Kora reggeli futás és egy tragikus baleset

A helyszínen életét vesztette az atlétikában, bobban és triatlonban is nagyszerűen teljesítő Natasha Lewis, edzés közben ütötte el egy autó Angliában.

Vagy saját figyelmetlensége miatt, vagy önhibáján kívül, de talán mindenki került már veszélyes helyzetbe, amikor közúton végezte a futóedzését. Borzalmas példája ennek, hogy szerda reggel tragikus kimenetelű balesetet szenvedett Natasha Lewis, Nagy-Britannia bobcsapatának népszerű tagja, akit elütött egy autó futás közben. A baleset hat órakor történt Anglia Somerset megyéjében, Peasedown Saint John közelében, Lewis a helyszínen meghalt. Az eset miatt egy 19 esztendős férfit letartóztattak Clandownban, majd szabadlábra helyezték a nyomozás időtartamára.

A Bathból származó 28 éves sportoló nyolcéves kora óta futott, a városi atlétikai klub oszlopos tagja volt. Országos szinten versenyzett távolugrásban és 200 méteres síkfutásban, a briteket a bob mellett triatlonban is képviselte. Újabban Tom Craggs edző irányításával remekelt hosszútávfutásban, törekedett az elit státus elérésére, szeretett volna a válogatott oszlopos tagjává válni.

Ahogy a bathi futóklub közösségi médiában közzétett bejegyzésében megemlékezett róla, hihetetlenül elszánt és elkötelezett, élettel és pozitív energiával teli ember volt, aki személyi edzéseket is vezetett vőlegényével, Dave Bowlerrel, és sokakat inspirált céljaik elérésében.

Natasha Lewis emlékére alapítványt hoztak létre, amelynek célja hogy olyan sportolókat támogassanak, akiknek futócipőre van szükségük, segítsenek nekik nagyobb céljaik elérésében, és átadják ugyanazt a szeretetet a futás iránt, amit a fiatalon elhunyt sportoló érzett. A Just Giving, vagyis Csak Adni elnevezésű oldalon 24 órán belül több mint 22 000 font (több mint 9 millió forint) gyűlt össze a csütörtöki indulást követően – vasárnap délután 230 felajánlásból már majdnem 35 000 fontnál járt az összeg.

Emily Diamond, aki a riói olimpián bronzérmet szerzett a 4×400-as brit váltó tagjaként, s korábban együtt edzett Lewisszal, szívfacsarónak nevezte a hírt a tragikus balesetről, Erika Kelly válogatott gyalogló pedig ezt írta ki a Twitterére: „Szó szerint fény voltál az emberek életében mérhetetlen nagylelkűségeddel és vidámságoddal.” Mellettük többek között a bathi rögbicsapat is elbúcsúzott az áldozattól.

Natasha Lewis szándéka az volt, hogy kvalifikáljon a 2022-ben esedékes Nemzetközösségi Játékokra, míg egyik blogbejegyzésében azt írta:

„A filozófiám: legyek a lehető legjobb”

Halálhíre kapcsán edzője is kifejezte megdöbbenését, Tom Craggs megtiszteltetésnek és kiváltságnak tartja, hogy Lewist edzhette. A tanulság nem is lehet más: mindenki legyen nagyon körültekintő, miközben a kilométereket rója – nem mintha ez mindentől megvédene.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.