Szufla Futófesztivál paprikás krumplival, kovászos uborkával és palacsintával

Augusztus 13-án rendezik meg Szigethalmon a nyár egyik legcsaládiasabb futóversenyét, a résztvevők öt táv közül választhatnak.

Aki családias futóversenyen akar részt venni a nyáron, mindenképpen Szigethalom felé induljon. Augusztus 13-án ugyanis a Szufla Futófesztivált már tizenötödik alkalommal rendezik meg.

„Szerencsére a vírushelyzet alatt és után is teljes mértékben támogatott minket a helyi önkormányzat – mondta a Csupasportnak Sztrapkó Norbert, az esemény főszervezője. – Csak kétezerhúszban nem rendeztük meg a versenyt, figyelembe vettük a korlátozásokat, az emberek féltek, úgy voltunk vele, jobb ha nem kockáztatunk. Tavaly aztán egy év kihagyás után ismét megtartottuk, igaz valamelyest visszaesett a létszám, ám háromszáz futó így is ott volt velünk. Tizenhat éve indult az esemény, még Halál 50 néven, majd kétezertizenkettőben vettem át a szervezést, s ekkor barátságosabb névre váltottam.”

A helyiek összefogása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy évek óta színvonalas a rendezvény, s aki idén ellátogat a helyszínre, biztosan nem marad éhes.

„Rengetegen visszajárnak hozzánk. Én is sokat futottam, rengeteg versenyen vettem részt, ezáltal sok tapasztalatot szereztem a rendezésekről. Próbáltam a jó észrevételeket hasznosítani, s így alakult ki ez a családias rendezvény. Nem véletlenül használtam ezt a szót, az elmúlt években ugyanis a legtöbben a családias szót használták a Szufla Futófesztivál kapcsán.

Minden évben főzünk, az idei menü paprikás krumpli, kovászos uborka és palacsinta lesz. Az Összefogás Szigethalomért Egyesület segítségével húszasával sütjük a palacsintát, ráadásul a polgármester úr és a képviselő-testület néhány tagja is kiveszi részét a sütésből, szervezésből.

Rajtuk kívül szponzorok és különböző civil szervezetek is támogatnak, körülbelül nyolcvanan segítenek, hogy minden zökkenőmentesen menjen. Talán visszautalván a korábbira, ezért maradt fent ez a verseny, mert a kulcs az összefogás.”

A résztvevők különleges ajándékokat kapnak. Természetesen a helyezettek jutalma kupa és érem, ám minden célba érkező speciális, fából készült éremmel gazdagodik. Emellett a rajtcsomag tartalmaz egy Szufla feliratú retróbögrét is.

„Egy kis részét a pályának aszfalton kell megtenni, ám a nagyja az erdőben vezet. Földes, homokos a pálya, emiatt valamelyest nehéz, valamint a hőség is nehezítő tényező. Ám minden évben helyezünk ki párakaput, a nagy melegben ez jólesik a futóknak. A frissítőpontokon szinte mindent meg lehet találni, van víz, izotóniás ital, kávé, üdítők, ropi, keksz, paradicsom, szőlőcukor, és még sorolhatnám.”

A legrövidebb táv 520 méter az óvodásoknak és az általános iskolás első, második osztályosoknak. Közös bemelegítésük lesz a helyi óvodavezető iránymutatásával. Továbbá lehet indulni 9, 15, 21 és 52 kilométeren, de az ultratáv kettő, három vagy négytagú váltóban is lefutható, valamint közkívánatra immár van vegyes váltó is.

„Germán László eddig minden évben itt volt a versenyen, néhány éve már a meghívott vendégünk, vagyis ingyen indulhat. Büszkék vagyunk, hogy korábban olyan nagy ultrafutók is teljesítették a Szuflát, mint Csécsei Zoltán vagy Maráz Zsuzsa.”

A szufla.hu oldalon július 31-ig lehet nevezni, utána már csak a helyszínen. Az utóbbi időszakban megnőtt a beérkezett nevezések száma, a szervezők körülbelül négyszáz főre számítanak. Aki kedveli a futást és szereti a paprikás krumplit vagy a palacsintát, annak remek választás a Szufla Futófesztivál.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A testépítő naponta egyszer egyen! – Kali Muscle új élete börtön és szívműtét után
Az eltökélt nő kihívása: három hónap alatt megmászni mind a 14 nyolcezres hegyet
A várólistáról a világbajnokságra – Kovács-Garami Katalin is indul a maratonon
A durva sziklalabirintus – csak igazi profiknak ajánlott útvonal!
A legjobb ultrafutó titka: öt kemény edzés a világcsúcsokért

Videók

Mit tegyen az, aki imádja a kajakot, de elege van a vízből? Irány a dűnék!
Túra közben egy kötélen egyensúlyozva megnézték, mi van a vízesés tetején
Ha nincs víz, jó a hó is: magashegyi kajakverseny vagy extrém roncsderbi?

Hegymászás

Varga Csaba a világ kilencedik legmagasabb hegycsúcsára, a Nanga Parbatra indul
Csak múltja vagy jövője is van a magyar himalájai hegymászásnak?
Versengés a Mount Everesten, a rekordtartó serpa már 28 csúcshódításnál jár

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?
Karintiában télen is lehet ötvözni a luxust a kempingezéssel
11 jó ok arra, hogy Karintiába utazzunk
A legjobb módja az adventi várakozásnak

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.