Jövő hétvégén újra megmozdul Budapest, következik a népszerű futóesemény

A Vivicittán akár 20 000 nevezőt is regisztrálhatnak, és idén sétán is részt vehet, akinek ahhoz van kedve.

Április 22–23-án rendezik meg a Telekom Vivicittá futást, amely lassan négy évtizede megkerülhetetlen állomás a honi szabadidősport-események széles palettáján.

A rendezvényt felvezető sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották meg a Telekom székházában. Az eseménynek 1997 óta névadó szponzora a Telekom, Pereszlényi Zoltán kereskedelmi vezérigazgató-helyettes elmondta, a cég célja Magyarországot jobbá tenni a digitalizáció segítségével, aminek kapcsán sok párhuzamot lehet vonni a futással. Ez remek alkalom visszaadni a közösségnek abból, ami a Telekom, így segítséget nyújtanak a Suhanj! Alapítványnak: kétmillió forinttal, plusz a telekomos kollégák nevezési díjának összegével támogatják a szervezetet.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos tíz kilométert fut, Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes vállalja a félmaratoni távot. Révész elárulta, a Vivicittá közelsége motiválja az embereket, hogy a helyenként hideg tavaszi időben rászánják magukat a futásra – jó lenne, ha a napi negyven, mozgáshiányból fakadó halálesetet sikerülne lefaragni.

Bősz Anett nyolc hónapos kisfia születése óta először fut félmaratont. Felhívta a figyelmet arra, ha valaki a Vivicittá és az októberben esedékes Spar Budapest Maraton közti időszakban Pest, Buda és Óbuda egyesülésének 150. évfordulója alkalmából lefut 150 kilométert, azt sorsjeggyel jutalmazzák (ez heti hat kilométer mozgással teljesíthető).

Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda ügyvezető-versenyigazgatója elhozta az első Vivicittán, 1986-ban kapott érmét, és reméli, hogy 20 000 nevezőt is regisztrálhatnak a jövő heti versenyre. Hetvennyolc országból, 830 magyarországi településről neveztek eddig az eseményre, két nap alatt tíz futótávon 13 verseny rajtol el. Újdonságként nyolc és 15 kilométeres sétát is lebonyolítanak, amelyek érintik Budapest legcsodálatosabb nevezetességeit. Ezernégyszázan most futnak először félmaratont, illetve tíz vagy hét kilométert.

Péterfy Bori énekesnő, színésznő is a Vivicittá mellé állt, fontosnak tartja, hogy az emberek használják ki a bennük rejlő energiát.

Fiatalon traumaként élte meg, hogy édesanyja kivette őt a versenysportból, ugyanakkor úgy véli, a közösségi élmény eufóriáját nem szabad kihagyni az életünkből.

Putyera Laura látássérült sportoló arról beszélt, hogyan alakult ki a kapcsolata a Suhanj! Alapítvánnyal, amely neki és fogyatékkal élő társainak egyaránt sok lehetőséget biztosít a sportolásra, így megtapasztalhatják a mozgás örömét, valamint jó emberi kapcsolatokat alakíthatnak ki.

Ahogyan Kocsis Árpád hangsúlyozta a két éve elhunyt legendás tájfutó, Monspart Sarolta szavaival élve: nyitva van a világ legnagyobb sportcsarnoka, a természet, vagyis nincs más hátra, mint kimenni a szabadba és mozogni!

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az Ultra-Trail Hungary győztesének az újabb nagy kihívás a Mont Blanc-futás
Edzés a füles ágyúgolyóval: hatékony, de veszélyes is lehet
Hatszor nyert Mr. Olympiát, de azt mondja, a sok edzésnek semmi értelme
BMX: célkeresztben az Európa-bajnokság és az olimpia
Három gyakorlat, amely kötelező a megfelelő bemelegítéshez

Videók

Mit tegyen az, aki imádja a kajakot, de elege van a vízből? Irány a dűnék!
Túra közben egy kötélen egyensúlyozva megnézték, mi van a vízesés tetején
Ha nincs víz, jó a hó is: magashegyi kajakverseny vagy extrém roncsderbi?

Hegymászás

Csak múltja vagy jövője is van a magyar himalájai hegymászásnak?
Versengés a Mount Everesten, a rekordtartó serpa már 28 csúcshódításnál jár
Egy tragédia margójára: a hegymászókat nem megérteni kell, hanem elfogadni

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?
Karintiában télen is lehet ötvözni a luxust a kempingezéssel
11 jó ok arra, hogy Karintiába utazzunk
A legjobb módja az adventi várakozásnak

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.