Különleges páros az Európa-napi futáson

Az idén európai uniós csatlakozásunk tizenhetedik évfordulóját ünnepelhetjük, s az ebből az alkalomból rendezett futóeseményen Tatár Csilla műsorvezető és Vecsei H. Miklós színész is részt vesz.

A járványhelyzet miatt virtuális eseménnyé alakult át az Európa-napi fesztivál is, amelynek virtuális futóversenyén váltóban Tatár Csilla és Vecsei H. Miklós is teljesíti az uniós tagságunk 17. évfordulóját szimbolizáló 17 kilométeres távot.

„A napokban múlt három éve, hogy lefutottam a félmaratonit, ami meghatározó élmény volt az életemben – árulta el a műsorvezető, aki heti négy-öt alkalommal fut, de mivel a gyerekek mellett nincs sok szabadideje, beszerzett egy futógépet is. – Azért szeretem a futást, mert igazságos. Amennyi energiát belefektetek, az meg is térül, illetve mindig lehetőséget ad, hogy versenyezhessek önmagammal. Általában a Margitszigeten szoktam róni a köröket, de mióta kiköltöztünk Nagykovácsiba, elkezdtem a terepfutással is ismerkedni. A kisfiamat, Milánt most tanítjuk biciklizni, és ha már jól megy neki, szeretnék majd mellette futni, de új családtagunkat, a kis labradort is úgy választottuk ki, hogy felnőve együtt fedezhessük majd fel az erdei pályákat.”

Váltótársa, Vecsei H. Miklós még gyermekkorában, hosszútávfutó édesapjától tanulta, hogy ez a sport nem csupán a testre, hanem az elmére is jótékony hatással van.

„Édesapám gyakran mesélt nekünk a futás fontosságáról és arról, hogy vannak gondolatok, amelyek csak eközben tudnak megszületni – árulta el a színész, aki már a maratoni távot is teljesítette. – A gimis években merészkedtem rá a futókörre, elkísért apukám is, és halkan kocogtunk kétfős libasorban. Manapság esténként a színházból hazaérve megállíthatatlanul kavarognak a fejemben a gondolatok, de egy húsz-harminc perces jó tempójú futás mindig segít visszazökkenni az egészségesebb ritmusba. Egyedül szoktam menni, mert ez százszázalékos befelé figyelés, a hosszú távok után pedig szívesen fekszem be egy kád vízbe. Az egyik kedvenc érzésem az életben, amikor futás közben átesem a holtponton.”

A május 9-én, vasárnap sorra kerülő online rendezvény ingyenes, élő Tóth Vera-koncerttel, Mautner Zsófi otthonról is követhető főzőshow-jával, gyermekprogramokkal, szakmai beszélgetésekkel. A virtuális EU-s futásra regisztráló és a 17 kilométeres távot teljesítő futóknak tombolasorsolással is készülnek a szervezők.

A futóverseny kötetlenül, bárhol teljesíthető május 1. és 9. között. Egyedi teljesítőérmet kapnak, valamint különleges tombolasorsoláson vesznek részt, akik futásukat valamilyen applikációval rögzítik vagy az eredményüket fotóval igazolják, és feltöltik az esemény oldalára. Részletek és friss információk a futás Facebook-oldalán érhetők el.

Címlapfotó: Ruzsa István/MTI

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Nemrég mindkét lábát műtötték, most pályacsúccsal győzött a Mátrabércen
Fesztivál Csongrádon – családias hangulat, jó szervezés
Több százan vettek részt a háromnapos Csömöri Bringafesztiválon
A szembeszél és a szintkülönbség sem törte meg a lendületét Kassától Miskolcig
Azt hitte, nem bírja végig, és még őt magát is meglepte, hogy folytatni tudta

Videók

Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.