Szufla Futófesztivál paprikás krumplival, kovászos uborkával és palacsintával

Augusztus 13-án rendezik meg Szigethalmon a nyár egyik legcsaládiasabb futóversenyét, a résztvevők öt táv közül választhatnak.

Aki családias futóversenyen akar részt venni a nyáron, mindenképpen Szigethalom felé induljon. Augusztus 13-án ugyanis a Szufla Futófesztivált már tizenötödik alkalommal rendezik meg.

„Szerencsére a vírushelyzet alatt és után is teljes mértékben támogatott minket a helyi önkormányzat – mondta a Csupasportnak Sztrapkó Norbert, az esemény főszervezője. – Csak kétezerhúszban nem rendeztük meg a versenyt, figyelembe vettük a korlátozásokat, az emberek féltek, úgy voltunk vele, jobb ha nem kockáztatunk. Tavaly aztán egy év kihagyás után ismét megtartottuk, igaz valamelyest visszaesett a létszám, ám háromszáz futó így is ott volt velünk. Tizenhat éve indult az esemény, még Halál 50 néven, majd kétezertizenkettőben vettem át a szervezést, s ekkor barátságosabb névre váltottam.”

A helyiek összefogása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy évek óta színvonalas a rendezvény, s aki idén ellátogat a helyszínre, biztosan nem marad éhes.

„Rengetegen visszajárnak hozzánk. Én is sokat futottam, rengeteg versenyen vettem részt, ezáltal sok tapasztalatot szereztem a rendezésekről. Próbáltam a jó észrevételeket hasznosítani, s így alakult ki ez a családias rendezvény. Nem véletlenül használtam ezt a szót, az elmúlt években ugyanis a legtöbben a családias szót használták a Szufla Futófesztivál kapcsán.

Minden évben főzünk, az idei menü paprikás krumpli, kovászos uborka és palacsinta lesz. Az Összefogás Szigethalomért Egyesület segítségével húszasával sütjük a palacsintát, ráadásul a polgármester úr és a képviselő-testület néhány tagja is kiveszi részét a sütésből, szervezésből.

Rajtuk kívül szponzorok és különböző civil szervezetek is támogatnak, körülbelül nyolcvanan segítenek, hogy minden zökkenőmentesen menjen. Talán visszautalván a korábbira, ezért maradt fent ez a verseny, mert a kulcs az összefogás.”

A résztvevők különleges ajándékokat kapnak. Természetesen a helyezettek jutalma kupa és érem, ám minden célba érkező speciális, fából készült éremmel gazdagodik. Emellett a rajtcsomag tartalmaz egy Szufla feliratú retróbögrét is.

„Egy kis részét a pályának aszfalton kell megtenni, ám a nagyja az erdőben vezet. Földes, homokos a pálya, emiatt valamelyest nehéz, valamint a hőség is nehezítő tényező. Ám minden évben helyezünk ki párakaput, a nagy melegben ez jólesik a futóknak. A frissítőpontokon szinte mindent meg lehet találni, van víz, izotóniás ital, kávé, üdítők, ropi, keksz, paradicsom, szőlőcukor, és még sorolhatnám.”

A legrövidebb táv 520 méter az óvodásoknak és az általános iskolás első, második osztályosoknak. Közös bemelegítésük lesz a helyi óvodavezető iránymutatásával. Továbbá lehet indulni 9, 15, 21 és 52 kilométeren, de az ultratáv kettő, három vagy négytagú váltóban is lefutható, valamint közkívánatra immár van vegyes váltó is.

„Germán László eddig minden évben itt volt a versenyen, néhány éve már a meghívott vendégünk, vagyis ingyen indulhat. Büszkék vagyunk, hogy korábban olyan nagy ultrafutók is teljesítették a Szuflát, mint Csécsei Zoltán vagy Maráz Zsuzsa.”

A szufla.hu oldalon július 31-ig lehet nevezni, utána már csak a helyszínen. Az utóbbi időszakban megnőtt a beérkezett nevezések száma, a szervezők körülbelül négyszáz főre számítanak. Aki kedveli a futást és szereti a paprikás krumplit vagy a palacsintát, annak remek választás a Szufla Futófesztivál.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban
Megvannak a hazai bajnokok, jöhet a világbajnokság

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.