Tavaly Amerikát futotta keresztül, most huszonnégy órát köröz a Margitszigeten

Piringer László tavaly keresztben átszelte az Egyesült Államokat, április 1-jén a Margitszigeten vág neki a kihívásnak, miközben a Gyermekétkeztetési Alapítvány számára gyűjt.

Piringer László tizenhét éve él az Egyesült Államokban, előbb Las Vegas, később San Diego, manapság pedig Miami az otthona. Tavaly fél év felkészülés után keresztben átfutotta az Egyesült Államokat, Los Angelesből indult és a New York-i Central Parkba érkezett, 78 nap alatt 5005 kilométert tett meg. Most hosszú idő után hazaköltözik Budapestre a menyasszonyával, s rögtön futós eseményen találkozhatunk vele. Április 1-jén reggel nyolc órakor nekiindul a Margitszigeten, és egészen másnap reggel nyolcig köröz.

Bárki csatlakozhat hozzá, a lényeg a jó hangulat, és az, hogy minél többen éljenek egészségesen.

„Ez nem valamiféle rekorddöntés, nem is futok majd gyorsan – mondta a Csupasportnak Piringer László. – Ezzel a futásommal másokat szeretnék motiválni az egészséges életmódra, nem mellesleg pénzt gyűjtünk a Gyermekétkeztetési Alapítvány javára. Nem foglalkoztat, hogy mennyi kört futok huszonnégy óra alatt a Szigeten, annak örülnék, ha minél többen lennénk, és másokat is tudnék motiválni a mozgásra. Tavaly amikor kis időre hazalátogattam, akkor futottam életemben először a Margitszigeten. Mivel nem Magyarországon élek, nekem ez a helyszín teljesen kimaradt, azt tudtam, hogy otthon rengetegen szeretnek itt futni, majd amikor tavaly én is ott mozogtam, rájöttem, hogy joggal hívják a futók paradicsomának. Talán ezzel a huszonnégy órás futással valamelyest bepótolhatom az elmúlt éveket.”

Piringer László eredeti terve az volt, hogy a menyasszonyával kettesben vágnak bele a szigeti tervbe, s ezzel a futással ünneplik meg a hazaköltözésüket. Aztán amint kitette közösségi oldalaira, egyre többen érdeklődtek az esemény felől, és jelezték, ha lehetne, szívesen velük tartanának. Ez rengeteg motivációt adott neki, van olyan érdeklődő, aki két év kihagyás után húz ismét futócipőt kizárólag az esemény kedvéért, s van olyan, aki élete első maratoni távját teljesítené.

Piringer László a SPAR Budapest Maratonit is teljesítette már

„Mindezek mellett sok kisgyerekes szülő is jelezte részvételi szándékát. Éppen ezért, nem kell nagy tempóra számítani, a lényeg, hogy minél többen fussunk együtt, lehet az kisgyerek, felnőtt, fiú vagy lány, fontos, hogy mindenki jól érezze magát. Én nem az a futó vagyok, aki jelentős ultrafutóversenyeket nyer meg, csupán motiválni szeretném az embereket az egészségesebb életmódra. Nagyon boldog vagyok, amiért rengeteg pozitív visszajelzést kapok.”

A sportember tavaly átfutotta az Egyesült Államokat, s a NO KID HUNGRY Alapítványnak összesen 10 ezer dollárt gyűjtött össze, ami azt jelentette, hogy 100 ezer gyermeknek biztosított egy menüt.

Most a magyar gyermekeknek gyűjt, a Gyermekétkeztetési Alapítvány javára várják a felajánlásokat.

„Erőt ad, ha segíthetek. Próbálom erre is felhívni a figyelmet, számomra fontos dolog ez. Úgy gondolom, a táplálkozásnak alapvetőnek kell lennie a világon, egyetlen gyereknek sem szabad nélkülöznie. A hazaköltözés utáni versenyek? Az Ultrabalaton túl közel van, hiába szerettem volna részt venni rajta, sajnos idén biztosan elmarad. Ráadásul a menyasszonyom születésnapja is akkoriban van, s az utóbbi években mindig futással töltöttük. Mivel ő a kísérőm, így a legtöbbször egy lakóautóban ünnepeltünk, legutóbb például a sivatag közepén. Most megígértem neki, hogy nem futással telik az ünnep.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A kínos doppingügyek után fellélegezhet Kenya, de a veszély még nem múlt el
Hatalmas bukás után kiváló terápia, ha mielőbb újra bringára pattanunk
Új kategóriájában a legjobb hatba kerülés a magyar testépítő álma a Mr. Olympián
Káprázatos eredmények születtek a valenciai maratonin
A fanatizmusnak nincs határa: 58 kilométert futott egy sima körforgalomban

Videók

Akikben nincs félelem: veszélyes sportágak elképesztő pillanatai
Nem kell lépcső, nem kell lift: néhány másodperc alatt irány az épületek teteje!
Elképesztő sportos pillanatok, amelyek rácáfolnak mindenféle fizikai törvényre

Hegymászás

Klein Dávid: a Tátra kiismerhetetlen, ahol még számos jelentős célt lehet elérni
Testvére tragédiája sokáig beárnyékolta a legendás Messner pályafutását
Magyarok a világ tetején: Erőss Zsolt sikere új távlatokat nyitott

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

11 jó ok arra, hogy Karintiába utazzunk
A legjobb módja az adventi várakozásnak
Öt csodálatos túraútvonal, amelyek néhány óra alatt teljesíthetők
Öt remek tipp a könnyű karintiai túrázáshoz
Utazzon Karintiába: evezős túra a Dráván vagy 36 hajtűkanyar a panorámaúton

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.