megteheti, ugyanis a helyszínen is lehet nevezni.

Lassan-lassan kezdődik a futószezon, a hétvégén önök is elkezdik a Szerelmes Füreddel. Van már izgalom?

A hagyományos morzsapartival kezdtünk volna, de a kedvezőtlen időjárás miatt ezt február huszonötödikére halasztottuk – mondta Baranyai Máté versenyszervező a Csupasportnak. – Persze van izgalom a szezon előtt, de minél idősebb vagyok, annál kevésbé vágyom nagy izgalmakra, ám természetesen örülök, hogy kezdődik a futóidény. Az összes versenyen izgulok, hogy minden rendben menjen, az utolsó célba érkezőig van bennem egy kis drukk, de azt gondolom ez így természetes. A „Schiller Szerelmes Füred” különleges hangulatú esemény, sajátossága, hogy végig látjuk mozogni a mezőnyt, többször találkozunk a sportolókkal a versenyközpontban, ami azért oldja a feszültséget és biztonságot ad a futóknak is. Szerencsére népszerű a versenyzők között, szeretnek itt lenni és megcsodálni a télből tavaszba forduló csodálatos Balaton-partot.

Mit vár az idei Szerelmes Füredtől?

A hagyományokhoz híven idén is szép ajándékokkal és különleges éremmel készülünk, három szpíker segédkezik, így garantálható a jó hangulat. Az előző évekhez hasonlóan ismét hatalmas az érdeklődés, és mivel előreláthatólag jó idő várható, számítunk helyszíni nevezőkre is, ezért százhúsz plusz éremmel készültünk, így aki az utolsó pillanatban dönti el, hogy szeretne részt venni az eseményen, az nyugodtan megteheti, senkit sem küldünk haza.

Amit kérünk, hogy akinek nincs online regisztrációja és a helyszínen kíván nevezni, legalább egy órával a rajt előtt legyen ott, hogy emiatt ne legyen fennakadás.

Nem lep meg, hogy az ötven kilométeres ULTRA Grande Amore-futamra rekord létszámú nevezés érkezett, ez évről évre egyre kedveltebb versenyszám, mint ahogy az ultrafutás is Magyarországon. Ez egyben a Magyar Ultrafutó Liga ötven kilométeres bajnokságának első futama is. Ők reggel nyolc órakor rajtolnak és bizonyosan nagyszerű időeredmények születnek, ugyanis gyors, sík a pálya.

Tekintsünk egy kicsit előre: május végén, nyár elején következik a negyvennyolc órás világbajnokság Balatonfüreden. Gyanítom, már most gőzerővel készül.

Ez így van, mindennap van valami teendő ezzel kapcsolatban, de még ne szaladjuk annyira előre. Áprilisban két versenyünk lesz, előbb Gyepükajánban a Hungarian Backyard Ultra bajnokságot rendezzük meg, majd a Balaton északi partján futhatnak a sportolók száz kilométert április 13-án a MyWay100-on. Ezzel zárjuk a tavaszt, és fordulunk a május végi-június eleji balatonfüredi negyvennyolc órás világbajnokságra, azaz a GOMU 48H World Championshipre, amelyre elképesztő az érdeklődés, már most több mint harminc országból van nevező. A rendezvényen kiemelkedő eredményekre számítok, figyelembe véve, hogy a huszonnégy és negyvennyolc órás futás krémje regisztrált.

Fontos információ, hogy lesznek betétfutamok, így hat, tizenkettő és huszonnégy órán is megméretheti magát bárki, így akár a vb-mezőnnyel is együtt lehet futni.

Természetesen a legkiemelkedőbb a negyvennyolc órás világbajnoki futam, amelyen mint említettem világsztárok lesznek a mezőnyben. S bár esélylatolgatásra nem vállalkoznék, de a nőknél a címvédő Brown Viktóriának méltó kihívója lehet Maráz Zsuzsa mellett a két román, Mara Guler és Mariana Nenu, a lengyel Patrycja Bereznowska vagy éppen a mindig nagyszerű Zétényi Szvetlana. A férfiaknál a címvédő Beda Szabolcsot persze mindenképpen ki kell emelni, de ez egy olyan korszakos eseménye lesz az ultrafutásnak, amelyen csak maximális teljesítménnyel lehet nyerni, mert az eddigi negyvennyolc órás ellenfelek mellett megérkeztek a huszonnégy órásból is a zsenik, hogy összemérjék tudásukat a szám specialistáival. Itt lesz többek között a litván világsztár Aleksandr Sorokin, a korábban szerb, immár szlovák színekben versenyző Sulo, az orosz Zaborszkij, a svájci Erne, a román Trusca, a lengyel Zuk és Waszkievicz – mind-mind nemes ellenfél, ahogyan meglepetést szerezhetnek a magyar backyardspecialisták is, a helyezésekért vívott harcban. Dél-Afrikától Argentínáig, a Fülöp-szigetektől az Amerikai Egyesült Államokig rengeteg nagyszerű sportember érkezik hozzánk.

A Szerelmes Füred futóverseny (Balatonfüred, február 11., vasárnap) programja:
– Ultra Grande Amore, 50 kilométer, rajt 8.00
– Korlátlan Szerelem, 3 és fél kilométeres séta elsősorban 60 év felettieknek, 9.50
– Szerelmünk Gyümölcse, 600 méteres gyerekfutam, 10.10
– Szerelmes Füred, félmaraton, 10.30
– Szerelemről szó sem volt, 7 kilométeres szinglifutam, 10.30
– Együtt futunk, 7 kilométer, 11.30
– Szerelmes Füred Classic, páros váltófutam, 2×7 kilométer, 11.30
– Eredményhirdetés, 14.00

(Nyitókép: Szerelmes Füred facebook oldala)

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Molnár Péter nem zárja ki, hogy valaha visszatér a versenyzéshez
Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét
Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.