Megsérült a világbajnokságon, egy métert sem tud futni Kohári Szabolcs

Kohári Szabolcs a berlini száz kilométeres ultrafutó-vb-n sérült meg, be van gyulladva a farizma, ám reméli, a novemberi maratoni magyar bajnokságon részt tud venni.

Kohári Szabolcs az egyik legjobb fiatal ultrafutónak számít Magyarországon, s a nyári versenyeit a berlini száz kilométeres ultrafutó-világbajnokságra való felkészülésnek szánta. Beszélt a világversenyről, a nyaráról, s arról, hogy jelenleg sérüléssel bajlódik.

„Nagy megtiszteltetés volt, hogy részt vehettem a világbajnokságon és képviselhettem a magyar nemzeti színeket – mondta a Csupasportnak a 22 éves sportoló. – A felkészülésem remekül sikerült, talán ez volt az a verseny, amibe karrierem során a legtöbb munkát tettem. Előzetesen hét óra tíz perc körüli időt akartam futni, ám 8:14:18 lett végül. Sajnos a csípőm futás közben elkezdett fájni, és a mai napig nem jött rendbe. Remélem, a novemberi maratoni magyar bajnokságon ott lehetek.”

Kohári Szabolcs (középen) az ultrafutó-világbajnokságon

A nyáron három nevesebb versenyen vett részt, a Korinthoszon, az Ultra Lupa-tó- és az Ultra Tisza-tó-eseményen. A Korinthoszon kilencedik lett (80 kilométer, 7:46:30), az Ultra Lupán második helyen ért célba (50 kilométer, 3:23:06), és az UTT-n is ezüstérmet szerzett (65 kilométer, 5:23:33).

„Nyáron a Korinthoszt, az Ultra Lupa-tó- és az Ultra Tisza-tó-versenyt is a száz kilométeres világbajnokság felkészülésének szántuk edzőmmel, Maráz Zsuzsannával. Mindhárom alkalommal sokkal melegebb volt a vártnál, ami engem eléggé megviselt, nem is tudtam úgy teljesíteni, ahogy szerettem volna. Amikor a Korinthoszon realizálódott, hogy nem tudom az általam elvárt időt hozni, már az volt a célom, hogy biztosan beérjek. Ami az Ultra Lupát illeti, tavaly mély nyomot hagyott bennem a hangulatos verseny a Dunakanyarban. Ide a felkészülés mellett az élményért mentem. Nagyjából azt hoztam, amit Zsuzsival vártunk, tipikus felkészülési verseny volt. Kedvelem a Dunakanyart, szeretek ott futni. Az UTT-ben sokkal több volt. Az elején a lendület vitt előre, és ez megbosszulta magát.

Tudtam, hogy Puskás Máté jó formában van, remek felkészülésen túl, próbáltam elszakadni tőle az elején. Ő lassabb tempóban kezdett, s utólag kiderült, hogy ez jó döntés volt. Nem futotta el az elejét, nekem viszont visszaütött az erős kezdés.”

A legutóbbi Korinthosz 80 kilométeres távján a 9. helyen végzett

Fájó pont Szabolcsnak az idei Kassa–Miskolc ultramaraton, ugyanis a 115 kilométeres versenyt 92 és fél kilométernél fel kellett adnia. Címvédőként érkezett az eseményre, s mivel ez neki hazai pályának számít, nehezen élte meg, hogy nem ért be a célba.

„Hirtelen párás meleg lett, ez az időjárás számomra elviselhetetlen. Nem bírom, ráadásul Bódis Tamás személyében az egyik legjobb magyar ultrafutó is ott volt a mezőnyben. Tisztában voltam az erőviszonyokkal, tudtam, hogy őt nem tudom megszorítani, így a célom az volt, hogy stabilan végigmenjek és javítsak a tavalyi időmön. Szikszóig jutottam, itt már eléggé szédültem, jobbnak láttam kiszállni. Jövőre ismét megpróbálom, ráadásul most Kassáról indul a verseny.

Továbbra is tartom, hogy sokkal nagyobb megbecsülést érdemelne ez az esemény, remek a szervezés, változatos a pálya, ráadásul szép tájakon vezet az útvonal. Remélem egyre többen figyelnek fel rá a jövőben.”

Jelenleg a száz kilométeres ultrafutó-világbajnokságon összeszedett sérüléséből lábadozik, be van gyulladva a farizma, így nem tud futni. A célja az, hogy a maratoni magyar bajnokságon részt tudjon venni, ám ez egyelőre bizonytalan. Ultratávot idén már nem tervez futni, elképzelései szerint a legközelebbi ultraversenye februárban lesz.

„Lézeres fizioterápiás kezelésre járok, nem egyszerű a helyzetem. Most egy métert sem tudok futni, így az elsődleges célom a felépülés. A következő ultrám a februárban Barcelonában megrendezett tizenkét órás esemény lenne, remélem, arra már teljesen rendbe jön a sérülésem.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Várta, hogy hátba csapják a többiek, de senki sem érte utol
Volt, aki matyóhímzésben úszta át a Balatont vasárnap
Kiújult a sérülése, jöttek a démonjai, de nem hallgatott rájuk és ezüstérmes lett
Gyúrással lazít a spanyol sikerkapitány
A kapitány a változó szél miatt trükkös, de parádés világbajnokságra számít

Videók

Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon

Hegymászás

Halála előtt nevet adott gyermekének – az Everest egyik legnagyobb tragédiája
A Mount Everest máig megoldatlan százéves rejtélye
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.