Nyolcezer futót várnak a Vivicittára

Csaknem 700 településről várnak résztvevőket Budapesten a hétvégi kétnapos 36. Telekom Vivicittá futófesztiválra, amelyet a pandémiás időszak miatt kicsit másképpen rendeznek meg, mint a korábbi években.

Kocsis Árpád, a szervező BSI ügyvezető-versenyigazgatója a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: az előző öt versenyen átlagban 29 ezren neveztek, ám ezúttal hiányozni fognak az iskolások és a külföldről érkezők. A résztvevők 99.9 százaléka így magyar lesz, a hangulat viszont – a remények szerint – mit sem változik. Hozzátette, csaknem 700 magyar településről érkeznek futók, a nők aránya pedig folyamatosan nő, és már eléri a 48 százalékot.

A futófesztivál szombaton 9 órakor a 7 kilométeres Telekom Midicittával indul a Margitszigeten, a Schulek Frigyes sétányról.

Vasárnap 8 órakor lesz a félmaratoni és a váltók rajtja, míg a 10 kilométeres Telekom Vivicittá pontban délben startol.

A versenyigazgató tájékoztatása szerint a fővárosban zajló felújítások miatt az útvonal ezúttal nem érinti a pesti rakpartot és a Lánchidat, így a félmaratoni végig a budai oldalon halad, és most is átmegy az Alagúton.

Ami viszont nem változik, az a jótékonykodás. Szabó Melinda, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a telekommunikációs cég kétmillió forinttal támogatja a Suhanj! Alapítványt. Ehhez hozzájön még a nevezési díjakból összegyűlő, valamint a 200 rajthoz álló Telekom-munkatárs által felajánlott adomány, amely további egymillió forintot tesz ki. Az összeget az ország első akadálymentes és interaktív edzőtermének működtetésére és a közösségi edzések újraindítására használják fel.

Szabó Melinda kitért arra is, hogy az idei verseny újdonsága a Telekom Összefutó Show lesz, amelynek keretében tíz híresség – köztük Kovács Patrícia, Tatár Csilla, Puskás Peti és Lakatos Márk – közösen, egy-egy kilométer teljesítésével ünnepli, hogy ismét van mód a futásra.

A sajtótájékoztatón Thuróczy Bertalan, a Futni, hinni, élni című könyv szerzője arról beszélt, hogy a rosszindulatú daganat legyőzése után a futás miként segített neki a lelki felépülésben.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.