Megjelent a „csodanő” könyve

Sallai Zsuzsára nem túlzás azt mondani, hogy csodanő. Az ötvenéves amatőr ultrafutó nyitott szívvel született, majd szívműtéten esett át. Ennek ellenére szült négy gyermeket és lett ultrafutó. Nemrég rákot diagnosztizáltak nála, de továbbra is fut és Visszadobtak címmel könyve jelent meg.

Sallai Zsuzsanna gyenge, fáradékony volt gyerekkorában, egy véletlen folytán derült ki, hogy súlyos rendellenességgel született. Tizenhárom évesen operálták meg, de ezt követően is gyógyszert kellett szednie, sokkal jobb nem lett az életminősége. Kilencszer élesztették újra, majd az utolsónál ráijesztett az orvos, hogy egy következőt valószínűleg nem él már túl.

Ezért úgy döntött, változtat az életén. Bőven negyven felett elkezdett sportolni, először spinningelni, majd kerékpározni, később futni. A gyógyszereket elhagyta, átállt egy másik, tiszta étrendre és orvosi felügyelet mellett szépen lassan kialakította sportolói karrierjét, miközben persze családanyaként és dolgozó nőként is helytállt.

Most ott tart, hogy Ultrabalatont fut párban és nyolcvan kilométeres versenyeket teljesít.

Tavaly azonban, nem sokkal az ötvenedik születésnapja után – neki az ötven nagy mérföldkő volt, hiszen sokáig abban a hiszemben élt, hogy az ötvenet nem fogja megérni – kiderült, hogy mellrák támadta meg. A műtéten már túl van, a kemoterápiát elutasította, tovább fut persze, kalandos életét pedig egy könyvben örökítette meg, ami a Visszadobtak címet viseli, utalva blogjára és Facebook-oldalára.

Sallai Zsuzsanna könyve ITT rendelhető meg.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.