Tavaly Amerikát futotta keresztül, most huszonnégy órát köröz a Margitszigeten

Piringer László tavaly keresztben átszelte az Egyesült Államokat, április 1-jén a Margitszigeten vág neki a kihívásnak, miközben a Gyermekétkeztetési Alapítvány számára gyűjt.

Piringer László tizenhét éve él az Egyesült Államokban, előbb Las Vegas, később San Diego, manapság pedig Miami az otthona. Tavaly fél év felkészülés után keresztben átfutotta az Egyesült Államokat, Los Angelesből indult és a New York-i Central Parkba érkezett, 78 nap alatt 5005 kilométert tett meg. Most hosszú idő után hazaköltözik Budapestre a menyasszonyával, s rögtön futós eseményen találkozhatunk vele. Április 1-jén reggel nyolc órakor nekiindul a Margitszigeten, és egészen másnap reggel nyolcig köröz.

Bárki csatlakozhat hozzá, a lényeg a jó hangulat, és az, hogy minél többen éljenek egészségesen.

„Ez nem valamiféle rekorddöntés, nem is futok majd gyorsan – mondta a Csupasportnak Piringer László. – Ezzel a futásommal másokat szeretnék motiválni az egészséges életmódra, nem mellesleg pénzt gyűjtünk a Gyermekétkeztetési Alapítvány javára. Nem foglalkoztat, hogy mennyi kört futok huszonnégy óra alatt a Szigeten, annak örülnék, ha minél többen lennénk, és másokat is tudnék motiválni a mozgásra. Tavaly amikor kis időre hazalátogattam, akkor futottam életemben először a Margitszigeten. Mivel nem Magyarországon élek, nekem ez a helyszín teljesen kimaradt, azt tudtam, hogy otthon rengetegen szeretnek itt futni, majd amikor tavaly én is ott mozogtam, rájöttem, hogy joggal hívják a futók paradicsomának. Talán ezzel a huszonnégy órás futással valamelyest bepótolhatom az elmúlt éveket.”

Piringer László eredeti terve az volt, hogy a menyasszonyával kettesben vágnak bele a szigeti tervbe, s ezzel a futással ünneplik meg a hazaköltözésüket. Aztán amint kitette közösségi oldalaira, egyre többen érdeklődtek az esemény felől, és jelezték, ha lehetne, szívesen velük tartanának. Ez rengeteg motivációt adott neki, van olyan érdeklődő, aki két év kihagyás után húz ismét futócipőt kizárólag az esemény kedvéért, s van olyan, aki élete első maratoni távját teljesítené.

Piringer László a SPAR Budapest Maratonit is teljesítette már

„Mindezek mellett sok kisgyerekes szülő is jelezte részvételi szándékát. Éppen ezért, nem kell nagy tempóra számítani, a lényeg, hogy minél többen fussunk együtt, lehet az kisgyerek, felnőtt, fiú vagy lány, fontos, hogy mindenki jól érezze magát. Én nem az a futó vagyok, aki jelentős ultrafutóversenyeket nyer meg, csupán motiválni szeretném az embereket az egészségesebb életmódra. Nagyon boldog vagyok, amiért rengeteg pozitív visszajelzést kapok.”

A sportember tavaly átfutotta az Egyesült Államokat, s a NO KID HUNGRY Alapítványnak összesen 10 ezer dollárt gyűjtött össze, ami azt jelentette, hogy 100 ezer gyermeknek biztosított egy menüt.

Most a magyar gyermekeknek gyűjt, a Gyermekétkeztetési Alapítvány javára várják a felajánlásokat.

„Erőt ad, ha segíthetek. Próbálom erre is felhívni a figyelmet, számomra fontos dolog ez. Úgy gondolom, a táplálkozásnak alapvetőnek kell lennie a világon, egyetlen gyereknek sem szabad nélkülöznie. A hazaköltözés utáni versenyek? Az Ultrabalaton túl közel van, hiába szerettem volna részt venni rajta, sajnos idén biztosan elmarad. Ráadásul a menyasszonyom születésnapja is akkoriban van, s az utóbbi években mindig futással töltöttük. Mivel ő a kísérőm, így a legtöbbször egy lakóautóban ünnepeltünk, legutóbb például a sivatag közepén. Most megígértem neki, hogy nem futással telik az ünnep.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.