Nagy László: örömfutásra mindig van időm!

A maratoni táv teljesítése után egyelőre nincsenek konkrét céljai Nagy László korábbi válogatott kézilabdázónak, aki továbbra is szívesen húz futócipőt, de némiképpen lassított a futótempón.

Biztosan sokan emlékeznek rá, hogy tavaly októberben sikeresen teljesítette a 42 kilométeres távot a SPAR Budapest Maraton Fesztiválon Nagy László, a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának sportigazgatója, a magyar férfi kézilabda-válogatott szakmai felügyelője.

A 209-szeres egykori válogatott játékos akkor túlteljesítette a tervét, ami azt jelenti, hogy négy és fél órán belül ért célba. A versenyt követően úgy fogalmazott, egyelőre nincs semmilyen konkrét célja, ami a futást illeti.

„Egyelőre csak sodródom az árral, és várom a jó időt. Addig is lassú, kültéri kocogásokkal melegítek az idényre – mondta megkeresésünkre a kiváló szakember és hobbifutó. – Kissé visszavettem a tempóból és a távokból, és egyelőre nincsenek céljaim a futóversenyekkel kapcsolatban sem. Még nem találtam olyat, amelyik megérintene, de nincs kizárva, hogy ez hamarosan másképpen alakul. Január óta tart nálam a lazítás, most inkább feltöltődésből és kedvtelésből futok. Ennek elsődleges oka az időjárás, az egészségem megkímélése és a versenyek hiánya. Egy szó, mint száz: nyugisabbra vettem a tempót.”

Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

A számok nyelvén ez azt jelenti, hogy 10-15 kilométereket fut 10 kilométer/órás sebességgel, így nagyjából másfél óra alatt, rendkívül kényelmes tempóban teszi meg az adott távot. Bár már teljesítette a maratonit, s következő célja, hogy javítson az idején, hosszabb távokra, más jellegű terepre vagy triatlonra nem vágyik. Egy örömteli futásra azonban még elfoglaltságai mellett is szakít időt.

Sportos tartalmakért, szép képekért, szabadidős érdekességekért keresse fel a Csupasport Instagram oldalát is!

 

„Mindig odafigyelek rá, hogy bepréseljem a futást a naptáramba – mondja. – Amikor a csapatnak konditermi edzése van, én is velük tartok, ha pedig a játékosok szabad délelőttöt kapnak, azonnal futócipőt húzok, és kocogni megyek a szabadba. Nagyon kellemes volt a januári egyiptomi világbajnokságon tizennyolc-húsz Celsius-fokos melegben, napsütésben, rövidnadrágban futni. Egy ilyen élmény tökéletes lelki feltöltődést nyújt.”

Nagy László márciusban töltötte be 40. életévét, ezért több időt szán a regenerációra. Nem véletlen tehát, hogy az elmúlt hónapokban a nyugalmat és a pihenést részesítette előnyben.

Mint mondja, ilyenkor már különösen fontos, hogy az ember vigyázzon magára, és odafigyeljen a terhelésre, ám ez nem azt jelenti, hogy csökkentenie kell a sportteljesítményén. Azon pedig ne csodálkozzunk, ha egyszer csak szembefut velünk a korábbi világsztár.

„A hideg, téli időszakban a Veszprém Aréna futópadján róttam a kilométereket, a tavasz megérkezésével azonban biztos, hogy több időt fogok tölteni és futni a Balatonnál. Amikor Budapesten vagyok, a Duna-partot vagy a Római-partot részesítem előnyben, a Normafát pedig – főként a járványügyi helyzet miatt – az utóbbi időben elkerültem.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.