Még a férfiakat is legyőzve lett abszolút győztes a BUFF hatórás számában

Megyeri Krisztina 74.098 kilométert megtéve győzött a Balatonfüredi UltraFutó Fesztivál hatórás számában, ezzel a nők között és az abszolút versenyben is az élen végzett.

Remekül zárta az évet: abszolútban győzött a Balatonfüredi UltraFutó Fesztivál hatórás számában, még a férfiaknál első helyen végző Puskás Mátét is megelőzte. Milyen célt tűzött ki maga elé a rajt előtt?

Nyáron futottam egy hatórást Szlovéniában, akkor hetvenhárom kilométert tettem meg, most az volt a célom, hogy ezt megjavítsam – mondta a Csupasportnak Megyeri Krisztina, aki 74.098 kilométert megtéve győzött a Balatonfüredi UltraFutó Fesztivál hatórás számában, ezzel a nők között és abszolútban is az élen végzett. – Hetvenöt kilométert szerettem volna futni, de nem olyan rossz a hetvennégy sem. Talán az időjárás miatt nem lett meg az a plusz egy kilométer…

Bevallom őszintén, meglepett, hogy abszolútban is győztem. Azzal tisztában voltam, hogy fél távnál két fiú volt előttem, de nem tudatosult bennem, hogy időközben az élre kerültem. Csupán a célba érkezést követően tudtam meg, és természetesen nagyon boldog voltam.

Milyen volt a futás?

Minden úgy ment, ahogy előzetesen elterveztem. A frissítésem jól működött, a tervezett tempót jól lőttük be, és remekül tudtam tartani. Aztán az eső elkezdett szakadni, rendesen el is áztam. Próbáltam túllendülni ezen, ám nem volt könnyű szétázva, vizes cipőben haladni. Nem volt azért vészes, jó volt az esemény, a pálya is tetszett. Előzetesen féltem, hogy mi lesz három óránál, mert a nyári, szlovéniai versenyen ennyi idő után volt egy nagyobb hullámvölgyem, amelyből elég nehezen jöttem ki. Ettől tartottam, de most nem volt semmilyen probléma. Egyedül az időjárás nem volt optimális, de minden más remek volt.

Az év végéhez közeledve lassan aktuális a kérdés: milyen volt az év?

Kezdjük az elején, az OmszkiUltra ötven kilométere jó edzés volt az ötven kilométeres magyar bajnokság előtt, amelyet sikerült is megnyernem Nagyatádon. Nagyszerű verseny volt, minden kiválóan ment, szép emlék.

Ezután egy hatórás versenyre készültem gőzerővel, amelyet Szlovéniában teljesítettem is. Nagyon jó élmény volt az is, igazi nemzetközi erőpróba volt, egyedül én voltam magyar, kifejezetten élveztem. Aztán következett a Szőlőskör, amely után koronavírusos lettem, sajnos két hétre kidőltem a sorból.

Nem volt biztos, hogy a Spar Maratonra felépülök, de pont a születésnapomon volt a verseny, így mindenképpen ott szerettem volna lenni. Vállaltam, különleges volt, és ahhoz képest, hogy betegségből jöttem, nem is ment rosszul. Aztán nagy erővel készültem a Balatonfüredi UltraFutó Fesztivál hatórás számára, mindenképpen meg szerettem volna dönteni a Szlovéniában elért hetvenhárom kilométeres egyéni rekordomat. Ez szerencsére összejött, ráadásul a csapatversenyben egyesületem, a BAC szintén az első helyen végzett, aminek külön örülök, hiszen szívügyem a csapatom. Ezzel le is zárult az év, jöhet egy kis pihenő, aztán készülünk keményen a következő futóidényre. Szeretném megköszönni edzőmnek, Márton Attilának a kiváló munkáját, nélküle nem sikerült volna ilyen jól ez az év. Rengeteget segít nekem, és nemcsak az edzésekben, hanem a mentális felkészülésben is.

Ha már a jövő év szóba került: milyen céljai vannak?

Még nincs konkrét terv, az egészség az első és a legfontosabb, és ha minden jól megy, a tervek szerint ugyanígy folytatjuk a kemény munkát. Maratonit és ötven kilométert biztosan futok majd, de a száz kilométer és a hatórás verseny is képben van. Az edzőmmel megbeszéljük majd, hogyan épül fel a következő év, az biztos, hogy sok munka lesz, de várom már, nagy céljaim vannak.

A Csupasporton a Balatonfüredi UltraFutó Fesztivál hatórás számában a férfiak között az élen végző Puskás Mátéval is beszélgettünk.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Kamiont húztak, koffert cipeltek, hordót emeltek – a legerősebb magyar hölgyek
Verseny közben ugrott el a boltba, de így is megnyerte a női kategóriát
Befejeződött a magyar világcsúcsot és aranyérmet is hozó erőemelő Eb
Rambo tehet mindenről? – Ezért (is) díjazzák a groteszk módon nagy izomzatot a Mr. Olympián
Év végi levezető edzésnek indult, győzelem lett belőle

Videók

Több mint egy kilométert csúszott a pályán sílécek nélkül, csak a háló fogta meg
Kényelmes, de ijesztő: így alszanak a sziklamászók a semmi fölött
Hullámvasút az erdő közepén – így is lehet a természetben bringázni

Hegymászás

„A hegymászás egyenlő a szabadsággal” – vallja a hegyek öntörvényű zsenije
A legendás serpa, aki huszonegyszer járt a világ tetején
Lengyel Ferenc szólómászásban feljutott az Ama Dablam csúcsára!

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.